پیام‌نما

وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ‌اللَّهِ جَمِيعًا وَ لَا تَفَرَّقُوا وَ اذْكُرُوا نِعْمَتَ‌اللَّهِ عَلَيْكُمْ إِذْ كُنْتُمْ أَعْدَاءً فَأَلَّفَ بَيْنَ قُلُوبِكُمْ فَأَصْبَحْتُمْ بِنِعْمَتِهِ إِخْوَانًا وَ كُنْتُمْ عَلَى شَفَا حُفْرَةٍ مِنَ النَّارِ فَأَنْقَذَكُمْ مِنْهَا كَذَلِكَ يُبَيِّنُ‌اللَّهُ لَكُمْ آيَاتِهِ لَعَلَّكُمْ تَهْتَدُونَ * * * و همگی به ریسمان خدا [قرآن و اهل بیت (علیهم السلام)] چنگ زنید، و پراکنده و گروه گروه نشوید؛ و نعمت خدا را بر خود یاد کنید آن گاه که [پیش از بعثت پیامبر و نزول قرآن] با یکدیگر دشمن بودید، پس میان دل‌های شما پیوند و الفت برقرار کرد، در نتیجه به رحمت و لطف او با هم برادر شدید، و بر لب گودالی از آتش بودید، پس شما را از آن نجات داد؛ خدا این گونه، نشانه‌های [قدرت، لطف و رحمت] خود را برای شما روشن می‌سازد تا هدایت شوید. * * * معتصم شو به رشته‌ى يزدان / با همه مردمان با ايمان

۱۸ دی ۱۳۸۴، ۱۰:۱۶

براي نخستين بار در دانشگاه صنعتي اميركبير:

استفاده از خاكستر پوسته برنج براي استحكام بتن به ثبت رسيد

براي اولين بار در ايران كوره مخصوص توليد خاكستر پوسته برنج با شرايط قابل كنترل توسط دانشجوي كارشناسي ارشد دانشكده مهندسي عمران و محيط زيست دانشگاه صنعتي اميركبير طراحي و ساخته شد.

به گزارش گروه دانشگاهي "مهر"، "سيد روح رضوي" دانشجوي كارشناسي ارشد دانشكده مهندسي عمران و محيط زيست هدف از اجراي پروژه فوق را بررسي و راه اندازي صنعت توليد خاكستر پوسته برنج در ايران به عنوان پوزولان جايگزين سيمان در ساخت بتن عنوان كرد و گفت: طبق استانداردهاي بين المللي خاكستر پوسته برنج در رده  پوزولان هاي مصنوعي قرار مي گيرد و با فعاليت پوزولاني قابل ملاحظه و ايجاد واكنش هاي شيميايي با هيدرواكسيد كلسيم، سبب كاهش تخلخل و نفوذ پذيري بتن و افزايش دوام و مقاومت بتن ها در محيط هاي مخرب اسيدي، سولفاتي و كلريدي مي شود.

وي خاطرنشان كرد: با توجه به تمركز سرمايه هاي كلان، صرف سوخت و انرژي فراوان و استفاده از منابع برگشت ناپذير مواد اوليه در توليد سيمان، ارائه راهكارهاي مناسب براي كاهش تقاضاي سيمان امري ضروري به نظر مي رسد. خاكستر پوسته برنج مي تواند در مقادير 10 الي 20 درصد جايگزين سيمان شود و علاوه بر بهبود خواص مكانيكي و دوام بتن ها ميزان مصرف سيمان را در پروژه هاي عمراني كاهش دهد.

دانشجوي كارشناسي ارشد دانشكده عمران و محيط زيست دانشگاه اميركبير اضافه كرد: پوسته برنج در حين سوختن ارزش حرارتي در حدود 6/3 كيلو كالري بر گرم توليد مي كند كه مي توان از اين انرژي حرارتي براي راه اندازي  نيروگاه هاي كوچك استفاده كرد. بطوري كه به ازاي هر31 هزار تن پوسته برنج در سال مي توان يك نيروگاه 3 مگاواتي راه اندازي كرد.

وي ياد آور شد: كوره اي كه در دانشگاه صنعتي اميركبير طراحي و ساخته شده است در ابعاد آزمايشگاهي و براي اولين بار در ايران با قابليت كنترل شرايط احتراق و دماي سوختن بوسيله ابزارهاي كنترل، توان توليد خاكستر پوسته برنج با فعاليت پوزولاني بالا را دارا است.

"رضوي" استفاده از خاكستر پوسته برنج را به عنوان جايگزين و رقيب ميكروسيليس مطرح كرد و گفت: با توجه به  فراواني شاليزارهاي شمال كشور و توليد 3 ميليون تن برنج در سال و با در نظر گرفتن اينكه 20  درصد وزني هر دانه شلتوك را پوسته آن تشكيل مي دهد، ساليانه در حدود 600 هزار تن پوسته برنج دركارخانجات شالي كوبي توليد مي شود و از اين مقدار امكان توليد 120 هزار تن خاكستر پوسته برنج در سال وجود دارد. اين در حالي است كه ميزان توليد ميكروسيليس حدود 14 هزار تن در سال است و با قيمت هاي جهاني حدود 400 دلار به ازاي هر تن عرضه مي شود.

مجري اين طرح تحقيقاتي گفت: خاكستر پوسته برنج درحال حاضر در برخي كشورهاي دنيا بصورت صنعتي توليد و با قيمت هاي 200 تا 300 دلار به ازاي هر تن عرضه مي شود و با توجه به توان توليد بالقوه اين ماده در ايران در آمدي در حدود 24 تا 36 ميليون دلار در سال سهم فروش خاكستر پوسته برنج خواهد بود.

وي اضافه كرد: علاوه بر مصارف داخلي خاكستر پوسته برنج در صورت توليد انبوه امكان صادرات آن به كشورهاي ديگر نظير كشورهاي حاشيه خليج فارس نيز وجود دارد.

دكتر "علي اكبر رمضانيانپور" راهنمايي و مشاوره اين پروژه را بر عهده داشت.

کد خبر 275413

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha