۲۸ آذر ۱۳۸۵، ۱۶:۲۲

همایش بررسی سیره و رفتار پیامبر اعظم (ص) در برلین برگزار شد

همایش بررسی سیره و رفتار پیامبر اعظم (ص) از سوی رایزنی فرهنگی ایران در برلین برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، در ابتدای این مراسم، دبیر علمی و اجرایی همایش به بیان علل، فرآیند و چگونگی برگزاری این کنفرانس پرداخت.

وی با اشاره به لزوم مشارکت دردمندان حریم اخلاق و دیانت جهت پرداخت سهم در راه روشنگری و دفاع از حریم الهی و پیامبران اشاره کرد و از روشنفکران و آزادگان جهان خواست تا بعنوان پیشگامان و سردمداران عرصه ی تفکر و اندیشه، دفاع از حوزه ی اخلاق و دیانت را که ضامن زندگی سعادتمندانه ی نوع بشر است وظیفة حتمی و واجب خود بدانند، تا بدین طریق توانسته باشد دین خود را به جامعة بشری ادا نمایند.

سپس دکتر همتی رایزن فرهنگی ایران در آلمان اظهار داشت: «نباید به نام آزادی اخلاق را به مسلخ برد و غرب باید خود را موظف به مراعات اخلاق آزادی بداند».

وی افزود: «ما نه تنها از حریم قدسی پیامبر اسلام (ص)، که اعظم و اشرف تمام مخلوقات و پیامبران است دفاع می کنیم، بلکه مدافع حریم ملکوتی تمام فرستادگان و پیامبران الهی هستیم و بر آنیم که برای مقابله با معضلات پیش پای بشر باید حریم معنویت تقویت و پشتیبانی گردد، تا مشکلات بگونه ای اساسی از میان بروند و جوامع انسانی به رشد و سعادت دست یابند».

پس از آن، آخوندزاده سفیر ایران در آلمان به ایراد سخن پرداخت. وی با بیان اهمیت دیالوگ و گفتگو بر تأثیرات آن در زدودن پیشداوریها و قضاوتهای نادرست و ایجاد زمینه ی تفاهم و  همدلی تأکید کرد و از تلاشهای مجدانة رایزنی فرهنگی کشورمان در برپایی چنین همایش باشکوهی تقدیر نمود.

سپس سخنرانان مدعو آقایان: «پروفسور پتر هاینه»، استاد علوم اسلامی دانشگاه هومبلدت برلین، «پروفسور اسلم سید» استاد میهمان رشته ی تاریخ در همان دانشگاه، «دکتر یاووس ازگس»، استاد سابق دانشگاه «برِمن» و مؤسس دایره المعارف اسلام در آلمان، «کشیش پیر بتمبه»، رییس کلیسای فراگیر آفریقایی آلمان و ولف احمد آریز، مدرس دانشگاه و از پیشگامان عرصه ی گفتگو و دیالوگ در آلمان، به ایراد سخن پرداختند.

سخنرانان با بیان ابعاد مختلف و ویژگیهای عظیم پیامبر اسلام (ص) و دیدگاههای متناقض موجود در غرب دربارة آن بزرگوار و بررسی و نقد آنها، این آیت عظیم الهی را که به حق «رحمه للعالمین» بوده و هست، ستودند.

در خاتمه این همایش میزگرد بحث و گفتگو برگزار شد و پس از طرح پرسشهایی از سوی شرکت کنندگان در همایش از رایزن فرهنگی کشورمان و نیز سخنرانان و دریافت پاسخهای مقتضی، نتایج حاصل از کنفرانس توسط اساتید شرکت کننده در میزگرد مورد بررسی و مرور قرار گرفت.

کد خبر 423908

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha