به گزارش خبرگزاری مهر به نقل ازپایگاه اطلاع رسانی دفتر نماینده ولی فقیه در کردستان، آیت الله سید محمد حسینی شاهرودی در همایش نقش سازمان ها و موسسات مردم نهاد در توسعه عملیاتی اندیشه تقریب با استناد به آیات ۱۰۱ و ۱۰۲ سوره آل عمران گفت: اگر بتوانیم همانگونه که قرآن فرموده با ایجاد وحدت در سایه برادری زندگی کنیم، آنگاه قلب هایمان به هم نزدیک شده و احساس می کنیم که همه اعضای یک خانواده هستیم و تا زمانی که این الفت و مهربانی ایجاد نشود، نمی توان تقریب را نهادینه کرد.
وی با تاکید براینکه علمای اسلام باید در بخش تقریب وارد شوند، عنوان کرد: مردم و نهادهای مردمی هم باید در بخش تعایش و مهربانی ورود داشته باشند و زمانی که چنین فضایی میان مردم بوجود آید، بسیاری از مباحث تقریب را می توان مطرح کرد.
وی با اشاره به اصول راهگشا و موثر در زمینه تقریب مذاهب اسلامی افزود: تعاون، اعتصام، اصلاح بین الناس، امت واحده، امت وسط و حزب الله از مفاهیم و توصیه های تقریب است که در قرآن آمده و اولین گام در بحث وحدت و تقریب تلاش برای کسب رضای الهی است.
عضو شورای عالی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با تاکید بر رعایت تقوای الهی گفت: قبل از آیه «واعتصموا بحبل الله» قرآن به مسلمانان سفارش می کند تا مبادا دچار تفرقه شوند و سپس به موضوع وحدت اشاره می کند و از این رو گاهی تعصب های ناروا از روی بی تقوایی صورت می گیرد که این مساله از سوی هر گروهی ممکن است.
آیت الله حسینی شاهرودی خواستار پرهیز از هرگونه تعصب در این زمینه شد و به روش بزرگان و علمایی همچون شیخ طوسی اشاره کرد و گفت: وهابیت به عنوان نماینده انگلیس و آمریکا تلاش می کند تا مذهب را نابود کند و ما معتقدیم حفظ دین نسب به حفظ مذهب از اولویت برخوردار است ولی گاهی دین را برای حفظ مذهب به خطر می اندازیم.
وی افزود: گاهی دشمن با اصل دین می جنگد ولی ما به آن توجه نمی کنیم در حالی که برخی در کشورمان خدا، پیامبر (ص)، قرآن و اهل بیت )ع) را زیر سوال می برند و این موضوع ربطی به شیعه و سنی ندارد و لذا باید جهان اسلام را بسیج کرد.
وی با اشاره به وظایف روحانیت در زمینه ترویج فرهنگ تقریب گفت: گاهی با موضوع تقریب به صورت احساسی برخورد می کنیم در حالی که وظیفه روحانیت اقناع و تبیین این موضوع است.
نظر شما