پیام‌نما

الَّذِينَ أُخْرِجُوا مِنْ دِيَارِهِمْ بِغَيْرِ حَقٍّ إِلَّا أَنْ يَقُولُوا رَبُّنَا اللَّهُ وَ لَوْلَا دَفْعُ اللَّهِ النَّاسَ بَعْضَهُمْ بِبَعْضٍ لَهُدِّمَتْ صَوَامِعُ وَبِيَعٌ وَ صَلَوَاتٌ وَ مَسَاجِدُ يُذْكَرُ فِيهَا اسْمُ‌اللَّهِ كَثِيرًا وَ لَيَنْصُرَنَّ‌اللَّهُ مَنْ يَنْصُرُهُ إِنَّ‌اللَّهَ لَقَوِيٌّ عَزِيزٌ * * * همانان که به ناحق از خانه‌هایشان اخراج شدند [و گناه و جرمی نداشتند] جز اینکه می‌گفتند: پروردگار ما خداست و اگر خدا برخی از مردم را به وسیله برخی دیگر دفع نمی‌کرد، همانا صومعه‌ها و کلیساها و کنیسه‌ها و مسجدهایی که در آنها بسیار نام خدا ذکر می‌شود به شدت ویران می‌شدند؛ و قطعاً خدا به کسانی که [دین] او را یاری می‌دهند یاری می‌رساند؛ مسلماً خدا نیرومند و توانای شکست‌ناپذیر است. * * كسى كاو دهد يارى كردگار / بود ياورش نيز پروردگار

۷ مرداد ۱۳۹۸، ۹:۱۸

در گفتگو با مهر مطرح شد:

توقف فعالیت در معادن سیمان کجور به دلیل مسائل زیست محیطی

توقف فعالیت در معادن سیمان کجور به دلیل مسائل زیست محیطی

ساری - رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت غرب مازندران از شناسایی ماده معدنی سیمان به ظرفیت ۶۰۰ میلیون تن در منطقه کجور خبر داد و گفت: به دلیل مسائل زیست محیطی این پروژه متوقف مانده است.

عباداله باران چشمه در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه در سه برنامه توسعه ماده قانونی مصوب شده که طبق آن سازمان محیط زیست موظف شد در مناطق حفاظت شده برای توسعه برنامه‌های اشتغال زا راهکار عملی اراده دهد به طوری که سبب توقف برنامه نشود افزود: معدن سیمان کجور به دلیل مسائل زیست محیطی متوقف مانده است.

وی ادامه داد: در ۱۵ سال این حق قانونی به برنامه مردم منطقه داده نشد درحالی که در تبصره ۳ ماده ۲۴ قانون آمده که مواد معدنی که به مصالح ملی کشور برمی گردد هیئت دولت می‌تواند زمینه اجرا و بهره برداری آن را فراهم کند.

وی تصریح کرد: به عنوان نمونه در منطقه کجور ماده معدنی سیمان با ۶۰۰ میلیون تن ذخیره شناسایی شده و وزارت صنعت پروانه اکتشاف صادر کرده ولی به دلیل عدم حل مسائل زیست محیطی همچنان متوقف مانده است.

باران چشمه یادآور شد: همچنین در منطقه غرب مازندران بالای ۱۰۰ میلیون تن ذخیره سنگ‌های معدنی داریم ولی متأسفانه به دلیل عدم بهره وری مناسب این سنگ‌های معدنی در شن و ماسه به کار می‌رود.

رئیس خانه صنعت و معدن غرب مازندران ادامه داد: می‌توانیم شمش آلومینیوم را در منطقه ایجاد کنیم درحالی که اکنون بوکسید برای جاجرم از آفریقا تأمین می‌شود و با کمبود مواد معدنی مواجه هستیم و مشکل عمده معدن غرب مازندران، محیط زیست است.

وی با بیان اینکه تنش‌های اجتماعی نیازمند کالبدشکافی است و همه تنش‌ها واقعی نیست گفت: یک عده تحت عنوان فعالان اجتماعی قصد باج گیری از معدنکاران دارند به عنوان نمونه معدن شن و ماسه در کلاردشت با ذخیره ۱۰ میلیون تنی و سابقه بهره برداری ۱۰ ساله به دلیل تنش‌های اجتماعی سه سال متوقف شده است.

باران چشمه با اظهار اینکه سنگ‌های آهکی در غرب مازندران شناسایی شده که دارای خلوص بالای ۹۰ درصد است افزود: این سنگ‌ها در صنایع دارویی، خوراک دام و غیره کاربرد دارد و سرمایه گذار در این بخش آماده است و امکان توسعه صنعت در غرب مازندران وجود دارد.

وی اجرای تبصره شش ماده ۱۴ قانون را از دیگر دغدغه‌ها برشمرد و گفت: طبق قانون ۱۵ درصد از عوارض حقوق دولتی بهره برداری باید به شهرستان برگشت داده و صرف بهره برداری معادن شود و باید نسبت به برگشت و اجرایی شدن آن اقدام شود.

وی یکی از مشکلات اساسی معادن مازندران را مساحت محدوده‌های معدنی برشمرد و گفت: این مسئله سبب می‌شود بهره بردار نتواند ایمنی و توسعه معادن را رعایت کند و بخشی از مسائل معدنی ناشی از این نگاه غیرکارشناسی است.

کد خبر 4678994

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha