به گزارش خبرنگار مهر، علی مراد اکبری صبح سه شنبه در مراسم تجلیل از تولیدکنندگان برتر بخش کشاورزی استان اظهار داشت: امروز دیپلماسی آب در دنیا جای خود را به دیپلماسی نفت داده است و بسیاری از کشورها با مشکل بی آبی مواجه هستند.
وی بیان کرد: در کشور ایران نیز بسیاری از مناطق کشور دارای بحران بی آبی هستند و چاره ای جز اینکه با این شرایط سازگار شویم نداریم.
معاون آب و خاک وزیر جهاد کشاورزی با تاکید بر اینکه باید الگوی مصرف آب در کشور تغییر پیدا کند، عنوان داشت: این تغییرات در حال اجرا بوده و بالغ بر یک میلیون و ۱۰۰ هزار هکتار از اراضی کشور در عرصه اجرای شبکه های مدرن آبیاری است.
اکبری از اختصاص سه هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان برای اجرای سیستم های نوین آبیاری در سال جاری خبر داد و گفت: این اعتبارات به صورت ۱۰۰ درصد تخصیص خواهد یافت و اولین تخصیص نیز طی دو هفته قبل انجام شد.
وی با بیان اینکه این نشان میدهد رویکرد دولت به سمت استفاده بهینه از منابع آبی پیش رفته است، افزود: در برنامه ششم نیز آب و محیط زیست به صورت خاص دیده شده است.
معاون آب و خاک وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه در سال گذشته ۱۰۰ هزار هکتار آبیاری تحت فشار در کشور اجرا شد، افزود: در سال جاری نیز تا پایان خردادماه ۳۰ هزار هکتار از اراضی کشور به سیستم های نوین آبیاری مجهز شد و ۱۲۰ هزار هکتار نیز در حال اجرا است.
اکبری به اختصاص ۱۱۲ میلیارد تومان به کشاورزان خراسان جنوبی در حوزه اجرای سیستم های آبیاری نوین طی سال جاری اشاره کرد و گفت: به مجموعه استان قول میدهیم به هر میزان که سیستم آبیاری نوین در استان اجرا شود رقم آن تامین شود.
وی با بیان اینکه در سال ۹۶ بالغ بر ۹ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان به حوزه آب و خاک کشور اختصاص یافته است، این میزان منهای اعتبارات استانی بوده که با احتساب این اعتبارات مجموع اعتبارات اختصاص یافته به حوزه آب و خاک حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان خواهد بود.
نظر شما