۳۰ شهریور ۱۴۰۴، ۱۳:۳۲

توسل به داوری از بهترین راه‌ها برای حل و فصل دعاوی است

توسل به داوری از بهترین راه‌ها برای حل و فصل دعاوی است

شهرکرد-رئیس دادگستری چهارمحال و بختیاری گفت: مراجعه به داوری می‌تواند به مجموعه قضا کمک‌کننده باشد، به این ترتیب حجم وسیعی از دعاوی خارج از دادگستری و مجموعه قضایی حل می‌شود.

به گزارش خبرنگار مهر، محمد رزم ظهر یکشنبه در جلسه انتخابات هیئت مدیره بازرسین کانون داوری حرفه‌ای چهارمحال و بختیاری اظهار کرد: دستورالعمل چگونگی حل و فصل اختلافات از طریق داوری، در تاریخ ۱۴۰۰/۱۱/۱۳ مصوب شد.

وی تصریح کرد: در این دستورالعمل تاکید شده از تجربه قضات با تجربه دستگاه قضا برای حل و فصل پرونده‌ها استفاده شود.

رئیس دادگستری چهارمحال و بختیاری یادآور شد: براساس فصل ۱۵۶ و ۱۵۹ قانون اساسی مرجع رسمی رسیدگی به دعاوی مردم بر عهده دادگستری و محاکم است، اما اجازه داده شده تا دعاوی مردم خارج از مجموعه‌های قضایی رسیدگی شود، داور در هر مرحله‌ایی می‌تواند انتخاب شود و از زمان انعقاد قرارداد شرط داوری پیش‌بینی می‌شود.

رزم افزود: توسل به روش داوری، یکی از بهترین راه‌ها برای حل و فصل دعاوی مردم است، معضلات بسیاری در دادگستری هست و ورودی پرونده‌ها به مجموعه قضا در استان زیاد است، تا جایی که سالانه ۱۰ تا ۱۳ درصد ورودی پرونده‌ها در حال افزایش است.

وی تاکید کرد: مراجعه به داوری می‌تواند به مجموعه قضا کمک‌کننده باشد و به این ترتیب حجم وسیعی از دعاوی خارج از دادگستری و مجموعه قضایی حل می‌شود، انتخاب داور به‌نوعی تغییر قاضی از مجموعه حاکمیتی به بخش خصوصی است.

رئیس دادگستری چهارمحال و بختیاری اذعان داشت: دستگاه قضا به داوران اعتماد و قسمتی از وظایف خود را به آن‌ها واگذار کرده است، تا به دور از هر گونه بداخلاقی به دعاوی مردم رسیدگی شود.

کد خبر 6596537

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha