۲۹ دی ۱۳۹۹، ۱۷:۵۵

نماینده ولی فقیه در خراسان شمالی تشریح کرد

ابعاد ولایت در حکومت اسلامی/ شهادت حضرت فاطمه(س) برای ولایت بود

ابعاد ولایت در حکومت اسلامی/ شهادت حضرت فاطمه(س) برای ولایت بود

بجنورد- نماینده ولی فقیه در خراسان شمالی به تشریح ابعاد ولایت در حکومت اسلامی پرداخت و گفت: ایام شهادت حضرت فاطمه(س) فرصت مناسبی برای شناخت اصل امامت و ولایت است.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت‌الاسلام والمسلمین رضا نوری ظهر امروز در جمع شماری از مسئولان فرهنگی خراسان شمالی که در دفتر امام جمعه بجنورد برگزار شد، اظهار کرد: ایام شهادت حضرت صدیقه طاهره، فاطمه زهرا (س) یکی از فرصت‌های بسیار مناسب برای شناخت اصل امامت و ولایت است.

نماینده ولی فقیه در خراسان شمالی ادامه داد: این اصل، در ساختار فرهنگ اسلامی، اصلی محوری و بنیادین است و اساساً تمام اصول و فروع دین، فقط و فقط با استقرار اصل امامت و ولایت است که به منصه ظهور و بروز عینی و کامل خود می‌رسند.

وی با تأکید بر ضرورت تلاش برای تحقق ولایت الله در جامعه و نفی ولایت طاغوت، افزود: این‌که حضرت صدیقه طاهره (س) اصل ولایت و امامت را عامل انسجام و اقتدار جامعه اسلامی معرفی می‌فرمایند، یک تعهد و رسالت سنگین بر دوش آحاد افراد جامعه می‌گذارد و آن ضرورت تلاش برای تحقق ولایت الله در جامعه و نفی ولایت طاغوت است.

حجت الاسلام نوری تصریح کرد: به همین جهت بعد از شهادت امیرالمؤمنین (ع) تمام تلاش ائمه (ع) برای این بوده که ولایت را زنده کرده و جامعه اسلامی را احیا کنند.

امام جمعه بجنورد گفت: مهم‌ترین مسئله‌ای که در زندگی ائمه (ع) به‌طور شایسته مورد توجه ما قرار نگرفته، عنصر مبارزه حاد سیاسی است؛ این مبارزه بزرگ‌ترین هدفش تشکیل نظام اسلامی و تأسیس حکومتی بر پایه امامت بود و این تلاش ائمه به قدری منسجم و هماهنگ بوده است که می‌توان یازده امام معصوم را، یک انسان ۲۵۰ ساله قلمداد کرد.

وی افزود: با توجه به ماهیت جامعه اسلامی، امت اسلام یعنی جمعیت منسجم و به‌هم‌پیوسته‌ای که با مقررات الهی، طرز فکر الهی و با قانون‌گذاری و قدرت الهی اداره می‌شوند.

حجت‌الاسلام والمسلمین نوری بیان کرد: امت اسلامی زمینه‌ساز تحقق تمدن توحیدی و اسلامی است و بنا بر فرهنگ قرآن در تعریف و ماهیت امت اسلامی دو قید اصلی انسجام و به‌هم‌پیوستگی افراد جامعه و مدیر الهی لحاظ شده است.

نماینده ولی فقیه در خراسان شمالی اضافه کرد: فرهنگ دینی ما برای تأمین این دو قید و تحقق امت اسلامی، یک اصل بسیار متعالی به نام ولایت را در ساختار معرفتی اسلام قرار داده است و معنای لغوی ولایت قرار گرفتن چیزی در کنار چیز دیگر به نحوی که فاصله‌ای در کار نباشد، است.

وی افزود: ولایت در اصطلاح قرآنی یعنی پیوند، ارتباط تنگاتنگ، مستحکم و غیرقابل انفصال و انفکاک؛ یعنی به‌هم‌پیوستگی، هم جبهگی و اتصال شدید انسان‌هایی که دارای فکر و راه و هدف واحدند و از جبهه‌ها و قطب‌های دیگر، خودشان را جدا و منقطع می‌کنند.

حجت الاسلام نوری اظهار کرد: جامعه دارای ولایت، تمام استعدادهای انسانی را رشد می‌دهد و برای کمال و تعالی انسان همه‌چیزهای خدادادی را بارور می‌کند؛ انسانیت‌ها را تقویت می‌کند و انسان‌ها را به تکامل می‌رساند.

امام جمعه بجنورد گفت: در مقابل جامعه‌ای که ولایت ندارد استعدادهای آن خنثی می‌شود، یا به هدر می‌رود و نابود می‌شود یا بدتر، به زیان انسان به کار می‌افتد.

وی در انتها با بیان اینکه امت اسلام از دوری از ولایت ضربه‌های فراوانی خورده است، خاطرنشان کرد: به دلیل دوری از ولایت، همان پیش‌بینی‌هایی که فاطمه زهرا (س) کرد و مردم مسلمان غافلِ آن روز نتوانستند بفهمند و گوش نکردند، همان‌ها تمام و کمال انجام گرفت.

کد خبر 5124983

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha