۱ دی ۱۳۹۷، ۹:۳۴

مهر گزارش می دهد؛

بی‌توجهی به یک ضرورت اجتماعی/ ترویج سبک زندگی اسلامی مغفول ماند

بی‌توجهی به یک ضرورت اجتماعی/ ترویج سبک زندگی اسلامی مغفول ماند

اراک- ترویج سبک زندگی اسلامی به عنوان ضرورتی که به شدت احساس می شود و عامل موثر در کاهش معضلات اجتماعی است، تاکنون آنطورکه باید موردتوجه قرارنگرفته یا روش های پیاده سازی آن اثرگذارنبوده است.

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها، ثمین مامقانی نژاد: چند سالی است که مقوله ترویج «سبک زندگی ایرانی اسلامی» در کشور مطرح شده و موازات پر رنگ شدن مساله تهاجم فرهنگی دشمن و جنگ نرم رسانه‌ای و مجازی، مقوله مذکور نیز ضرورت خود را بیش از پیش نشان می‌دهد.

مساله ترویج و اشاعه سبک زندگی ایرانی اسلامی ازجمله مباحثی است که طی سال‌های اخیر به دفعات در فرمایشات رهبر معظم انقلاب اسلامی مورد تاکید قرار گرفته و چندی پیش طی یک سخنرانی در دیدار با جوانان اظهار داشتند: «یکی از ابعاد پیشرفت با مفهوم اسلامی عبارت است از سبک زندگی کردن، رفتار اجتماعی، شیوه زیستن، این یک بُعد مهم است. اگر از منظر معنویت نگاه کنیم که هدف انسان، رستگاری و فلاح است، باید به سبک زندگی اهمیت دهیم؛ اگر به معنویت و رستگاری معنوی هم اعتقاد نداشته باشیم، برای زندگی راحت و برخوردار از امنیت روانی و اخلاقی، باز پرداختن به سبک زندگی مهم است «.

رهبر انقلاب اسلامی همچنین بیان کردند: «باطن فرهنگ غربی عبارت است از همان سبک زندگی مادی گناه آلودِ هویت زدا و ضدمعنویت و دشمن معنویت. شرط رسیدن به تمدن اسلامیِ نوین در درجه اول این است که از تقلید غربی پرهیز شود.»

در سال‌های اخیر موضوع برجسته سازی هویت دینی و فرهنگ ایرانی و اسلامی مورد تاکید صاحبنظران حوزه فرهنگ نیز قرار گرفته و در حقیقت اهمیت این مقوله به سبب اوج گرفتن تهاجم نرم و رسانه‌ای دشمن برای هویت زدایی و ایجاد از خودبیگانگی فرهنگی دو چندان شده است.

به طور کلی در حال حاضر، سبک زندگی در کشورهای اسلامی مختلط از آداب و رسوم اسلامی و غربی و این مساله ناشی از عدم شناخت صحیح از سبک زندگی اسلامی است. حفظ سبک زندگی اسلامی و پایبندی به آن یکی از مهم‌ترین عوامل در حفظ فرهنگ و ارزش‌ها قلمداد می‌شود.

در طول تاریخ یکی از شیوه‌های استعمارگری، تهاجم به نگرش و سبک زندگی در جوامع اسلامی بوده تا از این طریق زمینه برای تسلط فرهنگی، اقتصای و سیاسی جامعه هدف فراهم گردد. قبل از تغییر سبک زندگی، نگرش و دیدگاه افراد نسبت به مسائل اجتماعی و فرهنگی دگرگون می‌شود و با تغییر رفتار و جهان بینی فرد، زمینه برای تغییرات دیگر نیز فراهم می‌گردد.

سبک زندگی تمام بخش‌های زندگی فردی و اجتماعی ازجمله فعالیت‌های معیشتی، شیوه تشکیل خانواده و ازدواج، پیروی یا عدم پیروی از آداب و رسوم، نوع معماری و شهرسازی، شیوه تفریح، نوع کالاهای مصرفی، نوع نگرش، رفتار، باور و اعتقادات و… را شامل می‌شود.

همین گستردگی حوزه سبک زندگی دلیلی بر اهمیت این موضوع است و اگر بررسی نسبت به وضعیت کنونی داشته باشیم، محرز است که غفلت از سبک زندگی اسلامی در جامعه آسیب‌های بسیار را رقم زده است.

روحانیون در ترویج سبک زندگی دینی نقش اثرگذار ایفا کنند

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان مرکزی در گفت و گو با خبرنگار مهر در این رابطه اظهار داشت: یکی از مهم‌ترین آسیب‌های جامعه امروز در کنار دیگر آسیب‌های اجتماعی، مساله توطئه‌های دشمنان برای نابود کردن فرهنگ جامعه اسلامی و به دنبال آن نهاد خانواده و در نهایت جامعه است و چنانچه نسبت به شیوه‌های تبلیغات نوین دشمن آگاهی داشته باشیم، می‌توانیم بسیاری از خطراتی که امروز در جریان جنگ نرم رسانه‌ای و هجمه فرهنگی از هر جهت ما را احاطه کرده، از میان برداریم.

حجت الاسلام صفر قربانپور افزود: با توجه به هجمه‌های دشمن به منظور تضعیف معنویات در جامعه اسلامی، امروز مبلغان دینی که در این رابطه نقش اثرگذار دارند، بایستی ترویج سبک زندگی اسلامی ایرانی را به طور جدی در دستور کار قرار دهند و از این مهم غفلت نشود.

چنانچه نسبت به شیوه‌های تبلیغات نوین دشمن آگاهی داشته باشیم، می‌توانیم بسیاری از خطراتی که امروز در جریان جنگ نرم رسانه‌ای و هجمه فرهنگی از هر جهت ما را احاطه کرده، از میان برداریم مدیر کل تبلیغات اسلامی استان مرکزی بیان کرد: روحانیت با استفاده از توان اعتقادی و وثوقی که در میان مردم نسبت به این قشر وجود دارد، می‌تواند با برنامه‌های کاربردی، اعتقادی و مباحث آموزشی، در کاهش آسیب‌های اجتماعی و انحرافات جامعه مؤثر باشد و از سوی دیگر قدم مؤثر در هدایت اجتماع به سوی سبک زندگی اصیل اسلامی بردارد.

وی خاطرنشان ساخت: در این میان آگاه سازی جامعه و نسل جوان نسبت به توطئه‌های فرهنگی دشمنان به ویژه تبلیغ فرقه‌های دینی از کانال‌های ارتباطی مختلف و سبک‌های زندگی غربی، از دیگر مسائلی است که مبلغان دینی در راستای ترویج سبک زندگی اسلامی باید به آن توجه ویژه داشته باشند.

مدیر کل تبلیغات اسلامی استان مرکزی تصریح کرد: اشاعه، تشریح و تبیین سبک زندگی اسلامی با استفاده از روایت‌های معصومین و سیره اهل بیت عصمت و طهارت (ع)، تشریح جایگاه ولایت فقیه در جامعه اسلامی و آگاه سازی جوانان نسبت به مسائل موجود و باورهای دینی از جمله مباحثی است که باید در دستور کار مبلغان دینی قرار گیرد.

قربانپور ادامه داد: در راستای ترویج سبک زندگی اسلامی، مولفه‌هایی همچون ساده زیستی و دوری از اشرافی گری، اقامه نماز و امر به معروف و نهی از منکر، ادای خمس و زکات، رعایت شئونات اسلامی در جامعه، عفاف و حجاب اسلامی، اشاعه فرهنگ ایثار و شهادت در راه حق و همچنین تبیین آرمان‌های انقلاب اسلامی، امام راحل، شهدا و منویات رهبر معظم انقلاب بایستی مورد توجه قرار گیرد.

هنر و رسانه دو بازوی فرهنگی اثرگذار در ترویج سبک زندگی اسلامی است

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی نیز در این زمینه در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار داشت: بی شک در شرایط امروز، هنر و رسانه دو بازوی فرهنگی اثرگذار و کارآمد در ترویج سبک زندگی اسلامی هستند که می‌توانند فرهنگ اسلامی و معنویت قرآنی را به طور مؤثر در جامعه ترویج و اشاعه دهند.

محسن شریفی افزود: امروز ترویح فرهنگ اسلامی در جامعه ما یک ضرورت و اولویت است و در این رابطه نشر آثار فاخر با محتوای معنوی و اشاعه آموزه‌های معنوی، دینی و قرآنی می‌تواند در کاهش آسیب‌های اجتماعی نقش مؤثر داشته باشد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی ادامه داد: بهره گیری از زبان هنر و رسانه ابزاری است که به طور مطلوب می‌توان به واسطه آن جوانان را به سمت سبک زندگی اسلامی سوق داد.

ترویح فرهنگ اسلامی در جامعه ما یک ضرورت و اولویت است و در این رابطه نشر آثار فاخر با محتوای معنوی و اشاعه آموزه‌های معنوی، دینی و قرآنی می‌تواند در کاهش آسیب‌های اجتماعی نقش مؤثر داشته باشد وی بیان کرد: در شرایط کنونی، وجود تکنولوژی‌های نوین ارتباطات و اطلاعات به ویژه فضای مجازی با امکانات بی حد و حصرش، موجب شده که جوانان نسبت به گذشته بیشتر در معرض خطر و هجمه‌های فرهنگی دشمن قرار بگیرند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی خاطرنشان ساخت: تبیین مفاهیم معنوی و دینی با روش‌های اثرگذار خصوصاً برای نسل جوان که امروز به شدت در معرض آسیب‌های فضای مجازی و هجمه‌های فرهنگی دشمن هستند و در کنار آن گسترش فعالیت‌های معنوی در سطح جامعه، نقش به سزایی در راستای تحقق هدف مذکور دارد.

شریفی ضمن بیان اینکه آشنا شدن جوانان با سبک زندگی دینی هدایتگر جامعه است و از انحطاط نهاد خانواده و جامعه جلوگیری می‌کند، تصریح کرد: در این رابطه نکته‌ای که به طور جدی باید مدنظر قرار داده شود، چگونگی ارائه برنامه‌های این حوزه به جوانان و شیوه جذب جوانان در خصوص این مقوله یعنی ترویج سبک زندگی اسلامی است؛ بایستی روش‌هایی را به کار گیریم که بیشترین جامعه هدف را به خود جذب کند و اثرگذار باشد وگرنه نتیجه‌ای به دنبال نخواهد داشت.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی عنوان کرد: چنانچه رویکرد صحیح و برنامه‌های اصولی و اثرگذار در رابطه با ترویج سبک زندگی اسلامی داشته باشیم، نه تنها از فرهنگ دینی جامعه صیانت کرده ایم، بلکه به دنبال آن شاهد کاهش چشمگیر بروز آسیب‌های اجتماعی خواهیم بود.

به نظر می‌رسد دو نکته‌ای که ضروری است در راستای ارتقای فرهنگی جامعه و ترویج سبک زندگی اسلامی مدنظر قرار داده شود، بهره گیری از رهبران فکری و روحانیون در جامعه به عنوان قشر اثرگذار و در کنار آن بهره گیری از روش‌هایی برای انجام این مهم است که بازخورد و ثمره داشته باشد.

کد خبر 4491395

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha