۱۲ آذر ۱۳۹۷، ۱۴:۱۱

از سوی دانشگاه شهید چمران اهواز؛

تحقیقات بر روی حساسیت زا بودن گرده درخت کنوکارپوس انجام می شود

تحقیقات بر روی حساسیت زا بودن گرده درخت کنوکارپوس انجام می شود

اهواز - عضو هیئت‌علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: این دانشگاه تحقیقات بر روی حساسیت‌زا بوددن دانه‌های گرده کنوکارپوس را انجام خواهد داد.

به گزارش خبرگزاری مهر، مهرانگیز چهرازی در حاشیه نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فناوری و ششمین فن بازار استان خوزستان که در نمایشگاه بین‌المللی اهواز برپا است، اظهار کرد: در خصوص بیماری‌های تنفسی پس از اولین بارش‌های پائیزی در استان خوزستان به خصوص در شهرستان اهواز، تاکنون تحقیقات بر روی تمامی دانه‌های گرده انجام‌شده و نمی‌توان به صراحت گفت که دانه‌های کنوکارپوس هم میان این دانه‌ها بوده است.

وی افزود: معتقد هستم دانه گرده کنوکارپوس در میان دانه‌های آزمایش‌شده نبوده است؛ کارهای علمی که انجام داده‌ایم نشان می‌دهد دانه‌های گرده کونوکارپوس در کیسه آن بسته باقی می‌ماند و ما در تحقیقات این کسیه را به سختی توانسته‌ایم با سوزن باز کنیم و دانه گرده را ببینیم و دانه‌های گرده این درخت به صورتی نیست که از کیسه باز و در هوا پخش شوند.

چهرازی بیان کرد: در فصل پائیز سالی که ۹۰ درصد درختان کنوکارپوس هرس شد، تعداد بیشتری از مردم دچار بیماری تنفسی شده و به بیمارستان‌ها مراجعه کردند درحالی‌که درختان گرده‌ای نداشتند.

عضو هیئت‌علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید چمران اهواز با بیان اینکه بر روی بیماری‌زایی دانه‌های درخت کونوکارپوس هیچ‌گونه تحقیقاتی انجام‌نشده است، گفت: تحقیقات دانشکده کشاورزی نیز نه در خصوص بیماری‌زایی بلکه بر روی مورفولوژییکی(ریخت‌شناسی) این درخت بوده است. در این راستا گل‌های درخت کنوکارپوس بازشده و کیسه‌های گرده را زیر میکرسوکوپ مورد بررسی قرار داده‌ایم.

 وی ادامه داد: دانشگاه علوم پزشکی اهواز نیز مسئله دانه‌های گرده را مطرح کرده است اما اشاره‌ای به نوع آن نداشته و این مسئله جای تحقیق دارد.

 چهرازی خبر داد: دانشگاه شهید چمران اهواز تحقیقات بر روی حساسیت‌زایی دانه‌های گرده درخت کنوکارپوس را انجام خواهد داد که انجام آن یک سال زمان خواهد برد.

 به گزارش خبرنگار مهر، در چند سال اخیر تعداد مراجعان به بیمارستان‌های برخی از شهرهای استان با علایمی از جمله تنگی نفس همزمان با نخستین بارش فصل پائیز افزایش بسیاری داشته که علل این مسئله همچنان در دست بررسی است. از آلاینده‌های شرکت‌های صنعتی و دانه‌های درخت کنوکارپوس به عنوان عواملی نام‌برده می‌شود که می‌تواند تشدیدکننده این مسئله باشد.

کد خبر 4474777

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha