پیام‌نما

الَّذِينَ أُخْرِجُوا مِنْ دِيَارِهِمْ بِغَيْرِ حَقٍّ إِلَّا أَنْ يَقُولُوا رَبُّنَا اللَّهُ وَ لَوْلَا دَفْعُ اللَّهِ النَّاسَ بَعْضَهُمْ بِبَعْضٍ لَهُدِّمَتْ صَوَامِعُ وَبِيَعٌ وَ صَلَوَاتٌ وَ مَسَاجِدُ يُذْكَرُ فِيهَا اسْمُ‌اللَّهِ كَثِيرًا وَ لَيَنْصُرَنَّ‌اللَّهُ مَنْ يَنْصُرُهُ إِنَّ‌اللَّهَ لَقَوِيٌّ عَزِيزٌ * * * همانان که به ناحق از خانه‌هایشان اخراج شدند [و گناه و جرمی نداشتند] جز اینکه می‌گفتند: پروردگار ما خداست و اگر خدا برخی از مردم را به وسیله برخی دیگر دفع نمی‌کرد، همانا صومعه‌ها و کلیساها و کنیسه‌ها و مسجدهایی که در آنها بسیار نام خدا ذکر می‌شود به شدت ویران می‌شدند؛ و قطعاً خدا به کسانی که [دین] او را یاری می‌دهند یاری می‌رساند؛ مسلماً خدا نیرومند و توانای شکست‌ناپذیر است. * * كسى كاو دهد يارى كردگار / بود ياورش نيز پروردگار

۳ دی ۱۳۸۴، ۱۱:۲۱

بازديد وزير علوم از پژوهشگاه حوزه و دانشگاه (4)

وزير علوم: دشمن حوزه علوم انساني را هدف گرفته است/ هيات مميزه علوم انساني در وزارت علوم راه اندازي مي شود / بينش اسلامي بايد در دروس علوم انساني حاكم شود

وزير علوم: دشمن حوزه علوم انساني را هدف گرفته است/ هيات مميزه علوم انساني در وزارت علوم راه اندازي مي شود / بينش اسلامي بايد در دروس علوم انساني حاكم شود

وزير علوم، تحقيقات و فناوري به ايجاد هيات مميزه علوم انساني در وزارت علوم اشاره كرد و گفت: در هيات مميزه مركزي وزارت علوم كمتر از افراد حوزه علوم انساني حضور داشتند. ما حتي در اين زمينه نيز پا را عقب نگذاشتيم و تصميم گرفتيم هيات مميزه علوم انساني را به صورت مستقل تشكيل دهيم. اين هيات مخصوص فعاليت هاي علوم انساني راه اندازي مي شود.

به گزارش خبرنگار حوزه و دانشگاه "مهر"، دكتر "محمد مهدي زاهدي" با بيان اين مطلب افزود: ما به دنبال راهكارهاي اجرايي براي توسعه علم و دانايي هستيم. نظريه و تئوري دادن به تنهايي نمي تواند جوابگو باشد، بايد به اجرا پرداخت. براي ارتباط حوزه و دانشگاه، توسعه علوم انساني، اسلامي شدن دانشگاهها و ... حتي در برنامه اي كه به مجلس ارائه دادم اشاره كرده بودم. بايد به دنبال راهكارهاي اجرايي در اين زمينه ها بود.

وي اضافه كرد: ما در اين چند ماهه بيكار ننشستيم معاونت فرهنگي كه از چارت سازماني وزارت علوم حذف شده بود با تلاش و جديت احياء شد. در اين زمينه از همكاري رئيس جمهوري و سازمان مديريت نيز برخوردار شديم.

وزير علوم يادآور شد: ارتباط تنگاتنگ با نهاد مقام معظم رهبري در دانشگاهها، اسلامي شدن دانشگاهها، بهبود كيفيت حوزه علوم انساني مباحثي است كه بر روي آنها فكر و توجه زيادي شده است. ما به دنبال ايجاد كرسي هاي آزاد انديشي در دانشگاه ها هستيم اما نكته مهم در اجرايي كردن اين موارد ورود حوزه به درون دانشگاه هاست.

"زاهدي" با اشاره به لزوم تقويت علوم انساني در دانشگاه ها گفت: دشمن از حوزه علوم انساني به ما ضربه مي زند اگر به اين حوزه كمتر توجه شود نظام ضربه مي خورد. بايد حوزه ها و دانشگاه ها در اين زمينه كمك كنند تا بتوانيم به خوبي در توسعه علوم انساني گام برداريم.

وي به آمار ضعيف مقالات علوم انساني در ISI اشاره كرد و افزود: آمار مقالات ISI حوزه علوم انساني كشور بسيار پايين است. برخي مقالات نيز مورد پذيرش آنها قرار نمي گيرد. ما بايد ديدگاه ISI را از حوزه علوم انساني بزداييم. آمادگي كامل داريم تمام دانشگاهيان علوم انساني را كه علاقه دارند براي فرصت مطالعاتي به خارج از كشور اعزام شوند به جاي خروج از كشور به حوزه ها وارد كنيم تا در كنار هم كار تحقيقاتي مشترك انجام دهند. حتي حاضريم تمام مخارج سفر و اقامت در خارج از كشور را به اين استادان پرداخت كنيم.

"زاهدي" به اهميت پژوهش هاي جمعي اشاره كرد و گفت: فعاليت هاي تحقيقاتي بايد به سمت گروهي شدن پيش برود. تنها در اين صورت است كه توليد علم بالا مي رود. بايد توليد علم بالا برود نه توليد كننده علم. در اين زمينه تصميماتي اتخاذ شده تا اگر مقالاتي با حضور و همكاري چند نويسنده و محقق همراه بود امتيازات ويژه اي به آنها ارائه شود. بررسي ها در اين زمينه ظرف يكي دو ماه آينده به اتمام مي رسد و نتايج آن ارائه خواهد شد تا به تحقيقات گروهي عينيت بخشيده شود.

وي به كتب درسي در مباحث علوم انساني اشاره كرد و افزود: در دانشگاهها آن قدر نيرو نيست كه بتوانيم كتب درسي را بازسازي كنيم تا بينش اسلامي در مباحث روانشناسي، اقتصاد، حقوق، علوم سياسي و ... وارد شود. بايد حوزوي ها وارد شوند تا اصلاحات در اين زمينه صورت گيرد.

کد خبر 269263

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha