به گزارش خبرگزاري مهر، روزنامه لس آنجلس تايمز در اين باره نوشت : اين اقدام يك پيروزي مهم براي كاخ سفيد است كه نشان مي دهد بوش هنوز داراي قدرت سياسي براي تعيين اصول جنگي حتي پس از زماني است كه جنگ عراق بر رياست جمهوري وي سايه افكنده است.
طرح بوش درست شش هفته پس از اعتراف وي به اين مسئله صورت مي گيرد كه گفته است سيا( سازمان اطلاعات مركزي آمريكا) به طور مخفيانه از مظنونان تروريستي بازجويي كرده است و بر كنگره فشار وارد كرد تا سريعا اختياراتي را براي محاكمه آنها در كميسونهاي نظامي فراهم آورد.
" توني اسنو" سخنگوي كاخ سفيد گفت : پس از آنكه بوش روز سه شنبه اين قانون را امضا كند، دولت آمريكا فورا حركت به سوي هدف بازپرسي از برخي مظنونان را كه داراي ارزش زيادي هستند و در گوانتانامو در بازداشت به سر مي برند، آغاز خواهد كرد.
وي تصريح كرد كه حركت به سوي مرحله محاكمه يك يا دو ماه طول خواهد كشيد.
اين در حالي است كه قانونگذاران آمريكايي در يك روند صعودي خواستارتغيير در استراتژي دولت آمريكا هستند و نگرانيهاي سياسي، شانسهاي جمهوريخواهان را در انتخابات مياندوره اي كنگره در 7 نوامبر ( 16آبان) به خطر مي اندازد.
آمريكا از چهار سال پيش در گوانتانامو، صدها تن را با ادعاي ارتباط با شبكه تروريستي القاعده و بدون هيچ نظارت بين المللي و محاكمه بازداشت كرده است.
جامعه بين المللي پس از انتشار گزارش كارشناسان حقوق بشر سازمان ملل متحد كه خواهان تعطيلي هرچه سريعتر گوانتانامو شده، فشارهاي خود بر آمريكا را افزايش داده است.
اين در حالي است كه بوش درخواستهاي فراوان جامعه بين المللي براي تعطيلي اين بازداشتگاه غيرقانوني را رد كرده؛ ازسوي ديگر اسنادي فاش شده است كه نشان مي دهد اكثر زندانيان موجود درگوانتانامو در هيچ جنگي عليه آمريكا و متحدانش شركت نكرده اند و در حقيقت بدون هرگونه اتهامي در اين بازداشتگاه مخوف به سر مي برند.
بوش نيز در اين باره اعلام كرده است : زماني گوانتانامو تعطيل مي شود كه خطر تروريسم آمريكار را تهديد نكند.


نظر شما