۲۰ فروردین ۱۳۹۹، ۱۴:۲۰

رئیس قوه قضاییه:

مدیران قضایی پرونده زندانیان مشمول عفو را بررسی کنند

مدیران قضایی پرونده زندانیان مشمول عفو را بررسی کنند

رئیس قوه قضاییه گفت: در مورد زندانیانی که از نگاه مقامات قضایی به نحوی می‌توانند مشمول عفو شوند، با نگاهی که در زندان و مجموعه مدیران وجود دارد، پیشنهاد ارائه و نظرات منتقل گردد.

به گزارش خبرگزاری مهر، آیت الله سید ابراهیم رئیسی، رئیس قوه قضائیه در جمع بندی نشست رؤسای کل دادگستری‌ها و دادستان‌های سراسر کشور با تشکر از رئیس مرکز اطلاعات و فناوری قوه قضائیه و همکاران وی به منظور فراهم کردن ارتباط ویدئو کنفرانسی و قدردانی از زحمات اصحاب رسانه به نقش این قشر از جامعه در دوره تحول اشاره کرد و گفت: ارتباط و استفاده از ظرفیت رسانه برای تبیین دیدگاه‌های قوه قضائیه و بعضی از آرا و احکام و تصمیمات قوه قضائیه، بسیار مهم است.

وی با بیان اینکه برخی از پرونده‌ها نیاز به پیوست رسانه‌ای دارد، افزود: رسانه‌ها وسیله ارتباط با مردم هستند و باید از این ظرفیت استفاده کرد و اقدامات قوه قضائیه همراه با دلایل آن تبیین شود.

رئیس قوه قضائیه با تاکید بر اینکه ارتباط دادگستری‌های استان‌ها و معاونین قوه قضائیه با بخش‌های نخبگانی جامعه از تأکیدات همیشگی بنده بوده است، ادامه داد: مردمی اداره کردن امور، یک محور است و در معاونت‌های مختلف، معناهای مختلف پیدا می‌کند؛ لذا هر بخش متناسب با مأموریت خود از بدنه مردمی مؤثر استفاده کنند.

آیت الله رئیسی با اشاره به دستورالعمل ارتباط قوه قضائیه با نهادهای مردمی، افزود: رؤسای کل دادگستری نشست‌های فصلی با دانشگاهیان، نخبگان، حوزویان و موثرترین استان داشته باشند و حرف‌های آن‌ها ر ا بشوند.

وی ارتباط بدنه نخبگانی جامعه با قوه قضائیه و دادگستری استان‌ها را مهم دانست و تصریح کرد: این ارتباطات، ارتباطات قطعاً مفیدی خواهد بود و شنیدن سخن و تبیین دیدگاه‌ها آن‌ها می‌تواند تأثیرگذار باشد.

رئیس قوه قضائیه اظهار کرد: نسبت به آن دسته از برنامه‌های تحولی که ابلاغ می‌شود، در جهت اجرا حرکت شود.

وی ادامه داد: در مورد زندانیانی که از نگاه مقامات قضائی به نحوی می‌توانند مشمول عفو شوند، با نگاهی که در زندان و مجموعه مدیران وجود دارد، پیشنهاد ارائه و نظرات منتقل گردد.

رئیسی در رابطه با اظهارات رئیس دیوان عالی کشور که نکاتی را پیرامون برخی پرونده‌ها و صدور آرا متذکر شد، اظهار کرد: نقش دیوان عالی کشور و دادگاه‌های تجدیدنظر نسبت به دادگاه بدوی و تالی به گونه‌ای باشد که اگر به نواقصی برخورد کردند، تذکر داده شود تا دقت نظرها صورت گیرد.

رئیس قوه قضائیه یادآور شد: گاهی پرونده‌ای برای تعیین صلاحیت مدت‌ها معطل می‌شود که این مشکل باید حل شود. چرا رسیدگی به پرونده مردم مدتی برای اینکه فقط مرجع صالح پیدا شود، باید طول بکشد؟ این مسائل باید پیگیری شود.

وی تصریح کرد: بعضی از مواردی که مربوط به پرونده‌های مختلف و روش‌های نادرست است، باید سریعاً اصلاح شود؛ چراکه فرآیندهای نادرست برای مجموعه مشکل ایجاد می‌کند.

آیت الله رئیسی با اشاره به اظهارات رئیس شورای حل اختلاف در رابطه با وجود پرونده‌های معوق در این شورا تصریح کرد: اصلاً در شورای حل اختلاف پرونده معوقه معنا ندارد. شورای حل اختلاف ایجاد شده تا معوقه نداشته باشیم؛ لذا با یک اقدام جهادی و همکاری رؤسای کل دادگستری و شورای حل اختلاف این پرونده‌ها به روز شود.

رئیس قوه قضائیه با تاکید براینکه باید پرونده‌ها در دادگستری‌ها در همه حوزه‌ها به روز شود، گفت: روز گذشته پرونده‌ای از سوی رئیس کل دادگستری استان آذربایجان شرقی به تهران ارسال و در تهران در عرض چند ساعت بررسی و اظهارنظر شد. همکاران بدانند که در ستاد و در مرکز پرونده‌ها به همت همه قضات و همکاران ضمن توجه به اصل دقت و سرعت، معطلی ندارد.

وی خاطرنشان کرد: البته سرعت نباید موجب صدور آرای بی استناد باشد و تسریع در رسیدگی‌ها باید اتقان آرا را در کنار خود داشته باشد.

آیت الله رئیسی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر انقلابی بودن قوه قضائیه، افزود: قوه قضائیه از دستگاه‌هایی است که معظم له تاکید کردند که باید انقلابی بیندیشد و عمل کند.

رئیس قوه قضائیه ابراز امیدواری کرد که در سال جاری با استفاده از همه تجربیات گام‌های خوبی در دستگاه قضائی برداشته شود و مردم تحول را کاملاً احساس کنند.

آیت الله رئیسی خاطرنشان کرد: مردم باید احساس کنند که دادگستری ملجاء و پناهگاه است و هرکس مراجعه کند، مشکلش حل می‌شود و اگر مشکل او حل شدنی نیست، با روی خوش و مهربانی با او برخورد می‌شود.

وی ضمن تاکید بر برخورد با جرایم سازمان یافته و خشن و فساد، گفت: دادگستری باید ملجاء و پناهگاه برای مظلومان باشد و این نگاهی است که امروز در دادگستری می‌تواند به مردم آرامش دهد.

رئیسی ادامه داد: در بازدید از دادگستری شهرستان شهریار خانمی در راهرو دادگستری به من مراجعه کرد و گفت ۴ سال است که همسرم اجازه نمی‌دهد فرزندم را ببینم. این مادر مظلوم واقع شده است و ما در جایگاهی هستیم که می‌توانیم این رفع ظلم را انجام دهیم؛ لذا همکاران این نکته را مورد توجه قرار دهند.

وی با بیان اینکه رمز موفقیت ما آن است که تداوم سلامت در قوه قضائیه را پاس بداریم، گفت: باید تاکید کنیم کوچک‌ترین ناسلامتی در دستگاه قضائی نباشد.

رئیس قوه قضائیه افزود: در نشستی که روز گذشته با برخی از وکلا داشتم، به آنها گفتم سخن گفتن از سلامت قوه قضائیه بدون سلامت جریان وکلا و ساماندهی نظام وکلا و کارشناسی امکان پذیر نیست؛ بنابراین بنده همانطور که دغدغه قضات را دارم، دغدغه وکلا را نیز دارم. یک وکیل و کارشناس مسئله دار مثل یک قاضی مسئله دار برای کشور معضل و ناسلامتی ایجاد می‌کند و مردم را به اجرای عدالت بی اعتماد می‌کند؛ لذا این حساسیت ماست و همکاران باید این مسئله را دنبال کنند. اگر خود مجموعه وکلا با ناسلامتی برخورد کنند، ما استقبال می‌کنیم و اینکه هر مجموعه خودش بر سلامت و کارآمدی مجموعه خود نظارت کند، بسیار ارزشمند است.

رئیسی تصریح کرد: در حال حاضر ما در بستر گام دوم فعالیت می‌کنیم و به ما مأموریت تحول داده شده است؛ این مأموریت نیازمند شناسایی آسیب‌ها و همت جدی در رفع آنهاست و شما با همت بالا نشان دادید می‌توانید کار متفاوت ارائه کنید.

وی در پایان با تاکید بر لزوم تعامل و همکاری با همه دستگاه‌ها و ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: انشاالله با همت و تدبیر همگان گره‌ها گشوده شود. خداوند انشاالله به دست، قلم، دانش و بینش ما برکت دهد که در جهت رضای او به کار گرفته شود و قطعاً این موضوع اعتماد مردم به قوه قضائیه را که سرمایه بزرگی است، به دنبال دارد.
 

کد خبر 4895714

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • ناصرحاجی پور IR ۰۱:۲۱ - ۱۳۹۹/۰۱/۳۰
      0 0
      فقط می تونم بگم اقای رئیسی واقعا یک فرشته نجات است