۳۰ فروردین ۱۳۹۹، ۱۱:۰۹

شکایت کیفری

شکایت کیفری

یکی از موارد طرح دعوی که اشخاص می توانند برای گرفتن حق و حقوق خود اقدام کنند شکایت کیفری است ولی ذکر این نکته لازم است که در چه مواردی می توان اقدام به شکایت نمود.

به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، در شکایت کیفری نیاز به فرم خاصی همچون دادخواست نمی‌باشد، شکایت به صورت شفاهی هم مطرح می‌گردد ولی باید در دادسرا و یا کلانتری در صورت‌مجلس قید شود و به امضای شاکی نیز برسد. در بیشتر مواقع شکایت به شکل یک نوشته کتبی است که به آن شکواییه می‌گویند که به دادسرا یا کلانتری تحویل داده خواهد شد. نکته اساسی که باید در نظر داشته باشیم این است که شکایت خود را در دادسرا مطرح کنیم به این علت که در صورت شکایت در کلانتری به دلیل اینکه کلانتری اجازه ورود ندارد و باید موضوع از طریق دادسرا به آن‌ها ارجاع شود پرونده به دادسرا ارجاع شده و در اینجا زمان طولانی برای شکایت سپری خواهد شد.

در شکواییه باید مشخصات کامل شاکی، موضوع شکایت و تاریخ و محل وقوع جرم، ضرر و زیان وارده به مدعی، ادله وقوع جرم و اسامی و مشخصات شهود در صورت امکان به طور کامل ذکر شود. هزینه طرح شکایات کیفری به نسبت دعاوی حقوقی کم‌تر است و در صورت موفقیت، مجازات سنگین‌تری نیز در انتظار مجرم خواهد بود. اشخاص علاقه بیشتری نسبت به طرح شکایت کیفری دارند ولی ذکر این نکته هم لازم است که اثبات یک جرم بسی سخت‌تر و دشوارتر از اثبات یک دعوای حقوقی است که با مراجعه به مؤسسه حقوقی و در اختیار قرار دادن پرونده خود این موارد تماماً قابل حل خواهد بود.

سازمان حقوقی و داوری ثمین عدالت به عنوان اولین سازمان حقوقی خصوصی در ایران، با در اختیار داشتن کادر مجرب حقوقی می‌تواند وکالت پرونده‌های حقوقی شما را بر عهده بگیرد. کافیست با مشاوران حقوقی ما تماس بگیرید

نکته دیگری که در شکایت کیفری نیاز به بازگویی است در خصوص مراجعه به دادسرا است و باید به چه دادسرایی مراجعه کرد. بیشتر مردم تصور می‌کنند که باید به دادسرای محل خود مراجعه کنند ولی این‌طور نیست و این موضوع بستگی به محلی که در آن جرم واقع شده است دارد و هرگاه شخصی مرتکب چند جرم در حوزه‌های قضائی مختلف گردد، رسیدگی به شکایت نسبت به او در دادگاهی خواهد بود که مهم‌ترین جرم در حوزه آن اتفاق افتاده است و همچنین در مورد برخی از اشخاص دادگاه‌های خاصی تشکیل شده است که دادگاه‌ها و دادسراهای عمومی و انقلاب به جرایم آن‌ها رسیدگی نمی‌کنند. مثلاً درصورتی‌که متهم کمتر از ۱۸ سال سن داشته باشد، دادسرا و دادگاه‌های اطفال به جرایم وی رسیدگی می‌کنند. به جرایم نظامیان در دادسراها و دادگاه‌های نظامی رسیدگی می‌شود و جرایم روحانیون نیز در دادگاهی به همین نام تحت رسیدگی قرار می‌گیرد.

مراحل رسیدگی به شکایت کیفری

دادسرا در خصوص شکایت مبادرت به تحقیق و جمع آوری ادله می‌نماید و با تکمیل پرونده بعد از صدور قراری که متهم را مجرم شناخته است که در اصطلاح به آن قرار مجرمیت می‌گویند، پرونده را به دادگاه کیفری ارسال می‌کند. لذا در صورتی که در مرحله دادسرا بتوان با دلایل و مدارک متقن نسبت به موضوع معنونه دفاع کرد می‌توان در همین مرحله حکم برائت را از دادسرا اخذ کرده و پرونده مختومه شود و در صورت ادامه رسیدگی به دلیل قرار مجرمیت ابتدا کیفرخواست صادر می‌شود و بعد از تأیید دادستان به دادگاه کیفری جهت رسیدگی و صدور حکم ارسال می‌شود و بعد از صدور حکم حق اعتراض برای طرفین وجود دارد و آن‌ها می‌توانند بنابر مهلت‌های قانونی مبادرت به اعتراض نمایند و پس از صدور حکم قطعی موضوع به اجرای احکام ارجاع و شکایت کیفری مورد رسیدگی قرار خواهد گرفت.

دو نکته را در خصوص شکایت کیفری لازم می بینم که در انتهای این مقاله بیان کنم. مورد اول این است که در مورد شکایت‌های کیفری تا آن‌جایی که امکان دارد به جای ورود به دادسراها از طریق صلح و سازش اقدام نمائید و موضوع را به داوری بسپارید و مؤسسه حقوقی از جمله موارد پیشنهادی در خصوص ارجاع امور کیفری خودتان برای داوری است. مورد دوم هم در مواردی است که قصد شکایت کیفری دارید پیشنهاد این است که برای شکایت به وکلا مراجعه کنید و مؤسسه حقوقی به دلیل در اختیار داشتن وکلای متعدد در زمینه‌های متنوع حقوقی و علی الخصوص امور کیفری، گزینه‌ای عالی خواهد بود چرا که امور شما تخصصی‌تر در مراجع قضائی مطرح و مورد دفاع قرار خواهد گرفت و درصد موفقیتتان هم خیلی بیشتر از زمانی که خود به تنهایی و یا فقط از طریق دفتر یک وکیل اقدام می‌کنید، است.

این مطلب، یک خبرآگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.

کد خبر 4903091

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha