پیام‌نما

إِنَّ‌اللَّهَ يَأْمُرُ بِالْعَدْلِ وَالْإِحْسَانِ وَإِيتَاءِ ذِي‌الْقُرْبَىٰ وَ يَنْهَىٰ عَنِ الْفَحْشَاءِ وَالْمُنْكَرِ وَالْبَغْيِ يَعِظُكُمْ لَعَلَّكُمْ تَذَكَّرُونَ * * * به راستی خدا به عدالت و احسان و بخشش به خویشاوندان فرمان می‌دهد و از فحشا و منکر و ستمگری نهی می‌کند. شما را اندرز می‌دهد تا متذکّر [این حقیقت] شوید [که فرمان‌های الهی، ضامن سعادت دنیا و آخرت شماست.] * * * حق به داد و دهش دهد فرمان / نيز انفاق بهر نزديكان

۳۰ آبان ۱۳۹۷، ۱۱:۱۷

تحقیقات جدید نشان می دهد؛

یکسان بودن ماده اولیه شیشه و انفجار ابرنواخترها

یکسان بودن ماده اولیه شیشه و انفجار ابرنواخترها

تحقیقات جدید نشان می دهد منشا ماده اصلی شیشه و ماده اصلی حاصل از انفجار ابرنواخترها در فضا یکسان است و سیلیکا نام دارد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از بیزینس اینسایدر، جئون گیرو از موسسه SETI کشف کرده انفجار ابرنواخترها چنان قدرتمند است که با اکسیژن و سیلیکون ترکیب می شود و نوعی سیلیکا به وجود می آورند. این ترکیب  در حدود ۶۰ درصد پوسته زمین وجود دارد.

 سیلیکایی که از انفجار ابرنواخترها به وجود می آید با نحوه تشکیل سیارات و شهاب سنگ ها نیز ارتباط دارد. از سوی دیگر  سیلیکا در حقیقت از بازالت و شن تشکیل شده که با فراوری به شیشه تبدیل می شود در ساختمان سازی به کار می رود.

البته مدت هاست که دانشمندان می دانند سیلیکون یکی از  محصولات ایجاد ابرنواخترها است. اما گیرو یک گام فراتر گذاشته و اعلام کرده است بادهای عظیمی که از انفجار ابرنواخترها به وجود می آید به ترکیب سیلیکون و اکسیژن منجر می شود. در نتیجه ترکیب دی اکسید سیلیکون به وجود می آید که به نام سیلیکا نیز مشهور است.

گیرو با استفاده از تلسکوپ فضایی اسپیتزر، طیف سیلیکا در ابرنواخترهای  Cassiopeia A و G۵۴.۱+۰.۳ را برررسی کرد. این ابرنواخترها قدمتی ۳۰۰ و ۲ هزار ساله در کهکشان ما دارند.

مشاهدات بعدی وی نشان داد این انفجارات به اندازه کافی غبار سیلیکا تولید کرد که وجود مقادیر این ماده ها در اوایل پیدایش جهان را توضیح می دهد.

این درحالی است که ۶۰ درصد پوسته زمین از سیلیکا تشکیل شده و خالص ترین شکل آن نیز کوارتز است. انسان سیلیکا را به شیشه و سیمان تبدیل می کند که از مصالح ساختمان سازی هستند اما تا به حال مبدا این ماده مشخص نبوده است.

کد خبر 4464581

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha