پیام‌نما

وَلَنْ تَرْضَى عَنْكَ الْيَهُودُ وَلَا النَّصَارَى حَتَّى تَتَّبِعَ مِلَّتَهُمْ قُلْ إِنَّ هُدَى اللَّهِ هُوَ الْهُدَى وَلَئِنِ اتَّبَعْتَ أَهْوَاءَهُمْ بَعْدَ الَّذِي جَاءَكَ مِنَ الْعِلْمِ مَا لَكَ مِنَ اللَّهِ مِنْ وَلِيٍّ وَلَا نَصِيرٍ * * * یهود و نصاری هرگز از تو راضی نمی شوند تا آنکه از آیینشان پیروی کنی. بگو: مسلماً هدایت خدا فقط هدایت [واقعی] است. و اگر پس از دانشی که [چون قرآن] برایت آمده از هوا و هوس های آنان پیروی کنی، از سوی خدا هیچ سرپرست و یاوری برای تو نخواهد بود. * * * از تو کی خوشنود گردند ای ودود! / از رهی، هرگز نصاری و یهود؟

۲۷ آذر ۱۳۸۴، ۱۵:۱۳

در كارگاه تخصصي دانشجويي امام عصر (عج) در نهج البلاغه عنوان شد:

نهج البلاغه ظهور حضرت مهدي (عج) را بيشتر از دريچه عدل و اميد به نظاره مي نشيند

نهج البلاغه ظهور حضرت مهدي (عج) را بيشتر از دريچه عدل و اميد به نظاره مي نشيند

هفتمين جلسه كارگاههاي تخصصي انديشه شناسي امام علي (ع)با موضوع امام عصر (عج) در نهج البلاغه با هدف آشنايي دانشجويان با ديدگاه و بينش انسان شناسناه امام علي (ع) در دانشگاه تربيت معلم كرج برگزار شد .

به گزارش خبرنگار گروه دين و انديشه خبرگزاري مهر از كرج ، پريسا پرند دبير كانون نهج البلاغه معاونت فرهنگي جهاد دانشگاهي واحد تربيت معلم در اين كارگاه به بررسي ديدگاههاي حضرت امام علي (ع) درباره امام عصر (عج) پرداخت و گفت : بشريت سالهاست كه در انتظار بس بزرگي،بي قرار است ، توده هاي عظيم انساني هر كدام به فراخوان حال و مجال دين و فرهنگ خويش در انتظار آمدن اصلاح گر توانمند و بزرگ جهاني به سر مي برند. در اين ميان انبياء و امامان معصوم بيش از ديگران از انتظار و شرايط آن ظهور و علائم آن دوران ظهور و ره آورد آن سخن گفته اند.

پريسا پرند افزود: امير مومنان علي (ع) در نهج البلاغه به صورتهاي مختلفي از عزيز دلها وآن يار سفر كرده ياد نموده ، گاه از ياد شيرين و سيماي ديدني مهدي سخن گفته و گاه از آئينه روشن بشري در زمان ظهور امام زمان و آخر الزمان و علائم آن سخن به ميان آورده است و در برخي جملات از ويژگي هاي حكومت جهاني آن حضرت و ره آورد آن فرموده و عنوان نموده كه چگونه عدالت در آن دوران فراگير و جهاني خواهد شد و اسلام و قرآن و سنت زنده خواهد گشت و فاسدان و ستمگران به مجازات خويش خواهند رسيد .

وي ادامه داد : ياد شيرين مهدي و عشق مولا به فرزندان معصومش مخصوصاً امام زمان (ع)امان نمي دهد كه از آنها و اوصاف و كمالاتشان در جاي خالي نهج البلاغه يادي نكند و مردم زمان خود و آيندگان را به اين صورت آگاه نكند .

حضرت علي (ع) در اين خصوص فرمود : "آه آه شوقاً ال رويتهم " آه آه چقدر مشتاق ديدارشان هستيم "مخصوصاً دوران ظهور آن حضرت و استقرار حكومت عادله او كه جمال و كمال و دولت و صولت گرد هم آمده ، سخت مورد اشتياق امير مومنان بوده است .لذا مولا فرمود : "يا شوقاً الي رويتهم في حال ظهور دولتهم " چقدر مشتاق ديدار آنها هستم در آن زمان كه در ظهور دولتشان به سر مي برند .

وي اظهار داشت :از نكاتي كه بسيار قابل دقت است اين است كه امير مومنان (ع) ظهور و قيام آن حضرت را نزديك مي داند اين بشارت روح تازه اي در كالبد خسته دلان دوران غيبت مي دمد و باعث مي شود رنج دوري از حضرت و فتنه ها و فسادهاي آخر الزمان را با شهد شيرين ياد ظهور و نزديك بودن آن تحمل نمايند و فرمودند :"و چه نزديك است امروز ما به فردايي كه سپيده آن آشكار شده ، اي مردم اينك ما در آستانه تحقق و عده هاي داده شده (براي دوران ظهور) و نزديكي طلوع آن چيزهايي كه بر شما پوشيده و ابهام آميز است ، قرار داريم.

پريسا پرند گفت :از امتيازات بزرگ تشيع در انتظار مصلح جهانياني اين است كه آينده روشن و اميد بخش راچشم به راه است كه توسط عدل گستر جهان ايجاد خواهد شد. بشارت به چنين آينده اي را تك تك امامان معصوم داده اند و در راس آنها امير مومنان بيان علي (ع)مي فرمايد :"بيدار باشيد آن كس از ما ، يعني مهدي موعود(ع) كه فتنه هاي آينده را دريابد با چراغ روشنگري در آن گام مي نهد و بر همان سيره و روش پاكان و پيامبران و امامان (ع) رفتار مي كند تا گره ها را بگشايد و بردگان (ملتهاي اسير)را آزاد سازد ... (و بعد از غيبت طولاني او ) سپس گروهي براي در هم كوبيدن فتنه ها آماده مي گردند و چونان شمشيرها صيقل مي خورند ،ديده هاشان با قرآن روشنايي گيرد و در گوشهاشان تفسير قرآن طنين افكند و در صبحگاهان و شامگاهان جامهاي حكمت سر مي كشد" .

وي در ادامه به ره آورد حكومت امام زمان (ع) اشاره كرد و افزود :آنچه تمام بشريت به آن چشم دوخته و در آرزوي تحقق آن به سر مي برند ره آورد دوران ظهور و حكومت مصلح جهاني است و امتياز مهم تشييع از ديگران اين است كه ره آورد را به صورت مشخص و دقيق بيان نموده تا بشريت براي تحقق و فرا رسيدن چنين دوراني بيشتر تلاش كند . اين دستاوردها به صورت گسترده و دقيق در كلمات ائمه (ع) بيان شده است و حضرت امام علي (ع) نيز در نهج البلاغه اصول گرايي ، زنده كردن اسلام (قرآن و سنت) ، استقلال ، عدالت فراگير، مجازات فاسدان، آزادگي و آزادي ،وحدت واقعي، وفور نعمت و برآورده شدن آرزوها را از عمده ترين ره آوردهاي حكومت امام زمان (عج) مي داند .

دبير كانون نهج البلاغه دانشگاه تربيت معلم در مورد اصول گرايي و زنده كردن اسلام در نظام دوران ظهور گفت :از مهمترين ره آوردهاي نظام دوران ظهور اين است كه به پايه و رشته ها و ساختن انسان بيشتر توجه مي شود و آثار بعدي نيز بر همين پايه ها استواراست .

او (حضرت مهدي) خواسته ها را تابع هدايت مي كند، هنگامي كه مردم هدايت را تابع هوي هاي خويش قرار مي دهند و در حالي كه به نام تفسير نظريه هاي گوناگون خود را بر قرآن تحميل مي كنند ، او نظريه ها و انديشه ا را تابع قرآن مي سازد. از مهمترين دستاوردها و آثار ديگر حكومت امام زمان زنده شدن اسلام قرآن و سنت است ، چنانكه علي (ع) فرمودند:" مهدي كتاب و سنت پيامبر (ص) را كه تا آن روز متروك مانده زنده مي كند و در قسمتي از خطبه 138 كه قبلاً نقل شد اين جمله آمده "ويعطف الراي علي القرآن " او نظريه ها و انديشه ها را تابع قرآن مي سازد .

پرند درباره استقرار عدالت فراگير و مجازات فاسدان در نظام دوران ظهور گفت : يكي ديگر از مهمترين ره آوردهاي حكومت حضرت مهدي (عج) كه آرزوي تمامي انسانها است ، استقرار عدالتي جهاني و گسترده است كه در روايات متواتر نيز به عنوان مهمترين دستاورد قيام آن حضرت "الذي يملا الارض عدلا و قسطا" ذكر شده است و علي (ع) هم مي فرمايد : "فيديكم كيف عدل لسيره" او روش عادلانه در حكومت حق را به شما مي نماياند.

وي افزود :"قطعاً براي برپايي حكومت عدل ، جلوگيري از فساد و مفسدان و تخلف متخلفان لازم و ضروري مي نمايد، لذا مولا مي فرمايد :" و سياتي غدا بما لاتعرفون ياخذ الوالي من غيرها عمالها علي مساوي اعمالها" و فردايي كه عمال و كارگزاران حكومتها را بر اعمال بدشان كيفر خواهد داد .

وي با اشاره به اينكه از ديگر ره آوردهاي دوران ظهور و حكومت عادلانه مهدي (ع) آزادي انسانها از بردگي و ستمگري است ، خاطر نشان كرد: "بشري كه در طول تاريخ ، ستم ها و ظلم ها ، آزادي واقعي او را سلب كرده او را به بردگي و بند كشيده است. در آن دوران به آزادي واقعي و مشروع و دلخواه خود خواهد رسيد .علي(ع) در اين باره مي فرمايد:".ليحل فيها بقا و دقيق رقا" مهدي بر سيره صالحان رفتار مي كند تا گره ها را بگشايد و بردگان ملت هاي اسير و رنج ديده ستم و كشيده را آزاد سازد .

دبير كانون نهج البلاغه در ادامه با بيان اينكه با توسعه عدالت اجتماعي در زير سايه قرآن و سنت محمدي و فراهم شدن زمينه آزادي واقعي و برچيده شد تبعيض ها ، خود به خود به سوي وحدت و اتحاد قدم برخواهد داشت ، گفت : اميرمومنان كه خود براي وحدت و اتحاد جامعه اسلامي فداركاريها نمود از خلافت و حق خود گذاشت، اهانتها را ناديده گرفت و سكوت تلخ چند ساله را تحمل نمود .

پرند درباره نعمت و برآورده شدن آرزوها در دوران امام زمان اظهار داشت : قطعاً هر زمامدار به اسلام و قرآن عمل نمايد و عدالت را در جامعه فراگير سازد و جلوي مفسدان را بگيرد، رحمت الهي نيز دست آنها را خواهد گرفت . به هر اندازه مسائل فوق مراعات شوند امدادها و رحمت الهي نيز فراتر خواهد رفت و اين مسئله در زمان ظهور به اوج مي رسد.

وي در پايان گفت : سالهاست كه بشر در آرزوي تحقق عدالت جهاني امنيت فراگير ، آزادي واقعي و ... به سر مي برد و هنوز آرزوهاي بشر به صورت كامل و تمام به حقيقت نپيوسته و جامه عمل نپوشيده است . تنها دوراني كه اصلي ترين واصولي ترين آرزوهاي بشر تحقق عيني خواهد يافت دوران ظهور مهدي موعود (عج) است.

کد خبر 267150

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha