به گزارش خبرگزاري مهر، " ام . اي . محمدي" يكي از شخصيتهاي مطبوعاتي و از اعضاي هيئت نمايندگي ايران در سازمان ملل در نامه اي به واشنگتن پست نوشته است : سرمقاله 24 آگوست ، حقايق در مورد همكاري ايران با آژانس بين المللي انرژي اتمي را تحريف كرده و تمايلات ايران را به گونه اي ديگر نشان داده است.
وي خاطر نشان مي كند : برخلاف گفته شما مبني بر " علائم ناسازگاري ايران" در مورد تمايلات هسته اي آن ، ايران در تمايلات صلح آميزخود هيچ تناقضي نداشته و شفاف سازي كرده ونسبت به سلاحهاي هسته اي مخالفت اخلاقي و سياسي داشته است.
وي در ادامه با اشاره به اين مسئله كه پيشنهاد ايران براي گفتگو بدون پيش شرط به اشتباه به عنوان " توقف" تفسير شده، آورده است : در مورد روابط ايران با آژانس نيز شما نتوانسته ايد اشاره كنيد كه در طول سه سال گذشته،آژانس بيش از 2000 بازرس را مسئول بازرسي از تاسيسات هسته اي قرار داده و به اين نتيجه رسيده است كه هيچ مدركي از انحراف ماده هسته اي به اهداف نظامي غيرقانوني وجود ندارد.
از سوي ديگر،"كاوه افراسيابي" كارشناس سياست ايران در دانشگاه كمبريج و نويسنده كتابهاي مختلف در زمينه برنامه هسته اي ايران، در نامه اي به اين روزنامه نوشته است : آمريكا بايد از تمايل اعلام شده ايران براي مشاركت در گفتگوي جدي با آن و ديگر اعضاي شوراي امنيت سازمان ملل و آلمان استقبال كند.
وي مي افزايد : قطعنامه 1696 ، به علت حمايت از بسته پيشنهادي شوراي امنيت و آلمان ، به طور غيرمستقيم آمريكا را ملزم به مذاكره كرده است. ايران امكان تعليق فعاليتهاي مربوط به غني سازي اورانيوم را روي ميز گذاشته است . آمريكا بايد به جاي تعيين انتظارات غيرواقعي و تلاش براي استفاده از اقدامهاي اجباري، در جستجوي راه ديپلماسي باشد .
نظر شما