۲ خرداد ۱۳۹۸، ۱۵:۴۴

سفیر ایران در روسیه:

نقش «شرق» در تحولات جهانی رو به افزایش و نقش «غرب» رو به کاهش است

نقش «شرق» در تحولات جهانی رو به افزایش و نقش «غرب» رو به کاهش است

مهدی سنایی به نقش روز افزون شرق در تحولات جهانی و کاهش نقش غرب اشاره کرد و گفت: ایران، روسیه، چین و ترکیه نقشی مهم در شکل دهی به نظم بین المللی دارند.

به گزارش خبرگزاری مهر، نوزدهمین کنفرانس علمی بین المللی لیخاچف با عنوان «رشد و توسعه در جهان: مشکلات پیش بینی و مدیریت» با حضور دهها تن از اندیشمندان و شخصیت‌های بین المللی و روس و حضور گسترده کارشناسان علوم انسانی در محل دانشگاه علوم انسانی اتحادیه‌های سنت پتربورگ برگزار شد.

ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه، مدودف نخست وزیر و مقامات دیگر روس پیام‌هایی خطاب به شرکت کنندگان این کنفرانس صادر کردند.

مهدی سنایی سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه به عنوان یکی از سخنرانان مراسم افتتاحیه این کنفرانس طی سخنانی به دو روند موجود در صحنه بین المللی در دو دهه اخیر اشاره کرد و اظهار داشت: روند غربی به دنبال از بین بردن نظم وستفالیایی و شاخصه‌های آن است و روند دیگر به دنبال ایجاد چندجانبه گرایی و احترام به شاخصه‌هایی مانند احترام به حاکمیت ملی و ثبات مرزهاست. این دو رویکرد در بحران‌های لیبی، یمن و سوریه در تقابل با یکدیگر قرار گرفتند.

وی به نقش روز افزون شرق در تحولات جهانی و کاهش نقش غرب اشاره کرد و افزود: ایران، روسیه، چین و ترکیه با بهره گیری از ساختارهایی مانند سازمان شانگهای، اتحادیه اقتصادی اوراسیا و سازمان اکو نقشی مهم در شکل دهی به نظم بین المللی دارند.

سفیر ایران در روسیه با اشاره به رویکرد تمدنی ایران و باور تاریخی به گفتگو و تعامل گفت: ایران مبتکر ایده گفتگوی تمدن‌ها و بانی قطعنامه جهان علیه خشونت و افراط گری بوده و این در حالی است که برخی کشورها بجای رویکرد گفتگو، بطور روز افزونی به سمت استفاده از ابزار تحریم می‌روند.

وی تاکید کرد جمهوری اسلامی ایران ضمن پایبندی به اصل گفتگو و تعامل، هیچ تردیدی در دفاع از منافع خود نخواهد کرد.

کد خبر 4624588

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha