۲۷ خرداد ۱۳۹۸، ۱۴:۰۷

معاون وزارت جهاد کشاورزی:

۹۰۰ هزار هکتار آبیاری نوین در کشور اجرا شده است

۹۰۰ هزار هکتار آبیاری نوین در کشور اجرا شده است

قزوین- معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی گفت: از سال ۹۲ تاکنون بیش از ۹۰۰ هزار هکتار سیستم آبیاری نوین در کشور اجرا شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، علیمراد اکبری ظهر دوشنبه در مراسم افتتاح طرح آبیاری نوین روستای آجربند از توابع بخش مرکزی قزوین که با حضور آیت الله عبدالکریم عابدینی نماینده ولی فقیه و امام جمعه قزوین برگزار شد اظهارداشت: از سال ۹۲ تاکنون ۹۰۰ هزار هکتار آبیاری تحت فشار اجرا شده که بی سابقه بوده است.

وی بیان کرد: در سال ۹۶ حدود ۵۰۰ میلیون دلار از صندوق توسعه و سال قبل ۲۵۰ میلیون دلار و امسال ۱۵۰ میلیون یورو برای اجرای سیستم‌های آبیاری مدرن اختصاص یافته است.

معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی افزود: در سال‌های گذشته ۱۲ میلیارد دلار در آبیاری تحت فشار سرمایه گذاری شده است.

وی تصریح کرد: با اقدامات انجام شده و در سه سال گذشته توانسته ایم در گندم خودکفا شویم.

اکبری اظهار کرد: در حالی که در سال‌های قبل۲میلیارد دلار واردات گندم داشتیم امروز به خودکفایی رسیده ایم که ارزشمند است.

معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی گفت: در تولید دانه‌های روغنی از ضریب ۹۵ درصد وابستگی به ۸۰ درصد رسیده ایم و نتیجه اقدامات اب و خاک در پروژه‌های بزرگ ابیاری و زهکشی در شمال و غرب کشور. موجب دستاوردهای ارزشمندی شده است.

وی افزود: سه سال است در گندم خودکفا شدیم و امسال ۱۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تن گندم تولید خواهد شد که موجب خرسندی است.

اکبری اظهار داشت: سال قبل بدترین سال آبی بود با ۶۸ میلیمتر بارندگی اما در تولید شکر و گندم و دانه‌های روغنی خیز بلندی برداشتیم و امروز در تولید برخی محصولات کشاورزی در رده‌های بالا هستیم و در تولید خرما پسته زرشک زعفران شاخص جهان هستیم.

معاون وزیر جهاد کشاورزی بیان کرد: چون منابع محدود ابی داریم تلاش زیادی شده استفاده بهینه از منابع موجود صورت گیرد.

وی اظهار کرد: نقش رهبری در تامین منابع مالی اب و خاک ارزشمند است و اختصاص ۱۲ میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی در آبیاری با دستور رهبری از کارهای ارزشمند بود که به موفقیت در کار کمک کرد.

اکبری تصریح کرد: با اجرای طرح‌های نوین آبیاری راندمان از ۳۲ به ۴۵ درصد و مصرف آب بشدت کاهش یافته و سالانه ۶ درصد در مصرف آب صرفه جویی شده است.

وی اضافه کرد: در حال حاضر با برنامه ریزی باید خودکفایی گندم تداوم یابد و در تولید علوفه، گوشت، گندم و شکر باید خودکفا باشیم.

معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: در استان قزوین در برمانه پنجم توسعه سهم اجرای سیستم ابیاری ۳۵۰۰ هکتار بود که الان به ۶۸۰۰ هکتار رسیده است...

تمام اعتبارات آبیاری مدرن در قزوین تامین شود

اکبری بیان کرد: به دلیل موقعیت استان قزوین هر میزان اعتبار برای آبیاری نوین لازم باشد تامین می‌کنیم تا امنیت غدایی استان تامین شود.
 

کد مطلب 4643179

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha