به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شینهوا، سفر «جیمز ماتیس» وزیر دفاع آمریکا به هند برای متقاعد کردن این کشور به اعزام نیروی نظامی به افغانستان ناکام بوده است و این یک پیام ژئوپلتیک قدرتمندانه ای به آمریکا است.
شین هوا گزارش داد؛ کارشناسان بر این باورند، به رغم تعمیق همکاری های دوجانبه آمریکا و هند به عنوان شرکای جهانی در حوزه های مختلف راهبردی مورد نظر، مقامات دهلی نو با سرپیچی از پذیرفتن درخواست آمریکا برای اعزام نیروهای نظامی به افغانستان پیام ژئوپلتیک قدرتمندانه ای به واشنگتن ارسال کردند.
بر اساس این گزارش، جیمز ماتیس وزیر دفاع آمریکا در دیدار از دهلی نو، بر نقش هند در مبارزه با تروریسم جهانی و هم چنین جنگ با تروریسم در افغانستان تاکید کرد.
این در حالی است که پیشتر «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا خواستار افزایش حضور نیروهای نظامی کشورش در افغانستان به منظور جنگ با تروریسم شده بود.
گزارش ها از دهلی نو حاکی است، «نیرمالا سیتارامان» وزیر دفاع هند قطعا به همتای آمریکایی خود تاکید کرده است که کشورش به جای اعزام نیروهای نظامی به افغانستان ترجیح می دهد در حوزه تحولات ساختاری در این کشور تجربیات خود را گسترش دهد.
همچنین به رغم تلاش آمریکا برای متقاعد کردن هند در این زمینه، دهلی نو به منظور ادامه مناسبات سالم و دوستانه با کابل، در موضع سیاسی و نظامی خود در قبال افغانستان قاطع و استوار است.
نظر شما