به گزارش خبرنگار مهر، حجتالاسلام رضا خدری صبح سهشنبه در همایش نخبگان و سرآمدان علمی استان بوشهر اظهار داشت: بین رسومات مسلمانان و برداشتهای مختلف از اسلام با سبک زندگی اسلامی تفاوتهایی وجود دارد.
وی بیان کرد: به عنوان مثال برخی دیدگاهها در مورد زن منطبق بر دیدگاه اسلام نیست و این درحالی است که اکرام و احترام بسیار بالا برای زن در دین اسلام مورد تاکید بوده است.
مدیر حوزههای علمیه استان بوشهر با اشاره به اینکه پیشوایان دینی الگوهای بسیار خوبی را برای زندگی امروز ما نیز ارائه کرده اند، افزود: کشورهای غربی از این دیدگاهها به خوبی استفاده کردهاند و به ما ارائه دادهاند و ما فکر میکنیم این فرهنگ مربوط به آنها است.
وی تعاون و همکاری را یکی از تاکیدات دین اسلام عنوان کرد و ادامه داد: در حالی که آیات قرآن بر همکاری و کار جمعی تاکید ویژهای دارد ما به خوبی به آن عمل نمیکنیم ولی در غرب شاهد کار جمعی بیشتری هستیم.
حجتالاسلام خدری با اشاره به اینکه بعضیها فکر میکنند که انسان دیندارتر باید اخموتر و عبوثتر باشد، تصریح کرد: این کاملاً اشتباه و غلط است و این اثرات را میتوانیم در آیات و روایات اسلامی ببینیم که به مهرورزی و خوشروئی تأکید شده است.
وی با تاکید بر اینکه برای رسیدن به سبک درست زندگی باید به سمت اعتقاد و باور حرکت کنیم، تاکید کرد: نخبگان باید سبک زندگی اصیل ایرانی و اسلامی را تئوریسازی کنند.
مدیر حوزههای علمیه استان بوشهر با اشاره به منویت مقام معظم رهبری در مورد سبک زندگی، افزود: به فرموده رهبری، اصل قضیه این است که ما بتوانیم در متن زندگی و در بخش تمدن نرم افزاری اصلاحات لازم را انجام دهیم و اگر پیشرفت نکنیم، پیشرفتهای صرفاً در بخش سخت افزاری ما را به سعادت و خوشبختی نمیرساند.
وی با اشاره به اینکه رفتارهای ما نیازمند بازبینی و سازماندهی است، اضافه کرد: رفتارهای ما در محل کار، فضاهای عمومی، مدرسه، دانشگاه، رفتار با همسر، پدر و مدار، فرزندان، همسایه، دوستان و دشمنان باید تصحیح و بازبینی شود.
خدری با اشاره به اینکه پیشرفتهای سخت افزاری ما را به سعادت و خوشبختی نمیرساند، تاکید کرد: ما بتوانیم در متن زندگی و در بخش تمدن نرم افزاری اصلاحات لازم را انجام دهیم.
دین اسلام برای همه مسائل برنامه دارد
یکی از اساتید حوزه و دانشگاه نیز در این همایش اظهار داشت: اسلام در سبک زندگی بر روی انسانیت تاکید ویژهای دارد و حرف های خود را براساس ویژگیهای انسانی میزند و تربیت اسلامی بهترین تربیت انسانی است.
حجتالاسلام یعقوب شاهمیری با اشاره به اینکه خداوند به عنوان خالق انسانها مربی سبک زندگی است، اضافه کرد: اطلاعات ما در مورد خصوصیات انسانی محدود است ولی حرف دین همه جهات زندگی انسان را در نظر می گیرد.
وی با اشاره به اینکه اگر کسی در دایره دین مرتکب اشتباهی میشود نباید آن را به پای دین نوشت، خاطرنشان کرد: نباید دین را با اشخاص سنجید بلکه باید با قرآن و ائمه آن را تطبیق داد؛ همانگونه که اشتباه یک مهندس را نمیتوان پای همه مهندسان نوشت.
این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به اینکه دین در حوزه اخلاق حرفهای زیادی برای گفتن دارد، بیان کرد: پیامبر گرامی اسلام می فرماید برای کامل کردن مکارم اخلاق مبعوث شدهام.
وی ادامه داد: خداوند متعال در قرآن کریم نیز به اخلاق زیبای پیامبر اشاره می کند؛ در همه جای دین از اخلاق حرف زده شده است، دین، تمام مسائلی که به عنوان علوم بشری ارائه می شود را می تواند در بر بگیرد.
شاهمیری با بیان اینکه دین در تمام گستره زندگی انسان حرف برای گفتن دارد، تصریح کرد: این برداشت غلطی است که بگوییم دین فقط برای نماز خواندن و احکام شخصی آمده است و نباید به مسائل پزشکی، نظامی، اخلاقی و ... کاری داشته باشد.
لزوم برگرفتن سبک زندگی از منابع اصیل دینی
حجت الاسلام فقیه یکی دیگر از اساتید حوزه و دانشگاه نیز در این همایش با بیان اینکه هدف سبک زندگی دینی رسیدن به حیات طیبه است، اظهار داشت: در حیات طیبه علاوه بر تفکر، ایمان و عمل صالح هم مطرح می شود.
وی اضافه کرد: برای انیکه به حیات طیبه برسیم باید در راستای آنچه که خداوند از طریق انبیاء و به طور خاص پیامبر خاتم(ص) فرستاده است عمل کنیم؛ این حیات طیبه محصول سبک زندگی دینی به معنی واقعی است.
حجت الاسلام فقیه با تاکید بر اینکه سبک زندگی اسلامی باید برگرفته از منابع اصلی دین باشد، بیان کرد: در سبک زندگی دینی دو وضعیت موجود و وضعیت مطلوب داریم که باید سبک زندگی موجود رابا منابع اصلی دین مقایسه کنیم و برای افتراقها راه حل پیدا کنیم.
وی بر لزوم توجه به شاخص های مطرحشده در قرآن برای زندگی دینی در حوزه فردی، خانوادگی، جامعه، در سطح حاکمیت و بین الملل تاکید کرد و افزود: تعریف سبک زندگی براساس هدف افراد در زندگی است.
این استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد: هر هدفی که ما داشته باشیم سبک زندگی ما نیز براساس آن تعریف می شود، اگر این هدف برآمده از قرآن باشد سبک زندگی ما قرآنی و دینی است و اگر هدف غیر از این باشد سبک زندگی اسلامی نیست.
به گزارش خبرنگار مهر، همایش نخبگان و سبک زندگی ایرانی اسلامی از سوی بنیاد نخبگان استان بوشهر و با همکاری دانشگاه خلیج فارس، پارک علم و فناوری خلیج فارس و نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه خلیج فارس با حضور ۱۳۰ تن از نخبگان، استعدادهای برتر و اعضای هیئت علمی دانشگاه ها در بوشهر برگزار شد.
نظر شما