۸ خرداد ۱۳۸۶، ۱۸:۳۹

رئیس جمهور روسیه :

اروپا با استقرار سامانه موشکی آمریکا به انبار باروت تبدیل می شود

اروپا با استقرار سامانه موشکی آمریکا به انبار باروت تبدیل می شود

ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه بار دیگر ضمن مخالفت با استقرار سامانه موشکی آمریکا در اروپا اعلام کرد که استقرار موشک ها، اروپا را به انبار باروت تبدیل می کند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری فرانسه، پوتین در جریان دیدار با "خوزه سوکراتیش" نخست وزیر پرتغال در مسکو، ضمن انتقاد شدید از این سامانه موشکی اعلام کرد که این سپر می تواند نشان دهنده این باشد که هدف این موشک ها مقابله با روسیه  به عنوان یک کشور اهریمنی است.

آمریکا در ماه ژانویه سال جاری (2007) به دو کشور لهستان و جمهوری چک که پیشتر از اقمار شوروی بودند و درحال حاضر از اعضای اتحادیه اروپا و ناتو هستند، پیشنهاد داد تا یک سامانه دفاع ضد موشکی شامل 10 موشک رهگیر در لهستان و یک سیستم راداری را در خاک آنها مستقر کند.

ایالات متحده توجیه خود را از این اقدام مقابله با تهدیدات موشکی کشورهایی مانند ایران و کره شمالی اعلام کرده ، اما روسیه به عنوان مخالف اصلی استقرار چنین سامانه ای بر این باور است که تهران و پیونگ یانگ فاقد چنان توان موشکی هستند که بتوانند منافع واشنگتن را موردهدف قراردهند، لذا به باورکرملین هدف استقرارچنین سامانه ای ازسوی آمریکا دراروپای شرقی، کنترل و تسلط بر سیستم های موشکی روسیه است.

نخست وزیر پرتغال که کشورش از اول جولای ریاست دوره ای اتحادیه اروپا را از آلمان تحویل می گیرد؛ روز یکشنبه وارد روسیه شد.

پوتین در دیدار با وی همچنین افزود" ما فکر می کنیم این زیانبار و خطرناک است تا اروپا را به یک بشکه باروت تبدیل کنیم و انواع تسلیحات جدید را در آن بریزیم".

رئیس جمهور روسیه و  نخست وزیر پرتغال در مسکو همچنین به بررسی روابط دوجانبه و همچنین روابط روسیه با اتحادیه اروپا در آستانه ریاست پرتغال در این اتحادیه پرداختند. سوکراتیش بنا به دعوت رئیس جمهور روسیه برای انجام سفری دو روزه در مسکو حضور دارد.

یک مقام آگاه در کرملین اطلاع داد: "با در نظر گرفتن مواضع لیسبون که فعالانه خواستار تحکیم همپیمانی استراتژیکی اتحادیه اروپا با کشور ماست انتظار داریم که این دوره برای پیشبرد کل مجموعه روابط روسیه با اتحادیه اروپا پربار باشد".

به گفته این مقام کرملین که نامی از برده نشده، در دستور کار بین المللی مذاکرات بررسی مسائل مهم بین المللی مانند تعیین موقعیت کوزوو، حل مناقشه خاور نزدیک، اوضاع در افغانستان و غیره قرار دارد.

کد خبر 494518

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha