۹ آبان ۱۴۰۰، ۱۴:۳۷

در دیدار با «وانگ ئی»؛

بلینکن: آمریکا داشتن روابط دفاعی با تایوان را مجاز می داند

بلینکن: آمریکا داشتن روابط دفاعی با تایوان را مجاز می داند

وزیر امور خارجه آمریکا امروز در دیدار با همتای چینی خود، با ادعای به رسمیت شناختن اصل «چین واحد»، همزمان بر اقدامات واشنگتن مبنی بر داشتن روابط غیر رسمی و نظامی با تایوان تاکید کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از آسوشیتدپرس، «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه آمریکا امروز با «وانگ ئی» همتای چینی خود در حاشیه نشست سران کشورهای عضو «گروه ۲۰» در رم پایتخت ایتالیا دیدار کرد.

مقامات ارشد وزارت خارجه آمریکا با اشاره به این مطلب که بلینکن طی این دیدار تقریبا یک ساعته درباره نگرانی های آمریکا شفاف صحبت کرده است، گفتگوهای بین او و وانگ را صریح و سازنده ارزیابی کردند.

بلینکن در این دیدار گفت که چین تنش ها را در رابطه با تایوان افزایش داده است و آمریکا می‌خواهد به «سیاست چین واحد» خود ادامه دهد که به معنی این است که مواضع پکن را به رسمیت می‌شناسد، اما روابط غیر رسمی و دفاعی را با تایپه مجاز می‌داند.

طبق اعلام مقامات مذکور، یکی از اهداف آمریکا حفظ یک خط ارتباطی در دسترس با چین و تشکیل جلسه مجازی در اواخر سال جاری بین «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا و «شی جینپینگ» رئیس جمهور چین است.

گفته می شود که هدف دیدار مذکور برای اطمینان از این مسئله که رابطه شدید رقابتی بین این دو اقتصاد بزرگ جهان به سمت درگیری های آشکار منحرف نمی شود، بوده است.

پیشتر و در همین رابطه ادعای تفرقه انگیز وزیر خارجه آمریکا مبنی بر لزوم جایگاه دادن به تایوان در نهادهای وابسته به سازمان ملل، با واکنش تند دولت پکن همراه شده و سفارت چین در واشنگتن از ایالات متحده خواسته بود که به اصل چین واحد و همچنین تعهدات خود در قبال تایوان پایبند باشد.

دولت پکن پیشتر نیز هشدار داده بود که آمریکا باید از اظهار نظرهایی که به منزله ارسال پیام اشتباه به جدایی طلبان تایوانی منجر می شود، پرهیز کند حال آنکه هرگونه تلاش برای جدایی طلبی نیز، پاسخی غیر از جنگ از سوی پکن دریافت نخواهد کرد.

تایوان خود را دولتی مستقل می‌داند اما چین از تایوان به عنوان یک استان جدا شده از خود یاد می‌کند و توسل به نیروی نظامی برای اتحاد خود و این جزیره را رد نکرده است.

تحریک جریان های جدایی طلب مناطق تابع چین ازجمله تایوان، تبت و هنگ کنگ به رغم ادعای ظاهری آمریکا مبنی بر احترام به اصل چین واحد، با هدف مهار قدرت یابی پکن در منطقه راهبردی ایندوپاسیفیک انجام می شود که اصلی ترین آوردگاه رقابت قدرت های جهانی در قرن ۲۱ است.

کد خبر 5340335

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha