به گزارش خبرنگارمهر، علی اکبر آقایی در مراسم آغازعملیات اجرایی همزمان یکصد هزارهکتارزمین اجاره ای 99 ساله درکلان شهرها با اشاره به برنامه ریزی وزارت مسکن و شهرسازی در سال جاری مبنی برتامین کمبود یک میلیون و 150 هزار واحد مسکونی در سطح کشور، عنوان کرد: این میزان نیاز با احتساب بافت های فرسوده شهری و روستایی به رقم یک میلیون و 500 هزار واحد مسکونی در سال جاری بالغ شد که وزارت مسکن و شهرسازی تامین این واحدهای مسکونی را در قالب اجاره 99 ساله در دستور کار خود قرارداده است.
وی با اشاره به عقب بودن برنامه دولت دربخش استیجاری مسکن نسبت به تولیدات این بخش طی برنامه سوم توسعه، اظهارداشت: درکشورهای توسعه نیافته مسکن استیجاری بالای 70 درصد خانوارها را تشکیل می دهد، این در حالی است که در کشور ما با عطش داشتن خانه ملکی به جای استیجاری روبرو است.
آقایی با اشاره به پشتیبانی اقتصاد جامعه در جلوگیری ازایجاد تورم، تصریح کرد: اقتصاد می تواند ضمن کنترل تورم به ثبات نرخ ها و کنترل قیمت ها دربخش مسکن منتهی شود؛ لذا دربرنامه ای منظم باید به ازای تورم خانوارها را توانمند سازیم. این در حالی است که بدون حاکمیت اقتصاد سالم بر جامعه مشکل مسکن مرتفع نمی شود.
وی تصریح کرد: تلاش وزارت مسکن و شهرسازی درامرافزایش تولید مسکن و پیشرفت فیزیکی کار با حاکمیت اقتصاد ناسالم بی ثمراست، زیرا دراین شرایط افزایش ساخت واحدهای مسکونی مشکلی را در بخش مسکن مرتفع نمی کند. برهمین اساس، باید تعادل درعرضه و تقاضایی که با درآمد خانوارها منطبق است در بازار مسکن ایجاد شود که دراین راستا توانمند سازی خانوارها امری مهم تلقی می شود.
آقایی با بیان اینکه تامین مسکن با واگذاری حق بهره برداری رانت مالکیت را از بین می برد، اظهارداشت: عرضه واحدهای مسکونی اجاره ای 99 ساله ، 40 تا 50 درصد هزینه مسکن را کاهش خواهد داد.
وی اظهار داشت: درحال حاضر میزان مقاوم سازی ساختمان های تولیدی به بیش از70 درصد افزایش یافته است، ضمن آنکه بهسازی و نوسازی مسکن روستایی مسکن گروه های کم درآمد از اهداف دولت نهم است و عملکرد برنامه ای دولت برخلاف سیاست های پیشین در چارچجوب طرح جامع مسکن اجرایی می شود.
رئیس کمیسون عمران مجلس عنوان کرد: درراستای حل مشکل مسکن باید ضمن توانمندسازی خانوارها به ازای نرخ تورم زمینه های جذب سرمایه گذاری دراین بخش فراهم شود که این امر حذف شوک های بی مورد در بازار مسکن را می طلبد.
وی با اعلام آنکه بخش مسکن وارد جایگاه تورمی شده است، افزود: ازآنجایی که درآمد خانوارها تکافوی تامین هزینه های مسکن را نمی کند حاشیه نشینی و به تبع آن افت اجتماعی درجامعه پدیدارشده است.
در ادامه محمد شاهی عربلو رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس عرضه و تقاضا را شاخص مهم تعیین قیمت بازار مسکن خواند وافزود: با زور دستگاهها نمی توان قیمت را دربازارمسکن تعیین کرد، این در حالی است که تولید و جذب سرمایه دراین بخش باید مورد توجه مسئولان و دست اندرکاران قرار گیرد.
وی تاکید کرد: روان سازی واگذاری اراضی برای بخش های صنعت و ساختمان باید از سوی وزیر جهاد کشاورزی اعمال شود.
شاهی عربلو منطقه رباط کریم دراستان تهران را نمادی از مستاجر نشینی خواند و افزود: در این منطقه بالغ بر250 هزارنفر جمعیت زندگی می کنند که از این میزان 90 هزارخانوار مستاجر نشین هستند؛ لذا در کمیسیون اقتصادی مجلس در راستای کمک رسانی به این منطقه درهرزمینه ای مورد حمایت قرار خواهند گرفت.
وی بیان کرد: با توجه به وجود انسان های متعهد درمجلس هفتم در راستای حل معضلات و مشکلات مردم امیدواریم بتوانیم همچون گندم درتولید مسکن نیزخودکفا شویم. رئیس کمیسون اقتصادی مجلس افزود : درطرح مسکن مهر 20 درصد قیمت زمین از سبد هزینه ساخت مسکن حذف می شود.
نظر شما