پیام‌نما

وَلَنْ تَرْضَى عَنْكَ الْيَهُودُ وَلَا النَّصَارَى حَتَّى تَتَّبِعَ مِلَّتَهُمْ قُلْ إِنَّ هُدَى اللَّهِ هُوَ الْهُدَى وَلَئِنِ اتَّبَعْتَ أَهْوَاءَهُمْ بَعْدَ الَّذِي جَاءَكَ مِنَ الْعِلْمِ مَا لَكَ مِنَ اللَّهِ مِنْ وَلِيٍّ وَلَا نَصِيرٍ * * * یهود و نصاری هرگز از تو راضی نمی شوند تا آنکه از آیینشان پیروی کنی. بگو: مسلماً هدایت خدا فقط هدایت [واقعی] است. و اگر پس از دانشی که [چون قرآن] برایت آمده از هوا و هوس های آنان پیروی کنی، از سوی خدا هیچ سرپرست و یاوری برای تو نخواهد بود. * * * از تو کی خوشنود گردند ای ودود! / از رهی، هرگز نصاری و یهود؟

۸ بهمن ۱۳۸۲، ۲۲:۵۴

رئيس جمهور در مراسم افتتاح موزه اطلاعات كشور:

ياران انقلاب سرمايه هاي كشورند ؛ نبايد آنان را مصروف گرايشهاي جناحي كنيم

ياران انقلاب سرمايه هاي كشورند ؛ نبايد آنان را مصروف گرايشهاي جناحي كنيم

سيد محمد خاتمي رئيس جمهور در مراسم افتتاح موزه اطلاعات كشور افتتاح اين موزه را محفل مناسبي براي ياران انقلاب خواند و با اشاره اهميت توجه به نسلي كه انقلاب را ياري كردند تاكيد كرد اين سرمايه هاي بزرگ نبايد مصروف گرايشهاي باندي و جناحي خاصي شوند.

به گزارش خبرنگار سياسي "مهر"، سيد محمد خاتمي رئيس جمهور با اشاره به تشكيل اين موزه گفت: اين موزه هنگامي آغاز بكار مي كند  كه كساني كه بار خاطرات اين جريان را دارند هنوز در ميان ما هستند  و جمع زيادي از عزيزان كساني هستند كه خودشان  در كميته ضد خرابكاري به اصطلاح كميته مشترك شهرباني و ساواك كه 7 سال بيشتر دوام نياورد خاطره دارند .
خاتمي گفت: يك تاريخ جنايت و جريان در اين 7 سال وجود داشت، اين موزه نشان دهنده جهت گيري وزارت اطلاعات است و اين موزه بايد يك دانشگاه جامع  براي تمامي اقشار جامعه باشد.


رئيس جمهور با اشاره به اينكه هويت ملي ما ريشه در دين اسلام دارد گفت: اين خصوصيات فرهنگ ايراني و هويت ايراني كه با معيارهاي اسلامي سازگاربوده است از ايراني يك ويژگي تاريخي ساخته است، هويت ايراني موقعي زنده مي ماند كه خاطره ملي زنده باشد  و موزه براي اين نيست كه يك عده ساعاتي از وقت خود را بگذرانند بلكه ما موزه را داريم تا خاطره ملي ما زنده بماند.
وي افزود : بسياري از كساني كه اينجا هستند خاطره هاي بسيار گفتني دارند  و اين خاطرات حوادثي است كه تمام شده نيست و تاريخ ما را مي سازد ، چه آنهايي كه مقاومت كردند و چه آنهايي كه در مقابل اين مقاومتها هر تلاشي را براي سركوب انجام دادند ، و اين موزه مي تواند روشي عبرت آموز باشد.
خاتمي گفت: مسئله مهم شناخت حوادث تاريخي از طرف افرادي است كه براي انقلاب زحمت  كشيده اند و ما اگر با معيارهايي كه امروز داريم  بخواهيم گذشته را تعريف و تفسير كنيم از حقيقت دور مي افتيم به همين دليل هم من مي گويم درست است كه مذهبي هاي ما و علاقمندان به امام (ره) و كساني كه در جامعه ما هستند تلاشهاي فراواني براي خدا كردند ، اما كميته مشترك خاطرات فراوان ديگري هم دارد، زياد بودند كساني كه در جهت يك هدف مقدس تلاش كردند و براي آزادي و رهايي كشور كوشيدند.
وي اضافه كرد : درست است كه شايد پس  از انقلاب  در مرحله ايجابي اختلاف نظر ميان اين افراد  بوجود آمده باشد  اما بايد قدر هم را بدانيم و هركس در حدي كه سرمايه گذاشته است بايد قدرش را دانست و بايد تاريخ را درست نوشت، تاريخ هايي كه با جهت داري نوشته شود قضاوت بدي در پي خواهد داشت.


خاتمي با اشاره به اينكه مفهوم عبرت در فرهنگ اسلامي جايگاه بالايي دارد گفت : وقتي كميته مشترك تبديل به موزه مي شود ، يعني شيوه خشونت سركوب و عدم تحمل هم بايد به تاريخ سپرده شود چون اين شيوه اي نيست كه بتواند دوام بياورد، هيچ گاه هم دوام نياورده است.
رئيس جمهور تصريح كرد : مردم به هرحال توقعات و ذهنياتي دارند كه  متعلق به زمان ماست و جدايي ملتها از دولتها ، دولتها را آسيب پذير مي كند و بايد بدانيم كه روش تعامل با مردم و تحمل ديگران  و اينكه قدرت در خدمت مردم باشد و نه در برابر آنها باقي  مي ماند و اين مسئله اي است كه به ما در دينمان هم آموزش داده اند.
خاتمي گفت : انقلاب سرفصل جديدي در تاريخ ما بود و تاريخي كه درآن رژيم ، سركوبگر و جان انسانها و هويت انسانها را بي ارزش مي كرد  و براي ماندن خودش منافع  دشمن را تعريف مي كرد  در تاريخ ايران  پايان يافته است و فصل نويني آغاز شده و انقلاب بنام خدا بر حاكميت مردم صحه گذاشته است.


رئيس جمهور گفت: نسلي كه براي ارتقاء  فهم از خود ، ارتقاء مطالبات عالي خود و در پي آرمانهاي خود فداكاري هاي زيادي كرده است و نسلي كه بخصوص 8 سال براي حفظ انقلاب و تماميت ارضي كشور و براي حفظ دستاوردهاي انقلاب در جبهه ها جان داده است ، سرمايه است و نبايد از بين برود و مورد بي اعتنايي قرار گيرد ، اين نسل نبايد مشكلات داشته باشد ، و بزرگ تر از آن اينكه اين سرمايه بزرگ نبايد مصروف گرايشهاي باندي و جناحي خاصي شود، ما بايد اين سرمايه را حفظ كنيم.
خاتمي گفت: موزه يك علم است  و حالا بايد سعي كنيم  كه اين موزه را به زيباترين و جذاب ترين وجه آن در آوريم و اين موزه محفلي  شود كه بتوانيم تحقيقات مختلفي در آن انجام دهيم و به كميته اي تبديل شود كه اهل دل و دردمندان انقلاب و حتي همرزمان قديمي كه امروز به خاطر مسائل سياسي به جهاتي ممكن است دلهايشان باهم نباشد بنشينند و در همين كميته بحث و بررسي كنند و نقد و انتقاد كنند و اينجا را به يك كانون علمي و پژوهشي و كانون پويايي سياسي تبديل كنند.
 وي متذكر شد: بعضي از كساني كه اينجا شكنجه شده اند متاسفانه امروز ردصلاحيت شده اند و اميدوارم صلاحيتشان تاييد شود.

کد خبر 55612

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha