صالح محمدی در گفت وگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: عشایر گیلان از دیرباز به عنوان تولیدکنندههایی ماهر و با تجربه در زمینه دامداری شناخته شدهاند و با استفاده از منابع طبیعی و مراتع خود، به تولید گوشت قرمز با کیفیت بالا میپردازند.
وی با بیان اینکه حدود هزار و ۶۰۰ خانوار عشایر در استان گیلان فعالیت دارند، افزود: شهرستان تالش بیشترین میزان عشایرنشینان گیلان را با خود اختصاص داده است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با اشاره به مزایای تولید قراردادی گوشت قرمز بیان کرد: برای افزایش فروش و توسعه کسب و کار، بسیاری از عشایر گیلان به تولید قراردادی گوشت قرمز روی آوردهاند و در این روش، مشتریان با عشایر قرارداد بسته و مقداری پول به عنوان پیش پرداخت به آنها میدهند، عشایر به تولید گوشت قرمز با کیفیت بالا میپردازند و در زمان مقرر، محصول را به مشتری تحویل میدهند.
محمدی با بیان اینکه خانوارهای عشایر استان با دارا بودن ۲۳۵ هزار واحد دام معادل ۲۲ درصد دام سبک استان را دارا هستند، گفت: تولید بیش از ۵ درصد گوشت قرمز استان گیلان بر عهده عشایرنشینان است و هر خانوار عشایر مصرف ۱۶ خانوار شهری را تولید میکند.
وی از تولید ۱۳۴۰ تن گوشت قرمز توسط عشایر گیلان در سال گذشته خبر داد و افزود: تولید گوشت توسط عشایر گیلان در شش ماهه نخست امسال حدود ۸۶۰ تن بوده و با توجه به تجربه و تخصص عشایر گیلان در زمینه دامداری و تولید گوشت قرمز با کیفیت، تولید قراردادی گوشت قرمز توسط آنها بسیار پرطرفدار شده است و به همین دلیل، بسیاری از مشتریان به دنبال خرید این محصول با کیفیت بالا هستند و با عشایر قرارداد میبندند.
رییس سازمان جهاد کشاورزی گیلان از برنامه این سازمان برای نهایی سازی ۲ هزار قرارداد تولید گوشت با عشایر و شرکت پشتیبانی امور دام استان خبر داد و بیان کرد: با انعقاد این قرارداد ۴۶ تن گوشت از سوی عشایر گیلان وارد بازار میشود.
نظر شما