خبرگزاری مهر - گروه استانها: امروز عزاداران زنجانی در اجتماع عظیم زینبیه زنجان در همدردی با کاروان اسیران صحرای کربلا به عزاداری ایستادند. امروز عزاداران از نقاط مختلف ایران در دسته عزاداری زینبیه اعظم زنجان با پیام رسان قهرمان کربلا همنوا شده اند تا بگویند تا تاریخ هست نام و یاد حسین زنده و پایدار است و بر تارک جهان خواهد درخشید.
قیام عظیم عاشورا در حالی در سال ۶۱ هجری رخ داد که یزیدیان سعی داشتند با به شهادت رساندن حضرت اباعبدالله الحسین و یارانش فلسفه قیام عاشورا را به مقطع خاصی از تاریخ محدود کرده و مانع انتشار فلسفه قیام عاشورا شوند.
برگزاری اجتماع افتخار آمیز عزاداران زینبیه اعظم زنجان همزمان با یازدهم محرم الحرام
اجتماع افتخار آمیز عزاداران زینبیه اعظم زنجان همزمان با یازدهم محرم الحرام با شرکت انبوه عاشقان اهل بیت عصمت و طهارت (ع) در زنجان آغاز شد تا باردیگر جلوه های باشکوهی از عشق و ارادت مردم شهر شور شعور حسینی به خاندان اهل بیت را نشان دهند.
شوری که این بار، هم به عشق سالار شهیدان و هم به دلدادگی پیامرسان عاشورا شکل گرفت و مردم زنجان امروز نیز همچون سالهای گذشته در ۱۱ محرم، تاریخ را دوباره ورق زدند تا در قالب دسته عزاداری مسجد زینبیه اعظم زنجان، بخش دیگری از واقعه عاشورا را در اذهان مردم زنجان تداعی کنند.
شهر زنجان به خاطر برگزاری دو اجتماع بزرگ در راستای عزاداری ماه محرم به پایتخت حسینی معروف شده و همه ساله صدها هزار نفر در اجتماع باشکوه حسینی در هشتم محرم و زینبیه در ۱۱ محرم اجتماع بزرگ عاشقان اباعبدالله را به نمایش میگذارند.
عزاداران پایتخت شور و شعور حسینی امروز آمده اند درس زینب بودن، درس ایستادگی، مقاومت، رشادت، حق گویی و پاسداری از حریم اسلام را پس بدهند. امروز هزاران زنجانی در میعادی دوباره آمده اند تا بگویند زینب جان اگر امروز عباس نیست، حسین و علی اکبری نیست، مسلمانان و شیعیانی هستند که تا آخرین قطره خونشان پاسدار رسالت تو باشند.
اکثر کارشناسان تاریخی و مذهبی بر این عقیدهاند که واقعه کربلا یک جریان بود، جریانی که بعد از به شهادت رسیدن امام حسین (ع) و به واسطه پیامرسان عاشورا حضرت زینب کبری (س) به آینده متصل شد تا بعد از گذشت ۱۴ قرن از این واقعه، هنوز هم شاهد سرباز کردن زخمهای کهنه تاریخ از درد جانکاهی که بر فرزند فرقشکافته عدالتخواهی روا شد، باشیم.
مسجد زینبیه اعظم زنجان که یکی از مهمترین اماکن مذهبی این شهر محسوب میشود، همه ساله در ایام محرم پذیرای خیل عاشقان اباعبداللهالحسین (ع) از سراسر کشور و حتی خارج از کشور است.
عزاداران حسینی در ۱۱ محرم با شرکت گسترده در دسته عزاداری مسجد زینبیه اعظم زنجان، وحدت و یکپارچگی شیعیان و عاشقان خط سرخ امام حسین (ع) را به تصویر کشیده و جلوهای از عشق و دلدادگی خود را به سرور و سالار شهیدان به نمایش میگذارند.
در ۱۱ محرم، شهر زنجان به عنوان پایتخت شور و شعور حسینی جلوه معنوی خاصی به خود میگیرد و عاشقان امام حسین (ع) خود را آماده برای حضور در این اجتماع عظیم و حماسی میکنند تا ندای «یا حسین» و «یا زینب» سر دهند و به یاد شهدای دشت کربلا، ناله کرده و اشک ماتم را از گونههای خود جاری سازند تا شاید اندکی آرام شوند.
۱۳۰۰ خادم در برگزاری اجتماع باشکوه زینبیه اعظم زنجان مشارکت دارند
مسئول روابط عمومی زینبیه اعظم زنجان گفت: حرکت دسته عزاداری مسجد زینبیه اعظم زنجان، رأس ساعت ۱۵ روز جمعه از محل مسجد آغاز شد.
فرید احدیان در گفتگو با خبرنگار مهر، با بیان اینکه در ۱۱ محرم، شهر زنجان بهعنوان پایتخت شور و شعور حسینی جلوه معنوی خاصی به خود میگیرد، افزود: یازدهم محرم جلوه دیگری از ارادت زنجانیها به سیدالشهدا(ع) است که در دسته زینبیه اعظم زنجان شاهد این ارادت خواهیم بود.
وی با بیان اینکه مسجد زینبیه اعظم زنجان که یکی از مهمترین اماکن مذهبی این شهر محسوب میشود، همه ساله در ایام محرم پذیرای خیل عاشقان اباعبداللهالحسین (ع) از سراسر کشور و حتی خارج از کشور است، ادامه داد: در برگزاری این مراسم معنوی و پر فیض هزار و ۳۰۰ خادم مشارکت دارند که این تعداد در قالب اکیپ های نذورات، انتظامات، ذبح قربانی و صوت و تصویر فعال هستند.
احدیان اظهار کرد: ۸۹ واحد ثابت و سیار برای جمع آوری نذورات پیش بینی شده است و امکان پرداخت نذورات به زینبیه اعظم زنجان از طریق موبایل فراهم شده است و هر شخص با شمارهگیری #۱۰*۷*۷۳۳* نذورات خود را از طریق تلفن همراه پرداخت کند.
مدیر اجرایی زینبیه اعظم زنجان گفت: در بخش برادران ۲۴ واحد ثابت سه نفره و ۶۰ واحد دو نفره سیار برای جمع آوری نذورات پیش بینی شده و در بخش خواهران پنج واحد دو نفره ثابت برای جمع آوری نذورات در نظر گرفته شده است.
احدیان با اشاره به اینکه امسال نیز مطابق سنوات گذشته، شاهبیتی برای مراسم عزاداری یازدهم محرم انتخاب شده تا نشانگر ایثار و فداکاری پیامرسان کربلا باشد، افزود: هر سال در مراسم یازدهم محرم دو بیت خاص در مدح حضرت زینب به صورت یکپارچه از سوی عزاداران خوانده میشود، شاهبیت امسال این مراسم « ای گل سرسبد باغ شهادت یارالی/ باشسیز اولساندا وارین خلقه امامت یارالی/ حسین من، حسین من، حسین من» است.
نگاهی کوتاه به تاریخچه مسجد زینبیه اعظم زنجان
مسجد زینبیه اعظم زنجان محل تجمع عاشقان خاندان عصمت و طهارت و مشتاقان حقیقت است، آنانی که همه ساله روز یازدهم محرم در قالب دسته عزاداری زینبیه اعظم زنجان، زیر بیرقهای رنگی این مسجد گردهم میآیند تا بر مصیبت زینب کبری (س)، دخت علی مرتضی بگریند و پیام قیام کربلا را که نسل به نسل و سینه به سینه نقل شده را بر خیابانهای این شهر فریاد کنند.
در روزگار گذشته باغچهای درون کهن دژ زنجان قرار داشت.
گاهی گویی چراغی زیر گلها روشن میشد. بدین ترتیب، صاحب باغچه تصمیم میگیرد آن قسمت را به تکیهای تبدیل کرده و نام آن را زینبیه بگذارد. از این رو محلی که باغچه در آن قرار داشت از آن زمان تاکنون به محله زینبیه معروف میشود.
رئیس هیئت امنای مسجد زینبیه با اشاره به اینکه این اتفاق بین سالهای ۱۰۲۰ تا ۱۰۲۲ هجری قمری رخ داده، افزود: تا زمانی که صاحب باغ زنده بوده، هر ساله در ایام محرم و صفر به مدت دو ماه محل مذکور را سیاهپوش و مراسم عزاداری و سوگواری سالار شهیدان و سرور آزادگان جهان در آن محل برگزار میشده و صاحب باغ در زمان حیات خود وصیت میکند پس از وفاتش، مراسم عزاداری را همه ساله برگزار و هزینه آن را از عایدی باغ تامین کنند.
سجاد احمدپور بیان داشت: این محل سه بار تجدید بنا شده که بار اول به سال ۱۰۹۲ هجری قمری با تیر چوبی احداث میشود. بار دوم بانویی به نام زینب خانم هزینه تبدیل آن را به مسجد متقبل میشود که به سال ۱۲۹۲ صورت میگیرد و بار سوم نیز در سال ۱۳۹۵ هجری قمری مطابق با سال ۱۳۵۴ شمسی به همت مردم زنجان و عاشقان اهل بیت (ع) این مسجد تجدید بنا شده و در چند سال اخیر نیز برای رفع کمبود فضا چهار باب از ساختمانهای همجوار مسجد خریداری و در توسعه مسجد زینبیه اعظم زنجان از آن استفاده شده است.
نظر شما