مهدي آذرسينا، آهنگساز و نوازنده كمانچه در ميزگرد "آهنگ و آهنگسازي" در خبرگزاري مهر با بيان اين مطلب افزود: به نظر مي رسد عده اي دنبال خنثي كرد خاصيت هنري موسيقي هستند و مي خواهند آن را تشريفاتي كنند.
اين آهنگساز موسيقي رديف دستگاهي با اشاره به اين نكته كه براي نزديك شدن به فضاي مطلوب در آهنگسازي بايد آثار نوآهنگسازان ايراني به طور مستمر و فعالانه ارائه شود درباره اجراي آثاربزرگان موسيقي غير ايراني در كشور گفت : من فكر مي كنم اجراي مجدد آثار آهنگسازان غربي براي ما اثري ندارد . ما مي توانيم بهتري اجراي آن ها رابه صورت سي دي و دي وي دي تهيه كنيم و گوش بدهيم . آشنايي با موسيقي غرب با اجراي كنسرت در ايران وقتي خوشايند است كه مشكلات داخلي موسيقي خودمان حل شده باشد و همه چيزدر جاي خودش پيشرفت كرده باشد.
اين آهنگساز تشتت آرا در رديف هاي موسيقي ايراني را يكي از معضلات موسيقي ايراني دانست و اظهار داشت : اگر يك جوان علاقمند بخواهد تمام رديف ها را بزند عمرش اجازه نمي دهد كه به خلاقيت و ساخت قطعات جديد برسد . آن جوان پس از گذراندن تمام رديف ها تازه بايد وارد گروه بشود و پس از سال ها گروه نوازي تازه بايد به بداهه نوازي بپردازد . پس كي بايد آهنگسازي كند و موسيقي را غنا ببخشد؟
وي افزود : من فكر مي كنم اگر يك موزيسين به يكي از رديف ها احاطه داشته باشد ، كافي است تا مقدمات كارش را روي آن بنا كند . اصل موسيقي در تازگي و در گيرشدن با جامعه است و اين تشتت مانع تازگي و خلاقيت مي شود.
آهنگسازآثاري چون "سياووشانه"،"سخن تازه"،"سياه مشق"و... درباره آموزش در دانشگاه ها تصريح كرد : آموزش در دانشگاه شرط كافي است نه شرط لازم.
اين نوازنده درباره شيوه هاي آموزش سينه يه سينه و زانوزدن مقابل استاد گفت : اگر نگرش زانوزدن در مرحله آموزش باشد تاهنرجو بتواندروح آن موسيقي رادرك كند ايرادي ندارد . اما وقتي اين مساله به مرحله عمل برسد ، ضد هنر است.
مهدي آذرسينا در پايان راجع به آهنگسازي در موسيقي ايراني گفت : اگر موزيسين موسيقي ايراني به معناي واقعي آهنگسازي كند اين واژه(آهنگساز) براي موسيقي ما خوب و كاملا به جا است، فقط در نوع موسيقي ها تفاوت وجود داردوگرنه اصل آهنگسازي برپايه ملودي و خلاقيت است.
نظر شما