علی پوراحمد در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: در حال حاضر سه پروژه سدسازی سیکان در شهرستان دره شهر، چناره در شهرستان چرداول و میمه در شهرستان دهلران در استان ایلام در حال ساخت است.
وی با تشریح پروژه سدسازی سد سیکان در شهرستان دره شهر، افزود: این پروژه در سال ۱۳۸۹ کلنگ زنی شده و هدف از ایجاد ساخت سد تامین آب شرب سه شهرستان دره شهر، آبدانان و بدره و تامین آب کشاورزی و صنعت دره شهر در یک افق بلندمدت بوده است.
پوراحمد با اشاره به پیشرفت ۲۵ درصدی سد سیکان، گفت: تکمیل این سد نیازمند ۸۵۰ میلیارد تومان است و در سال جاری برای این پروژه ۳۵۰ میلیارد تومان اعتبار پیشنهاد شده بود که تنها ۲۶ میلیارد تومان مصوب شده است.
وی گفت: تاکنون در سال جاری اعتباری به این پروژه تخصیص پیدا نکرده است.
مدیرعامل آب منطقهای استان ایلام با اشاره به مشکلات روستای فرهادآباد در پی ساخت سیکان، افزود: آب منطقهای استان ایلام تاکنون ۹۸ درصد از اراضی کشاورزی این روستا را تملک کرده و در حال حاضر خود روستا فعلاً به دلیل مشکلات اعتباری و عدم تخصیص اعتبارات تملک نشده است.
وی گفت: اولویت آب منطقه استان ایلام این است که در صورت تزریق اعتبار، کل منازل مردم روستای فرهادآباد را تملک کند، تا مشکل مردم روستا مرتفع گردد.
پور احمد بیان کرد: برای تملک منازل مردم روستا نیازمند تخصیص اعتبار هستیم و در آینده به محض تأمین اعتبار این کار نیز با اولویت انجام خواهد شد.
مدیرعامل آب منطقهای ایلام اضافه کرد: با توجه به برنامه ریزی های انجام شده و اینکه ساخت سد و تملک منازل مردم به دلیل تنگناهای مالی طول خواهد کشید، در سنوات گذشته با استانداری ایلام و فرمانداری دره شهر مکاتبه شده که از خدمات رسانی در بخشهای مختلف مثل ارائه تسهیلات برای ساخت و ساز، آسفالت جاده، گازکشی و… به مردم روستای فرهادآباد کوتاهی نشود.
سد مخزنی چناره نیازمند یک هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان اعتبار است
وی با اشاره به پروژه سدسازی چناره در شهرستان چرداول، گفت: این پروژه با هدف تامین آب شرب بلندمدت شهرستانهای سیروان، چرداول و ایلام و کشاورزی شهرستان چرداول در سال ۱۳۹۱ مشروط به جذب سرمایه گذاری خارجی تصویب شده بود که به دلیل عدم تمایل سرمایه گذار اجرایی نشده بود.
پوراحمد تصریح کرد: در سال ۱۳۹۸ توانستیم شرط جذب سرمایه گذار خارجی را از موافقتنامه طرح حذف کنیم و از محل منابع عمومی دولت اعتبار طرح پیش بینی و پس از فرآیند مناقصه به پیمانکار واگذار گردید لیکن سرعت بخشیدن به روند اجرا مستلزم تخصیص اعتبار متناسب با نیاز طرح خواهد بود.
مدیرعامل آب منطقهای با اشاره به اینکه سد چناره نیازمند یک هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان اعتبار است، عنوان کرد: در حال حاضر این سد در سال جاری فقط ۳۰ میلیارد تومان اعتبار مصوب در پیوست قانون بودجه دارد که تاکنون هیچگونه تخصیصی داده نشده است.
وی گفت: منازلی که در مخزن این سد قرار دارند، نیز در صورت تامین اعتبار با اولویت تملک خواهند شد.
مدیرعامل آب منطقهای ایلام اضافه کرد: در این طرح استفاده از ظرفیت ماده ۵۶ قانون بودجه در دستور کار قرار دارد که در صورت موفقیت، روند اجرا سرعت بیشتری خواهد گرفت.
تکمیل سد مخزنی میمه نیازمند ۹۵۰ میلیارد تومان اعتبار است
پوراحمد در مورد ساخت سد میمه در شهرستان دهلران نیز اظهار کرد: سد میمه سال ۱۳۸۹ با هدف تامین آب کشاورزی به مساحت ۶ هزار و ۶۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی منطقه دهلران کلنگ زنی شده است.
وی ادامه داد: حجم مخزن سد ۷۲ میلیون مترمکعب است و در حال حاظر نیز ۵۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
مدیرعامل آب منطقهای با اشاره به اینکه از سال ۱۳۹۳ عملیات اجرایی سد تا ۱۳۹۸ به دلیل مسائل مالی متوقف شده است، گفت: در حال حاضر سد میمه نیازمند ۹۵۰ میلیارد تومان برای تکمیل اعتبار است.
وی گفت: ۸۰ میلیارد تومان اعتبار مصوب این سد در سال جاری است که به هیچ وجه متناسب با نیاز واقعی طرح و پیشنهاد این شرکت به برنامه و بودجه کشور نیست،
وی افزود در صورت تامین اعتبار پیش بینی میشود تا سه سال آینده این سد تکمیل شود.
سد گدارخوش فعلاً در مرحله مطالعات است
پوراحمد در مورد سدگدار خوش صالح آباد واقع در شهرستان مهران نیز اظهار کرد: این سد فعلاً در مرحله مطالعات قرار دارد و هدف از ساخت این سد تامین آب ۶ هزار و ۸۰۰ هکتار از اراضی شهرستان مهران است، آقای پوراحمد اضافه کرد روند اخذ ماده ۲۳ طرح در دست پیگیری است و امیدواریم سال آینده این طرح مهم به اجرا برود.
مدیرعامل آب منطقهای ایلام بیان کرد: تغییر دستگاه اجرایی سد ورگر در شهرستان آبدانان نیز در دستور کار قرار گرفته و در صورت تغییر و تامین اعتبار بازنگری مطالعات و اخذ ردیف ملی برای این طرح با اولویت در دستور کار شرکت آب منطقهای قرار خواهد گرفت.
پوراحمد تصریح کرد: تملک منازل روستاهای بالادست سد سیمره در منطقه عرب رودبار نیازمند حداقل ۶۰۰ میلیارد تومان اعتبار است.
وی گفت: یکی دیگر از پروژههای مهم در حوزه آبرسانی در استان ایلام سامانه گرمسیری است که این پروژه در حوزه وزارت نیرو ۸۲ درصد پیشرفت دارد و پیگیری لازم جهت تامین اعتبار و تکمیل طرح جزو اولویتهای وزارت نیروست که امیدواریم به زودی این مهم محقق شود.
مدیرعامل آب منطقهای ضافه کرد: تکمیل این پروژه نیازمند اعتباری قریب به سه هزار میلیارد تومان است.
کاهش ۴۰ درصدی بارشها در استان
وی با اشاره به اینکه در سال زراعی جاری شاهد کاهش ۴۰ درصدی بارشها نسبت به سال گذشته در استان ایلام بودهایم، گفت: آمارها از کاهش ۲۵ درصدی بارشها نسبت به بلندمدت در استان حکایت دارد.
مدیرعامل آب منطقهای استان ایلام با اشاره به اینکه آورد رودخانههای استان ایلام به صورت تصاعدی کاهش پیدا کرده است، گفت: مخازن سدهای استان ایلام نسبت به سال گذشته ۲۰ درصد کاهش آب نشان میدهند و این در حالیست که دبی ورودی رودخانهها به مخازن سدها در حال حاضر نسبت به مدت مشابه سال گذشته بالای ۷۰ درصد کمتر شده است.
پوراحمد اضافه کرد: برای عبور از پیک امسال، آب منطقهای استان با همکاری استاندار ایلام و سایر دستگاههای ذیربط اقدامات اضطراری مثل ممنوعیت کشت برنج و محصول پرآب بر تحت پوشش چاهها و موتورتلمبه ها، قرق با شعاع دو هزار متری اطراف چاههای آب شرب و جلوگیری از کشت محصولات پرآب در اطراف این چاهها برای حفظ آبخوانها، محدودیت ساعات آبیاری فضای سبز، جداسازی آب فضای سبز از آب شرب شهرها و…انجام داده است.
وی گفت: جلوگیری از اضافه برداشت و همچنین حفر چاه غیرمجاز از دیگر اقدامات آب منطقهای ایلام بوده که البته خوشبختانه استان ایلام در وضعیت فعلی دارای چاه غیرمجاز نیست.
پوراحمد افزود: عبور از شرایط خشکسالی حادث شده مستلزم عمل به وظایف از سوی همه دستگاهها و رعایت الگوی مصرف و صرفه جویی از طرف همه بهره برداران و ذینفعان خواهد بود.
نظر شما