به گزارش خبرگزاری مهر، به نقل از منابع طبیعی هرمزگان، ابوالقاسم حسینپور اظهارداشت: در بارندگیهای چند روز اخیر در مجموع ۳۲ میلیون مترمکعب بارش توسط ۱۷۵ سازه آبخیزداری هرمزگان استحصال شد.
وی با اشاره به اهمیت استحصال بارشها در طرحهای آبخیزداری بیان کرد: استان هرمزگان از جمله استانهای درگیر با معضل کمآبی است که بیش از دو دهه است خشکسالی بر آن سایه افکنده و موجب کاهش چشمگیر سطح منابع آبهای زیرزمینی شده است.
معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان هرمزگان خاطرنشان کرد: با توجه به شرایط موجود استحصال بارشها از اهمیت بالایی در تقویت و تغذیه آبخوانهای زیرزمینی دشت و تقویت پوشش گیاهی عرصههای منابع طبیعی استان دارد.
حسینپور احیای پوشش گیاهی عرصههای منابع طبیعی، پایداری منابع آب کشاورزی، کمک به تامین آب شرب دام، پایداری اکوسیستمهای طبیعی و بهبود و استمرار تولید و اشتغال را از دیگر دلایل و مزایای اجرای طرحهای آبخیزداری عنوان کرد.
به گزارش مهر، هفت هزار و ۵۰۰ سازه آبخیزداری و بیش از ۱۱۰ هزار هکتار عملیات بیولوژیک و بیومکانیک با ظرفیت آبگیری ۴۰۰ میلیون مترمکعب در سال در سطح استان هرمزگان اجرا شده است.
خشکسالی و کمآبی در استان هرمزگان موجب خشک شدن ۳۶۵ حلقه چاه آب آشامیدنی، ۱۸ دهنه چشمه و قنات، ۱۰۰ حلقه چاه و کاهش آب ۱۳۵ حلقه چاه بین ۳۰ تا ۷۰ درصد شده است. از ۷۴ دشت موجود در استان هرمزگان، ۳۸ دشت ممنوعه بوده و مابقی دشتها نیز شور است.
نظر شما