به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از راشاتودی، سیستم قضایی ایالات متحده که خود را در مقام مجری عدالت جا زده در کار رسیدگی به امور داخلی این کشور تا حدی فرومانده که یک جوان مبتلا به بیماری «شیزوفرنی» را که طبق قانون از حضور در دادگاه معاف است، ۱۱ سال حبس کرده و به تعبیر نهادهای حقوق بشر، کلید زندانش را هم دور انداخته است.
«استیون جسی هریس» که به اختلال روانی مبتلا است، سال ۲۰۰۵ میلادی بعد از قتل پدر ۷۲ ساله خود به خیابان رفت و با مجروح کردن یک عابر، زنی را هم به گروگان گرفت. نهایت آنکه به اتهام ارتکاب ۱۱ فقره جرم که یک انسان عادی را شایسته مجازات می کند، به زندان افتاد.
اما ۲ سال بعد از این حادثه، بیمارستان ایالتی «می سی سی پی» وی را بیماری روان پریش تشخیص داد که بر رفتار آن روز خود تسلطی نداشته است.
با این حال، سیستم قضایی آمریکا وقتی برای رسیدگی به پرونده هریس جوان اختصاص نداد و تا همین پنجشنبه ای که گذشت، با ادامه حبس، وی را از بستری شدن در آسایشگاه روانی محروم کرد.
حالا هریس آزاد است و جالب آنکه دولت می گوید تنها در صورتی که خود وی بخواهد به بیمارستان روانی انتقال می یابد- نشانه ای دیگر از عدم تعهد دولت واشنگتن به مسئولیت پذیری در قبال یک بیمار روان پریش و البته مردمی که نمی دانند با او چگونه برخورد کنند!
نظر شما