غلامرضا جعفری درحاشیه توزیع وسایل ورزشی در میان خانه های ورزش روستایی استان قزوین درگفتگو با خبرنگار مهر اظهارداشت: با توجه به قومیت های مختلف و این که هر قومی برای خود تعصبی دارد ما نیز دنبال انسجام اقوام بومی هستیم.
وی افزود: تدوین علمی بازی های بومی در دستور کار است و با برگزاری فستیوال و جشنواره های مختلف دنبال تدوین این بازی ها هستیم که تدوین اطلس بازی های بومی و محلی از برنامه های ویژه در دست اجراست.
شناسایی ۱۱۰۰ بازی محلی
جعفری تصریح کرد: دنبال این هستیم با همکاری ویژه کشورهایی که از نظر فرهنگی با ما قرابت دارند در ثبت بین المللی بازی ها اقدام کنیم و بازی ها را با کارکرد علمی و مباحث اجتماعی، فرهنگی مورد توجه قرار دهیم.
رئیس فدراسیون ورزش روستایی و بازی های بومی و محلی یادآورشد:درصددیم با توجه به کارکرد و مباحث فرهنگی از بازی ها به عنوان ابزاری برای توانمند سازی جامعه مخاطب در روستاها و آموزش مهارتهای زندگی به کودکان بخوبی استفاده کنیم و در این میان نیازمند هم افزایی و همکاری بیشتری هستیم.
وی بیان کرد: تاکنون ۱۱۰۰ بازی بومی در کشور شناسایی شده و به نظر می رسد بیش از ۱۵۰۰ بازی نیز شناسایی شود.
۳۳۰۰ خانه ورزش روستایی در کشور راه اندازی شده است
جعفری بیان کرد: در حال حاضر۳۳۰۰ خانه ورزش روستایی در کشور داریم و تلاش می کنیم در سطح بین المللی فعالیتها را گسترش دهیم و در این میان دنبال کارکردهای علمی و کاربردی بازی های محلی هستیم تا از بازی ها به عنوان یک وسیله نشاط و شادابی برای فرهنگ سازی و توانمند سازی استفاده کنیم.
جمع آوری ۱۱۰۰ بازی بومی و محلی
وی اظهارداشت: ۱۱۰۰ بازی در اطلس بازی ها جمع آوری شده است و ۱۵۰۰ بازی داریم که اصالتشان در دست بررسی است.
جعفری اظهارداشت: با داشتن ۳۳۰۰ خانه ورزش روستایی سعی می کنیم در توسعه و توزیع متوازن امکانات بتوانیم وسایل ورزشی را در روستاهای بالای ۱۰۰۰ نفر جمعیت مستقر کنیم و در این زمینه اولویت با روستاهایی است که خانه های ورزش آنها با کمک دهیاری ها با دادن فضای مناسب راه اندازی شده است.
وی اضافه کرد: برای تامین وسایل ورزشی برای هر خانه روستایی بالغ بر ۱۰ میلیون تومان هزینه می شود.
ساماندهی ۲۰۰ هزار ورزشکار روستایی
جعفری در مورد ساماندهی ساماندهی ورزشکاران روستایی گفت: هر سال ساماندهی ورزشکاران روستایی انجام می شود و در این بخش پارسال ۲۰۰ هزار نفر ساماندهی شدند.
وی اضافه کرد:برخی بدلیل تعصب در رشته ورزشی، خودشان ویژگی ورزش قهرمانی دارند و اکثر قهرمانان با موضوع روستا عجین هستند و ما در راستای رسالت فدراسیونها برای شناسایی و نخبه سازی هم تلاش می کنیم.
جعفری بیان کرد: در خصوص اعتبارات، فرصت های قانونی سال قبل از محل ۲۷ صدم درصد ارزش افزوده ۱۰ میلیارد تومان و امسال ۵ میلیارد تومان از این محل و کمک یک میلیارد تومانی ستاد مبارزه با مواد مخدر ورزش روستاها توسعه می یابد.
رئیس فدراسیون ورزش روستایی و بازی های بومی و محلی اظهارداشت: در اعتبارات امسال پیش بینی شده تا بیش از ۵۰ میلیارد تومان در ورزش روستایی هزینه شود که با این تخصیص می توان کارهای مهمی را در این بخش انجام داد.
وی در خصوص اولویتهای ورزش روستایی و عشایری هم گفت: توجه به آموزش برای تامین نیروی انسانی مورد نیاز در بخش داوری و مربی گری در اولویت است تا بتوانیم جایگاه آسیایی را در بازی های بومی و محلی کسب کنیم.
جعفری تصریح کرد: برگزاری جشنواره های بین المللی، فرهنگی، ورزشی و مسابقات ورزشی از دیگر اولویت هاست و با امضای تفاهم نامه با وزارت آموزش و پرورش برای خدمات رسانی ویژه نیز اقدام خواهیم کرد.
نظر شما