۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷، ۱۳:۵۷

یادداشت؛

همدلی سیستانی ها تنها رهیافت برون رفت از بحران

همدلی سیستانی ها تنها رهیافت برون رفت از بحران

زاهدان – دو دهه خشکسالی در سیستان باعث بروز مشکلات فراوانی در این منطقه شده است که بررسی ها نشان می دهد، تنها راه برون رفت از این چالش همدلی و اتحاد مردم است.

خبرگزاری مهر ، گروه استان‌ها- جواد قنبری*: سرزمین سیستان در طول تاریخ ایران همواره از اهمیت ویژه ای برخوردار بوده است و قهرمانان و نام آوران این دیار برای سربلندی آن از هیچ تلاشی فروگذار نکرده اند و نام سیستان در بخش قابل توجه ای از تاریخ ایران کهن به نیکی می درخشد.

این سرزمین که به سرزمین اسطوره ها هم شناخته می شود عالمان و قهرمانان زیادی را به خود دیده است که همواره با تلاش و از خودگذشتگی برای اعتلای آن کوشیده اند به نحوی که حتی در شاهنامه حکیم ابوالقاسم فردوسی نیز اهمیت سیستان تا بدان جاست که نابودی آن  برابر با نابودی رستم و تمام افتخارات آن است و در گفتگوهای  رستم با  اسفندیار یکی از دغدغه های رستم آن است که پس از مرگش دیگر سیستان حامی ندارد و نگران تاراج  آن است.

اما این روزها این سرزمین اساطیری به دلیل قهر طبیعت و همچنین برخی بی تدبیری ها در شرایط نامناسبی به سر می برد به گونه ای که مردمان صبور آن دیگر هیچ انگیزه ای حتی برای ادامه حیات ندارند.

در دو دهه گذشته به دلیل خشکسالی و همچنین کاهش سال به سال ورودی حق آبه رودخانه هیرمند مردمان این دیار تنها محل درآمدشان که کشاورزی و دامداری بوده است را نیز از دست داده اند و این در حالی است که به نظر می رسد هیچ اراده ای طی این مدت برای برطرف کردن مشکلات مردم از سوی نخبگان، اندیشمندان و صاحبان اندیشه و ثروت وجود نداشته است.

البته در این میان بی تدبیری ها و بی توجهی هایی هم از سوی مرکز نشینان به این منطقه وجود داشته که صد البته باز هم مقصر اصلی در عدم پیگیری خود نخبگان منطقه بوده اند، زیرا بنابر آیه ۱۳ سوره رعد (انَّ اللَّهَ لا یُغَیِّرُ ما بِقَوْمٍ حَتَّی یُغَیِّرُوا ما بِأَنْفُسِهِمْ)، (خداوند سرنوشت هیچ قومی را تغییر نمی دهد مگر آنکه آنان آنچه را در خودشان است تغییر دهند)، در مجموع نکته ای که اینجانب در این نوشتار قصد تاکید بر آن را دارم این است که قطعا برای حل هر مشکلی با وجود همه محدودیت ها راه حلی وجود دارد اما نکته مهم در این میان خواست همگانی برای حل آن است یعنی باید یک اراده جمعی با کمک نخبگان در مردم آن منطقه ایجاد شود تا اولویت اولشان اعتلا و پیشرفت منطقه شان باشد نه مسائل جانبی همچون تسویه حساب های شخصی، قوم گرایی و یا دیگر مسائل جنبی کوچک و بدون اهمیت.

قطعا امروز بنابر رهنمودهای رهبر معظم انقلاب با تکیه بر توان بومی و داخلی و همچنین استفاده از علم روز می توان هر مشکلی را بر طرف کرد به شرط اینکه همه بزرگان و زعمای قوم  به دور از تنگ نظری از همه ظرفیت ها و پتانسیل های منطقه استفاده کنند، زیرا منطقه سیستان بنابر گواه تاریخ همواره پر از استعدادهای جوان و توانمند بوده و هست که باید به آنها بها داده شود.

البته بنده به شخصه افراد بسیاری را می شناسم که به صورت جزیره ای راه حل های مختلفی را ارائه داده اند و برای برون رفت از مشکلات تلاش هایی هم انجام داده اند اما همانطور که گفته شد همه این ها باید در کنار هم تبدیل به یک توان مضاعف شده و در واقع با تشکیل یک تعاونی به وسعت منطقه سیستان برای برون رفت از مشکلات تلاش کرد.

* خبرنگار و فعال اجتماعی - فرهنگی

کد خبر 4291058

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha