۱۸ تیر ۱۳۹۸، ۱۴:۱۰

یک مقام مسئول اعلام کرد:

تاخیر در ثبت سفارش واردات مواد اولیه سیگار

تاخیر در ثبت سفارش واردات مواد اولیه سیگار

رئیس انجمن تولیدکنندگان، واردکنندگان و صادرکنندگان محصولات دخانی از تاخیر در ثبت سفارش واردات مواد اولیه ظرف دو هفته گذشته خبر داد و گفت: واردات سیگار کماکان ممنوع است.

به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا تاجدار در نشست خبری امروز خود با خبرنگاران گفت: دو هفته است که ثبت سفارش واردات توتون با تأخیر انجام می‌شود و اگر این رویه ادامه داشته باشد، تبعات آن به حوزه مصرف‌کنندگان برمی‌گردد و آن زمان است که دولت مجدد از تولیدکنندگان درخواست می‌کند که در این رابطه پاسخ دهند؛ اما وقتی مواد اولیه مورد نیاز تولیدکنندگان ثبت سفارش نمی‌شود، نباید از تولیدکنندگان درخواست کرد که بازار را تامین کنند.

رئیس انجمن تولیدکنندگان، واردکنندگان و صادرکنندگان محصولات دخانی افزود: در کشور حدود نه هزار تن توتون استحصال می‌شود؛ در حالی که مصرف کشور ۳۰ هزار تن است، بنابراین باید تدابیری اتخاذ کرد که کمبود تولید داخلی جبران شود تا جلوی واردات محصول نهایی به صورت قاچاق به کشور گرفته شود.

وی تصریح کرد: بعد از برقراری ارز ۴۲۰۰ تومانی و الزام همه تولیدکنندگان به استفاده از این ارز، تولیدکنندگان محصولات دخانی نیز تقاضای خود را اعلام کردند؛ اما ارزی به آنها تخصیص داده نشد، بنابراین سال ۹۷ هم یک نخ سیگار وارداتی به صورت رسمی وارد کشور نشد و هر ارزی که دریافت شد، بابت تامین مواد اولیه بود.

به گفته تاجدار، تولید سیگار کشور ۴۸ میلیارد نخ است که چنانچه میزان مصرف را محاسبه کنیم، با توجه به ممنوعیت واردات سیگار، مابقی نیاز داخلی از محل قاچاق تامین می‌شود؛ این در حالی است که دوازده میلیون مصرف کننده سیگار در کشور داریم که ۵۵ تا ۵۶ میلیارد نخ سیگار مصرف می‌کنند؛ بنابراین چیزی حدود ۸ میلیارد نخ سیگار سالانه از مبادی غیررسمی وارد کشور می‌شود.

وی اظهار داشت: ۲۳۴۰ تا ۲۴۰ میلیون دلار بابت واردات مواد اولیه تولید سیگار اختصاص یافته که اگر این کارتن‌ها از خارج وارد کشور می‌شد، به صورت میانگین به ازای هر کارتن سیگار ۱۰۰ دلار باید هزینه می‌شد؛ بنابراین باید ۴۸۰ میلیون دلار ارز از کشور بابت واردات این میزان سیگار هزینه می‌شد؛ در حالی که ۱۵ هزار شغل هم ایجاد شده است.

به گفته تاجدار، قرار بر این است که کارخانه تولید توتون راه اندازی شود، اگرچه در قانون برنامه ۵ توسعه تکلیف شده تا مرکز دخانیات نیاز داخلی را بعد از برنامه ریزی در داخل تامین و تولید کند، اما هنوز این اتفاق رخ نداده است.

وی از صادرات ۳۰ هزار کارتن سیگار از کشور خبر داد و گفت: ما نمی دانیم پشت پرده واردات غیررسمی سیگار چه کسانی هستند؛ اما مبارزه با قاچاق موضوعی است که باید به صورت اقتصادی با آن برخورد کرد.

کد خبر 4662206

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha