به گزارش خبرگزاری مهر، جلال ذکایی مدیرکل اداره چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه تصور وزارت ارشاد نسبت به چاپ، صرفا محدود به چاپ کتاب و نشریه نیست، گفت: متأسفانه تاکنون در کشور کمتر شاهد حرکتهایی توسط نهادهای غیردولتی در بخش مربوط به بستهبندی و چاپ تجاری بودهایم و به تعبیری میتوان گفت که تاکنون حوزه بستهبندی مورد غفلت واقع شده است.
وی با اشاره به اینکه وزارت ارشاد متولی مستقیم بحث بستهبندی نیست، ادامه داد: به دلیل اینکه بخش بستهبندی حوزهای است که به طور کامل با فعالیتهای وزارت ارشاد مرتبط نیست، این وزارتخانه تاکنون در این بخش وارد نشده است؛ هرچند که انگیزهای نیز از سوی بخش غیردولتی در این زمینه دیده نمی شود.
به گفته وی، نگاه صرفاً فرهنگی تنها رویکرد و دل مشغولی وزارت ارشاد نیست بلکه گاهی اوقات بحثهای اقتصادی نیز نگاه این بخش را به خود معطوف کرده است.
ذکایی نبود یک متولی دولتی را برای بخش بستهبندی مهم ترین آسیب وارده بر این بخش دانست که حوزه فوق را تحت تاثیر قرار داده است. وی ادامه داد: ما براین باوریم که دولت نباید به طور مستقیم و اجرایی در بخش مربوط به بستهبندی وارد شود.
مدیرکل اداره چاپ و نشر وزارت ارشاد با بیان اینکه درحال حاضر بدنه حوزه بستهبندی و چاپ کشور در حاشیه قرار دارد و جایگاه خاصی برای خود بازنیافته است، تصریح کرد: به منظور ایجاد پشتوانهای قوی برای صنف بستهبندی و چاپ که تامین کننده منافع این حوزه باشد، نیاز به تأسیس سازمانی مستقل برای این بخش امری ضروری است.
ذکایی درباره مبحث فرهنگی بستهبندی نیز گفت: ما در بحث تبلیغات و نوع بستهبندی با خطوط قرمزی روبرو هستیم که این بخش تنها 20 درصد را به خود اختصاص داده که امکان چاپ برخی نمادهای مغایر با شأن ایرانی و اسلامی را در کشور غیرممکن می سازد، درحالیکه کار کردن روی 80 درصد از دیگر نمادها و نشانههای تبلیغاتی بلامانع است اما در این حوزه نیز اقدامات چشمگیری صورت نگرفته است.
وی یکی از مهمترین فواید برپایی نخستین مسابقه ملی طراحی بستهبندی را نشان دادن تواناییهای گرافیک ایرانی و اسلامی به جهانیان دانست.
نظر شما