پیام‌نما

وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ‌اللَّهِ جَمِيعًا وَ لَا تَفَرَّقُوا وَ اذْكُرُوا نِعْمَتَ‌اللَّهِ عَلَيْكُمْ إِذْ كُنْتُمْ أَعْدَاءً فَأَلَّفَ بَيْنَ قُلُوبِكُمْ فَأَصْبَحْتُمْ بِنِعْمَتِهِ إِخْوَانًا وَ كُنْتُمْ عَلَى شَفَا حُفْرَةٍ مِنَ النَّارِ فَأَنْقَذَكُمْ مِنْهَا كَذَلِكَ يُبَيِّنُ‌اللَّهُ لَكُمْ آيَاتِهِ لَعَلَّكُمْ تَهْتَدُونَ * * * و همگی به ریسمان خدا [قرآن و اهل بیت (علیهم السلام)] چنگ زنید، و پراکنده و گروه گروه نشوید؛ و نعمت خدا را بر خود یاد کنید آن گاه که [پیش از بعثت پیامبر و نزول قرآن] با یکدیگر دشمن بودید، پس میان دل‌های شما پیوند و الفت برقرار کرد، در نتیجه به رحمت و لطف او با هم برادر شدید، و بر لب گودالی از آتش بودید، پس شما را از آن نجات داد؛ خدا این گونه، نشانه‌های [قدرت، لطف و رحمت] خود را برای شما روشن می‌سازد تا هدایت شوید. * * * معتصم شو به رشته‌ى يزدان / با همه مردمان با ايمان

۱۲ آبان ۱۳۸۵، ۱۱:۱۱

در گفتگو با مهر

جليل واقع طلب : براي معرفي شعر ايران به جهانيان كاري نكرده ايم

جليل واقع طلب : براي معرفي شعر ايران به جهانيان كاري نكرده ايم

جليل واقع طلب - شاعر ، گفت : ما براي شناساندن شعر ايران به جهان هيچ كاري نكرده ايم ، به گمان من برگزاري جشنواره بين الملي شعر فجر هم نمي تواند اين غفلت را جبران كند .

 

اين شاعرمعاصر در گفتگو با خبرنگار مهر، با بيان اين مطلب افزود : به نظر من اگر به صورت تخصصي به برگزاري جشنواره شعر فجر نگاه شود ، فكر نمي كنم جز امتياز معرفي شعر امروز ايران به فارسي زبانان كشورهاي ديگركه آن هم در صد كمي را شامل مي شوند ، هيچ دستاورد ديگري داشته باشد .

جليل واقع طلب ياد آور شد : در طول 15 سال اخيركه به صورت گسترده در كنگره ها و جشنواره ها حضور داشته ام ، هيچ روند و فرايند و دستاورد مهمي كه بتواند جايگاه شعر امروز را بالاتر ببرد مشاهده نكردم ، ضمن اينكه اكثرشاعران جوان به خاطراينكه دركنگره ها حضور پيدا كنند به مضمون پردازي هاي فرمايشي روي آورده اند كه اين رويكرد در هنر و به ويژه در شعر نه تنها ثمره مفيدي ندارد ، بلكه اشعار رابه سمت شعار هدايت مي كند كه قطعا اين اشعار ماندگار نيستند .

وي تصريح كرد : اگردرشعرامروز و دركنگره هايي كه در ماه ها و سالهاي اخير، به ويژه در پنج سال اخير برگزار شده دقيقا توجه شود همواره هرمي را مي بينيم كه فقط چند اسم خاص در اين هرم مطرحند ، آن هم بدون اينكه آثار در خور توجه و اعتنايي به مخاطب و جامعه شعر و ادب عرضه شود و نهايتا به نظر من برگزاري جشنواره ها و كنگره ها باعث شده كه بسياري از شاعران توانمند حتي از ادامه شعر گفتن و ارائه آثار هنري دست بكشند و هميشه چهره هاي مشخصي حضور دارند و شاعران جوان و گاهي اوقات شهرستاني به سمت خلوت نشيني و انزوا و شعر زير زميني سوق داده مي شوند .

اين شاعر ادامه داد : شاعران توانمندي در خارج كشوردر رابطه با شعر فجر نداريم و تا جايي كه من اطلاع دارم شاعران قدري در اين راستا قلم نزده اند و اگر هم بوده به صورت نادراست . بنابراين وقتي در خارج از مرزها شاعران گردن افراشته اي نداريم لزومي ندارد در مقابل شاعران مطرح خودمان كاستي احساس كنيم ، ضمن اينكه شاعران فارسي زبان حرفهاي گفتني زيادي دارند ، اما در بخش آفرينش شعر مراسمي و مناسبتي كه رقم نابساماني را در سالهاي اخير داشته باعث گوشه نشيني نه تنها جوانان بلكه بسياري از شاعران پيشكسوت شده كه آثار در خوري دارند . 

کد خبر 401456

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha