۴ شهریور ۱۳۹۴، ۱۶:۲۱

در تلاش برای مهار چین،

آمریکا مانورهای نظامی خود را در آسیا – پاسیفیک افزایش می دهد

آمریکا مانورهای نظامی خود را در  آسیا – پاسیفیک افزایش می دهد

آمریکا در ادامه چرخش سیاست های خود به سمت منطقه آسیا- پاسیفیک و با هدف مهار نفوذ رو به گسترش چین مانورهای نظامی خود را در اقیانوس آرام افزایش خواهد داد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، ارتش فیلیپین امروز چهارشنبه از طرح افزایش مانورهای نظامی و امداد نجات آمریکا در منطقه آسیا – پاسیفیک خبر داد تا به این ترتیب توان خود را در مهار نفوذ رو به گسترش پکن در دریای چین جنوبی افزایش دهد.

این خبر در پی آن اعلام شد که دریابان «هری هریس» فرمانده مقر پاسیفیک ارتش آمریکا با «هرناندو ایریبری» همتای فیلیپینی خود دیدار کرد تا با وی درباره جنبه های مهم راهبرد امنیت دریایی پنتاگون در اقیانوس آرام که پیش نویس آن به تازگی تهیه شده، گفتگو کند.

به گفته سخنگوی ارتش فیلیپین، در این پیشنویس خلاصه ای از اقدامات واشنگتن در مناطق مورد منازعه دریای چین جنوبی و دریای چین شرقی با تمرکز بر حفظ «آزادی حق کشتی رانی»، جلوگیری از درگیری و تنش و التزام به قانون بین المللی ارائه شده  است.

در همین راستا، دولت های واشنگتن و مانیل تعداد، دامنه و کیفیت مانورهای نظامی خود را در منطقه مورد بحث افزایش خواهند داد.

ناگفته نماند که پکن به طور سنتی مالکیت ۹۰ درصد از دریای چین جنوبی را در اختیار دارد حال آنکه دیگر کشورهای واقع در این حوزه از جمله فیلیپین و ویتنام نیز هر یک ادعاهای مشابهی را برای بهره برداری از این آبراه استراتژیک  که هرساله محموله هایی به ارزش ۵ تریلیون دلار را از خود عبور می دهد، مطرح می کنند.

از سوی دیگر دریای چین شرقی نیز حوزه تلاقی چین با ژاپن است که برای بهره برداری از منابع نفتی آن با یکدیگر سر جدال دارند.

در این میان، واشنگتن از بیم افزایش قدرت پکن به نزاع موجود بین کشورهای حوزه اقیانوس آرام دامن می زند حال آنکه چین همواره حل مشکلات را به تعامل قدرت های منطقه ای منوط دانسته و دخالت بیگانگان را امری غیر ضروری توصیف می کند.

 

کد خبر 2896547

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha