۱۲ اسفند ۱۴۰۰، ۸:۰۹

رئیس سازمان خصوصی‌سازی:

۵ درصد سهام ایران‌خودرو و ۱۷ درصد سهام سایپا در وثیقه است

۵ درصد سهام ایران‌خودرو و ۱۷ درصد سهام سایپا در وثیقه است

رئیس سازمان خصوصی‌سازی گفت: سهام حدود ۵ درصدی دولت در ایران خودرو و سهام حدود ۱۸ درصدی دولت در سایپا، کامل وثیقه است.

به گزارش خبرگزاری مهر، حسین قربانزاده در ارتباط تلفنی با برنامه گفتگوی ویژه خبری در پاسخ به پرسشی درباره دستور رئیس جمهور به خودروسازان مبنی بر واگذاری سهام دولت در ۲ خودروساز بزرگ کشور به بخش خصوصی اظهار داشت: سهام حدود ۵ درصدی دولت در ایران خودرو و سهام حدود ۱۸ درصدی دولت در سایپا، کامل وثیقه است.

او اضافه کرد: ابتدا باید این وثیقه‌ها آزاد شود تا امکان واگذاری آن فراهم آید.

قربانزاده گفت: در سال‌های گذشته متأسفانه سهامی که واگذار شده است، چون عملاً بخشی از زیرمجموعه، سهام بالاسری را خریده است بنابراین بخش عمده‌ای از سهام سایپا و سهام ایران خودرو عملاً توسط خود شرکت خریداری شده است و پولی که باید صرف بهره‌وری و کارایی می‌شده است تسهیلات گرفته شد و سهام شرکت خریداری شده است و در عمل، مجمع و هیئت مدیره با هم یکی شده‌اند.

رئیس کل سازمان خصوصی سازی با اشاره به اینکه یکی شدن مجمع و هیئت مدیره، فاجعه است، افزود: کسانی که باید انتخاب شوند؛ خودشان، خودشان را انتخاب می‌کنند.
او افزود: به لحاظ اقتصادی، تسهیلاتی که گرفته شد و هزینه‌ای که باید به چرخه بهره‌وری و کارایی کمک می‌کرد صرف خرید سهام شد.

قربانزاده در پاسخ به این پرسش که آیا «ای درو» مایل به واگذاری سهام است؟ گفت: «ای درو» مانند بقیه شرکت‌های مادر تخصصی و سازمان‌های توسعه‌ای، عملاً عشق و دوست داشتن ویژه‌ای به شرکت‌های خود دارد و به راحتی از شرکت‌های زیر مجموعه خود دل نمی‌کند.

رئیس کل سازمان خصوصی سازی در پاسخ به این پرسش که آیا سهام دولت در ۲ شرکت خودروساز در مهلت تعیین شده ۶ ماه از سوی رئیس جمهور، واگذار و خصوصی می‌شود؟ گفت: این دو شرکت باید وثیقه خود را تغییر دهد یا آزاد کند تا مقدمات خصوصی سازی فراهم شود.

*خبرنگار فرزانه صفایی شاد

کد خبر 5437537

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • جمشید IR ۱۳:۰۸ - ۱۴۰۰/۱۲/۱۲
      0 0
      انحصار.. سبب فساد عقب ماندگی و تخریب سرمایه ها میشود..باید رقابت سالم و همتراز تمام کالاها از خودرو تا وسایل خانگی..با شرکتهای خارجی ایجاد شود.. طرح..مسایل حاشیه ای فریبکاری سی ساله است...