پیام‌نما

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ وَمَنْ تَابَ مَعَكَ وَلَا تَطْغَوْا إِنَّهُ بِمَا تَعْمَلُونَ بَصِيرٌ * * * پس همان گونه که فرمان یافته ای ایستادگی کن؛ و نیز آنان که همراهت به سوی خدا روی آورده اند [ایستادگی کنند] و سرکشی مکنید که او به آنچه انجام می دهید، بیناست. * * * پايدارى كن آن‌چنان ‌كه خدا / داد فرمان ترا و تائب را

۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۷، ۱۴:۳۴

قطب های زمین جابجا نمی شوند

قطب های زمین جابجا نمی شوند

تحقیقی جدید نشان می دهد قطب های کره زمین جابه جا نمی شوند، بلکه با توجه به تغییراتی که هزاران سال قبل روی داده، فقط تکان می خورد.

به گزارش  خبرگزاری مهر به نقل از لایو ساینس، ضعیف شدن تدریجی حوزه ژئومغناطیسی کره زمین این نگرانی را به وجود آورده که احتمالا قطب های زمین جابجا شود. اما اکنون تحقیقی جدید نشان می دهد حوزه مغناطیسی زمین تغییر چندانی نداشته است.

تحقیق مذکور در نشریه  Proceedings of the National Academy of Sciences today منتشر شده و در آن محققان حوزه مغناطیسی فعلی را که از گداخته شدن هسته زمین ایجاد می شود با حوزه مغناطیسی کره خاکی در هزاران سال قبل مقایسه کردند.

 آنها متوجه شدند الگوی تغییرات در زمان حاضر شباهتی به اختلال شدید حوزه مغناطیسی زمین  و تغییر قطب ها در ۵۰ هزار سال قبل ندارد.

بلکه تغییرات جدید بیشتر شبیه اتفاقاتی است که در دو بازه زمانی گذشته ( ۴۹ هزار سال و ۴۶ هزارسال قبل) روی داده است. در این دو بازه حوزه مغناطیسی زمین تکان خورد اما جابجایی نداشت.

البته حتی تکان خوردن آن نیز پیامدهایی دارد. اگر روند ضعیف شدن این حوزه مغناطیسی همچنان ادامه یابد، روی مواردی مانند تجهیزات الکترونیکی مانند ماهواره های موجود در مدار زمین تاثیر می گذارد.

کد خبر 4285941

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha