۱۷ خرداد ۱۳۸۶، ۱۷:۳۱

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا :

اسرائیل نسبت به حل دیپلماتیک موضوع هسته ای ایران صبور نیست

اسرائیل نسبت به حل دیپلماتیک موضوع هسته ای ایران صبور نیست

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که صبر رژیم صهیونیستی از تلاش دیپلماتیک آمریکا برای حل موضوع هسته ای ایران به سر آمده است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از آسوشیتدپرس، "شون مک کورمک"، با اشاره به دیدار مقام های ارشد رژیم صهیونیستی با مقام های آمریکایی در واشنگتن، گفت : یک عضو ارشد کابینه ایهود اولمرت نخست وزیر اسرائیل، گفته است که تل آویو صبر خود را نسبت به تلاش های دیپلماتیک آمریکا برای تغییر مسیر برنامه های هسته ای ایران، از دست داده است.

شائول موفاز وزیر جنگ سابق و وزیر فعلی حمل و نقل اسرائیل در حال حاضر در راس هیئتی در آمریکا به سر می برد . گزارش ها حاکی از آن است که عمده بحث های دو طرف متمرکز بر ایران بوده است.

رژیم صهیونیستی که خود صدها کلاهک هسته ای در اختیار دارد از یک سو ایران را به پیگیری برنامه های هسته ای نظامی متهم می کند و از سوی دیگر مدعی است که ایران کمک تسلیحاتی به نیروی مقاومت لبنان ارسال می کند.

موفاز پس از دیدار با رایس مدعی شد : "ایران به برنامه های هسته ای نظامی خود ادامه می دهد و من بر این عقیده هستم که باید تلاش های دیپلماتیک تا پایان سال 2007 نتیجه بدهد".

اما شون مک کورمک گفت که او از تعیین ضرب الاجلی برای نتیجه بخش بودن دیپلماسی درباره ایران در دیدار موفاز با رایس اطلاعی ندارد.

مک کورمک در یک مصاحبه مطبوعاتی گفت : من از تعیین جدول زمانی دراین باره اطلاعی ندارم، اما این نکته را تائید می کنم که دو طرف درباره ایران و همچنین سطح نگرانی مربوط به پیشرفت ایران در برنامه های هسته ای گفتگو کردند.

مک کورمک درباره تدابیر تحریمی علیه ایران، گفت : "در حال حاضر ما مذاکراتی را انجام می دهیم که در آن چگونگی استفاده از سیستم مالی جهانی برای اعمال فشار بر ایران بررسی می شوند و آمریکا بر روی امکان جلب موافقت در خصوص این مسئله با کشورهای اروپایی، ژاپن و دیگر همپیمانان خود کار می کند".

به ادعای وی ابتکارات جدید "نباید به ایران اجازه استفاده از ابزار مالی بین المللی برای دستیابی به اهداف غیر قانونی (اجرای برنامه غنی سازی اورانیوم) را بدهد".

در رویدادی جداگانه و در ادامه تبلیغات ضد ایرانی از سوی رژیم صهیونیستی "سالای مریدور" سفیر اسرائیل در آمریکا مدعی شد که ایران 2 سال با ساخت بمب اتمی فاصله دارد.

وی ادعا کرد، ایران با فرایند نصب سانتریفیوژها مشکلاتی دارد و درصدد است تا بین "کیفیت و کمیت" یکی را انتخاب کند.

این اظهارات در حالی است که اروپا همچنان تعهد خود را برای گفتگو با ایران در خصوص بر طرف شدن تمامی موارد ابهام در پیوند با موضوع هسته ای ایران اعلام کرده است.

درخبری دیگر درهمین رابطه امروز "میشلین کالمی ری " رئیس جمهوری سوئیس تائید کرد که با علی لاریجانی دبیر شورای امنیت ملی ایران در روز 14 خرداد در "برن" پایتخت سوئیس دیدار داشته است.

گرچه این دیدار محرمانه صورت گرفت، اما همان روز و یک روز پس از آن در پی دیدار لاریجانی با فرانک والتر اشتاین مایر وزیر خارجه آلمان در این کشور رسانه ها از انجام آن دیدار خبر دادند.

کالمی ری محتوای این دیدارها را پیرامون ماهیت روابط دو جانبه و همچنین موضوع هسته ای ایران و جستجوی راه حلی برای حل مسالمت آمیز این موضوع عنوان کرد.

کد خبر 498188

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha