۲۸ مرداد ۱۳۸۶، ۱۲:۱۷

/ اختصاصی مهر /

پیوستن پایگاه استنادی علوم ایران به ISI / نمایه سازی 25 مجله ایرانی در ISI

پیوستن پایگاه استنادی علوم ایران به ISI / نمایه سازی 25 مجله ایرانی در ISI

رئیس کتابخانه منطقه ای علوم و تکنولوژی گفت: پیوستن ISC به ISI با هدف افزایش سهم تولیدات علمی ایران در جهان شهریور ماه در نشستی با حضور مسئولین ISI در کتابخانه منطقه ای بررسی می شود.

دکتر جعفر مهراد در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: با توجه به اینکه تمامی خصیصه های ISI در ISC نیز وجود دارد، کتابخانه منطقه ای علوم و تکنولوژی شیراز که متولی ایجاد ISC ( پایگاه استنادی علوم و تکنولوژی ) در کشور است، برای درج شدن مجلات بیشتری به زبان فارسی در ISI و ایجاد ارتباط بیشترISC با ISI تلاش می کند.

وی اظهار داشت: با برقراری پیوند علمی میان ISI  و ISC شناسایی علم به زبان فارسی در سطح بین المللی بیشترمی شود و سهم ایران از تولیدات علمی دنیا بیشتر خواهد شد.

رئیس کتابخانه منطقه ای علوم و تکنولوژی گفت: هم اکنون بیش از 6 هزار مقاله توسط مجلات معتبر در ISC تولید می شود اما انعکاس این تولیدات علمی در سطح بین المللی کم است که با درج تعدادی از مجلات در ISI بازتاب علمی ایران در جهان بیشتر می شود.

وی با بیان اینکه هم اکنون 25 مجله ایرانی توسط ISI شناسایی شده و نمایه می شود، افزود: در حال حاضر تلاش می شود این تعداد به 500 مجله افزایش یابد.

مهراد اظهار داشت: ISC تمامی شاخص های ISI را دارد و عامل زبان تنها اختلاف بین این دو است. البته می توان در صورت پیوستن به ISI ، چکیده هر مقاله را به زبان انگلیسی درج کرد و در صورت وجود متقاضی کل مقاله ترجمه و در اختیار متقاضیان قرار گیرد.

وی اضافه کرد: مقالات ایران در زمینه های ادبیات فارسی، شعر، عرفان، فلسفه و در کل علوم انسانی مورد علاقه بسیاری از دانشمندان خارج از کشور است و انتشار آنها در ISI آشنایی هر چه بیشتر دانشمندان کشورهای مختلف با ذخایر غنی زبان و ادبیات فارسی و ... در ایران را ممکن می کند.

مسئول راه اندازی ISC در ایران با بیان اینکه ایران چهارمین کشور دارای مطالعات استنادی علوم بر پایه ISI است، گفت: کشورهای ژاپن و چین نیز توانسته اند مجلات خود را به همین روش در ISI درج کنند.

به گزارش مهر، کتابخانه منطقه ای علوم و تکنولوژی شیراز چندی پیش مأمور راه اندازی پایگاه استنادی علوم ایران و جهان اسلام شد و اینم مرکز هم کانون در تلاش برای سنجش تولیدات علمی در کشورهای اسلامی، رتبه بندی نشریات کشورهای اسلامی، تولید نمایه استنادی علوم کشورهای اسلامی به منظور توسعه ISC در میان تمامی کشورهای اسلامی و پیوند دادن ISC به IS I است. 

با گسترش ISC در سطح کشورهای اسلامی، تعیین مقالات داغ، مقالات برتر، پراستنادترین نویسندگان، پر استنادترین مقالات در رشته های مختلف، پر استنادترین دانشگاهها و موسسات و پراستنادترین نشریات علمی در بین 57 کشور اسلامی مشخص می شود و به این ترتیب ایران جهت نرم افزاری خود را خارج از مرزهای جغرافیایی خود به سمت کشورهای اسلامی گسترش می دهد.

کد خبر 535917

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha