به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از «داون نیوز»، «جان کری» وزیر خارجه آمریکا طی بیانیه ای اعلام کرد که برای استحکام روابط پاکستان و هند نهایت تلاش خود را خواهد کرد، چرا که در صلح نگه داشتن دو کشور مجهز به سلاح های هسته ای تامین کننده منافع واشنگتن است.
وی هم چنین به صورت غیر مستقیم به تایید خبر رسانه ها مبنی بر تشویق مخفیانه نخست وزیران دو کشور هند و پاکستان در جهت برقراری صلح پرداخت و گفت: به نظر من این تشویق ها لازم است و باید برای برقراری مذاکرات صلح بین دو کشور نهایت تلاش خود را بکنیم.
کری در ادامه گفت: البته ما کاری نخواهیم کرد که توازن منطقه ای برهم بخورد و ما اطمینان داریم که پاکستان در یک جنگ و مبارزه بزرگ با تروریست ها به سر میبرد و این برای اسلام آباد یک خطر بسیار بزرگ تلقی می شود.
علاوه براین جان کری گفت: پاکستان بیش از۱۵۰ تا ۱۸۰ هزار نیروی امنیتی را در مرزهای افغانستان و پاکستان مستقر کرده است.
لازم به ذکر است که آمریکا بیم این را دارد که در صورت درگیری بین دهلی و اسلام آباد، پاکستان مجبور شود که نیروهای خود را از مزرهای خود با کابل، به شمت شرق هدایت کند و در نتیجه طالبان بتواند به آسانی از مرزهای افغانستان فرار کنند.
گفتنی است که امروز نیز یک هیئت بلند پایه از پاکستان برای برقراری مذاکرات استراتژیک واشنگتن- اسلام آباد وارد امریکا شدند.
این هیت به ریاست «سرتاج عزیز» مشاورامور خارجی نخست وزیر پاکستان و «احسن اقبال» وزیر رفاه و برنامه ریزی، «خواجه آصف» وزیر دفاع وانرژی، «ماجد خان» مدیر کل ستاد مشترک ارتش و وزیر این کشور در این مذاکرات شرکت می کنند.
افزون براین «جلیل عباس گیلانی» سفیر پاکستان در آمریکا، نماینده پاکستان در مذاکرات با موضوع «عدم گسترش سلاح های هسته ای» خواهد بود.
گفتنی است که قرار است ماه آینده «کنفرانس امنیت هسته ای» در شهر واشنگتن آمریکا آغاز گردد که در آن از «نارندرا مودی» و «نواز شریف» نخست وزیران دو کشور هند و پاکستان نیز برای شرکت دعوت به عمل آمده است. ریاست این کنفرانس را وزیر خارجه آمریکا به عهده خواهد داشت و در آن افسران بلندپایه و اعضای شورای امنیت ملی، وزارت دفاع و سازمان اطلاعات آمریکا شرکت خواهند کرد.
نظر شما