به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از المیادین، بثینه شعبان مشاور سیاسی و رسانه ای رئیس جمهور سوریه از تصویب قانون سزار (قیصر) در کنگره آمریکا و استفاده ابزاری از این قانون برای افزایش فشارها بر دولت سوریه و متحدان آن به ویژه ایران و روسیه انتقاد کرد.
شعبان به هماهنگی ها میان دمشق و تهران و مسکو برای دور زدن تحریمهای آمریکا اشاره کرده و گفت که سه کشور در این زمینه تدابیر ویژهای دارند.
شعبان در خصوص قانون قیصر تصریح کرد: قانون قیصر نیز مانند داستان حمله شیمیایی و کلاه سفیدها و موارد مشابه آن جعلی است. قانون سزار حاوی بند جدیدی علیه سوریه نیست و بخشی از آن به ایجاد جنگ روانی علیه ملت سوریه ارتباط دارد. افزایش نرخ دلار در سوریه ارتباطی به تصویب قانون مذکور ندارد و این مسئله فقط با امور بانکی مرتبط است. تصویب قانون سزار با راهبرد فشار حداکثری علیه ایران و تحولات عراق و لبنان ارتباط دارد.
مشاور رسانهای رییس جمهوری سوریه گفت: آمریکا گمان میکند با فشار حداکثری میتواند سوریه را به تسلیم وادار کند، اما دمشق به مقابله با چالشها عادت کرده است، به عنوان مثال در سالهای گذشته تعداد کارخانههای داروسازی سوریه (برای مقابله با تحریمهای آمریکا و اتحادیه اروپا) چندین برابر شده است.
شعبان با اشاره به تحولات عراق نیز گفت: عادل عبدالمهدی نخست وزیر مستعفی عراق، سر سپرده و تابع آمریکا نبود و به همین خاطر آمریکا علیه او ایستاد. عبدالمهدی قراردادهایی را با چین امضا کرد، گذرگاه بوکمال را بازگشایی و با معامله قرن مخالفت کرد به همین خاطر مورد قبول آمریکا واقع نشد.
وی به حوادث جاری در لبنان اشاره کرد و گفت: آنچه در لبنان در جریان است بر سوریه تأثیر خواهد داشت و عکس این موضوع نیز صادق است، چرا که بحران اقتصادی بیروت، دمشق را نیز تحت تأثیر قرار خواهد داد.
مشاور رسانهای اسد به مسأله بازگشت آوارگان سوری به کشورشان اشاره کرد و گفت: آمریکا به خاطر دلایل راهبردی در حمایت از اسرائیل مانع از بازگشت این افراد به سوریه میشود.
این مقام سوری ضمن اشاره به تحولات کشورهای آمریکای جنوبی افزود: کشورهای واقع در نیمکره جنوبی باید با همکاری کشورهای نیمکره شمالی از زیر سیطره نظامی، سیاسی و استعماری آمریکا خارج شوند. در حال حاضر تحریمها یکی از زشتترین سلاحهای جدید آمریکا برای تحت فشار قرار دادن سایر کشورها به شمار میرود.
شعبان در بخش دیگری از سخنان به موضوع از سرگیری روابط دمشق و ریاض اشاره کرد و گفت: روابط سوریه و عربستان به صورت جدی مطرح نیست و تنها در حد صحبت باقی مانده است.
وی در ادامه از سیاست نهادها و سازمانهای بین المللی در قبال تحولات سوریه انتقاد کرد و گفت: سازمان منع اشاعه سلاحهای شیمیایی پس از دروغ پردازی علیه دولت سوریه که تحت فشار آمریکا صورت گرفت، اعتبار خود را از دست داده است. ما همچنین از موضع کویت و حمایتش از قطعنامه اخیر شورای امنیت درباره انتقال کمکهای بشردوستانه به سوریه خارج از توافق با دمشق متأسفیم.
این مقام ارشد سوری به جنگ ادلب نیز اشاره کرد و گفت: نبرد ادلب عملا آغاز شده است و نیروی هوایی روسیه در این نبرد از ارتش سوریه پشتیبانی میکند. جنگ در ادلب با استناد به مواضع نظامی متوقف میشود یا ادامه پیدا میکند و این جنگ هیچ ارتباطی با تحولات لیبی ندارد.
وی با اشاره به اینکه سوریه امکان تنظیم دادخواستی بین المللی علیه آمریکا را به دلیل غارت نفت سوریه بررسی میکند، تصریح کرد: سوریه جستجوی نفت و گاز سوریه را در دریای مدیترانه با کمک شرکتهای روسی آغاز کرده است.
نظر شما