به گزارش خبرگزاری مهر ، در بیانیه فرهنگستان هنر که در اعتراض به فروش غیرقانونی آثار هنری جیرفت صادره شده، آمده است: متاسفانه مطابق رای یکی از دادگاه های انگلیس، این اشیا متعلق به فروشنده تلقی شده اند و حراج آنها قانونی شناخته شده است.
در ادامه این بیانیه آمده است: بر اساس معاهدات بین المللی و بیانیه های متعدد سازمان یونسکو، خرید و فروش این گونه اشیا جرم محسوب شده و باید به کشور مبدا آن برگردانده شود و هیچ دادگاهی نمی تواند براساس قوانین محلی به تغییر مالکیت آنها حکم صادر کند.
در بخش دیگری از این بیانیه آمده است: فرهنگستان هنر ایران ضمن مردود شمردن این حکم، از مراجع حقوقی کشور توقع دارد، موضوع را به صورت جدی پیگیری کرده و خواستار تجدید نظر در این حکم شوند.
در ادامه این بیانیه آمده است: گذشته از جنبه حقوقی موضوع، اشیای فرهنگی ـ تاریخی، نماینده هویت ملت ایران است و در جهان کنونی که حتی سرزمین های فاقد شخصیت ملی و هویت تاریخی درصدد جعل هویت برای خود هستند، کم توجهی به این شناسنامه های ملی، ظلم به هویت ریشه دار ایرانی و غنا و بقای فرهنگی و هنری کشور و ملت ایران است بنابراین مسئولان فرهنگی و متصدیان قانون گذاری کشور باید تدابیری برای جلوگیری از غارت اموال فرهنگی ملت بیندیشند.
در بخش دیگری از این بیانه آمده است: ملتی می تواند در عرصه ملی و جهانی به حیات خود ادامه دهد که توان آفرینش هنری را با اتکا بر پیشینه فرهنگی خود داشته باشد. چنین امکانی برای ملت ایران که از هنری هزاران ساله برخوردار است، بیش از بسیاری از ملتهای جهان فراهم است. با چنین دیدگاهی، اهمیت وظیفه همه دستگاههای کشور از جمله دستگاه های متولی امور فرهنگی و هنری آشکارتر می شود. فرهنگستان هنر برای تحقق چنین خواسته ای آماده همکاری در زمینه های مربوط است.
نظر شما