کلاس‌های ۴۰۰ تا ۶۰۰ نفره کیفیت آموزش پزشکی را تهدید می‌کند

کلاس‌های ۴۰۰ تا ۶۰۰ نفره کیفیت آموزش پزشکی را تهدید می‌کند

معاون آموزشی وزارت بهداشت گفت: ما مجبوریم یک کلاس یک ساعت و نیمه را با ۶۰۰ دانشجو برگزار کنیم، به طوری که نفرات آخر کلاس حتی استاد را نمی‌بینند؛ در این شرایط کیفیت افت خواهد داشت.

سید جلیل حسینی در گفتگو با خبرنگار مهر، در مورد افزایش ظرفیت پزشکی بدون در نظر گرفتن محدودیت‌ها و افزایش بودجه گفت: وقتی تعداد دانشجو را بدون زیرساخت ایجاد می‌کنیم، باید توقع را هم محدود کنیم. مصاحبه‌ها و بیانیه معاونین آموزشی دانشگاه‌های علوم پزشکی نشان داد که امکانات دانشگاه‌ها بسیار محدود است. در کلاس‌ها، خوابگاه‌ها، سلف سرویس دانشگاه و مرکز آزمون و اساتید محدودیت وجود دارد.

وی با اشاره به ارائه نشدن خوابگاه برای دانشجویان جدیدالورود در سال تحصیلی جدید ادامه داد: برای این‌که دانشجویان توقع گذشته را نداشته باشند، در دفترچه کنکور ذکر شد که دانشگاه‌ها امکان ارائه خوابگاه به دانشجویان را ندارند تا حداقل خانواده‌ها بدانند باید برای فرزندشان که قرار است در شهر دیگری مشغول به تحصیل شود، فکری کنند.

معاون آموزشی وزارت بهداشت گفت: استاد دانشگاهی که در گذشته کلاس ۱۵۰ نفره برگزار می‌کرد و دروس را یک ساعت و نیم ارائه می‌داد، امروز باید همان کلاس را با ۴۰۰ دانشجو تشکیل دهد. در این شرایط کلاس ظرفیت ندارد، بنابراین مجبوریم همین کلاس‌ها را در بعدازظهر نیز برگزار کنیم و استاد مجبور است تا ۷ شب درس بدهد. با این وضعیت توان و انرژی برای استاد نمی‌ماند و کلاس کشش ندارد.

وی اظهار کرد: امروز در دنیا کلاس با بیشتر از ۳۰ دانشجو، غیر آموزشی است. در کلاس درس آموزشی استاندارد استاد باید چهره به چهره دانشجو را ببیند. شیوه تدریس روز دنیا به این شکل نیست که یک نفر بایستد و در تمام زمان کلاس تدریس صحبت کند و دانشجویان گوش دهند.

حسینی در مورد شیوه تدریس دانشکده‌های پزشکی معتبر دنیا توضیح داد: امروز با پیشرفت فناوری، دانشجویان از طریق تلفن‌های همراه به منابع مختلف دسترسی دارند و از قبل می‌توانند تمام صحبت‌هایی که قرار است استاد سر کلاس درس ارائه کند را یاد بگیرند. روش تدریس امروز «Problem-Based» و مبتنی بر مسئله است. به این صورت که حدود ۱۶ نفر دور یک میز «U» می‌نشینند و برای مثال استاد می‌گوید امروز قصد داریم در مورد «سردرد» صحبت کنیم و از دانشجویان می‌خواهد اطلاعاتی که در مورد این موضوع دارند را مطرح کنند و بعد از آن از دانشجویان می‌خواهد سوالاتشان در مورد این مبحث را مطرح کنند. در این کلاس استاد پاسخ دانشجویان را نمی‌دهد؛ بلکه برای مسائل منابع را معرفی می‌کند و از دانشجویان می‌خواهد خودشان جواب سوالات را تا جلسه بعد پیدا کنند.

وقتی دانشجویان حتی نمی‌توانند استاد را ببینند

وی اظهار کرد: در چنین کلاسی استاد نقش هدایت‌گر دارد و این روش آموزش در دنیا است. وقتی دانشجو خودش جواب سوالاتش را پیدا می‌کند، یادگیری او عمیق‌تر از زمانی است که استاد به تنهایی سخنرانی می‌کند. این در حالی است که ما به صورت فله‌ای کلاس ۲۰۰ نفره، ۴۰۰ نفره و ۶۰۰ نفره تشکیل می‌دهیم.

معاون آموزشی وزارت بهداشت با بیان این‌که در مقالات علمی عنوان شده که تنها ۱۰ دقیقه اول کلاس آموزشی است و بعد از ۱۰ دقیقه تمرکز دانشجویان افت می‌کند، افزود: با این حال ما مجبوریم یک کلاس یک ساعت و نیمه با ۶۰۰ دانشجو برگزار کنیم، به طوری که نفرات آخر کلاس حتی استاد را نمی‌بینند! در این شرایط کیفیت افت خواهد داشت. در این کلاس‌ها نیمی از دانشجویان حتی موفق به حضور در کلاس نمی‌شوند و در خارج از کلاس می‌ایستند.

کد خبر 6602495

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • ناشناس IR ۱۰:۰۶ - ۱۴۰۴/۰۷/۰۷
      21 6
      بیماران در صف انتظار پزشک چی را تهدید میکنه
      • IR ۱۳:۱۵ - ۱۴۰۴/۰۷/۰۷
        13 6
        پزشکان بیسواد اینده
      • یک‌ پزشک IR ۲۱:۱۵ - ۱۴۰۴/۰۷/۰۸
        1 6
        تعداد پزشک رو اضافه کردن مشکل صف انتظار رو حل نمیکنه.چون برخی از پزشکان رو تبلیغات کاذب نوبتشان رو زیاد میکند. وقتی پسر عمو ودایی وخاله وهمسایه تبلیغ تعداد محدودی از پزشکان را میکنند باعث میشود تعداد محدودی از متخصصبن بیمار زیاد داشته باشن. وتعداد زیادی هم کم بیمار باشند. اینکه فامیل وهمسایه پزشک خوب!!!! معرفی بکنند همین میشود وتعدادی از پزشکان محدود نوبت دهی شان اینطوری میشود و معرفی به پزشک متخصص رشته دیگر بایدتوسط پزشک اولیه صورت گیرد تا بیمار سریع نتیجه بکیرد.ونه توسط فامیل وهمسایه وکاسب محله
      • IR ۰۲:۰۰ - ۱۴۰۴/۰۷/۱۰
        13 1
        اینا همش بهانه هستش. کل کشور ۹۰ میلیونی ایران سالی ۳۰۰ فیزیوتراپیست میگیره. این فاجعه هستش
    • رحیمی IR ۱۳:۱۳ - ۱۴۰۴/۰۷/۰۷
      16 6
      خدا به داد مردم برسد با این همه پزشک بیسواد در اینده
      • اندرزگو IR ۱۴:۲۰ - ۱۴۰۴/۰۷/۰۷
        33 8
        خدا به داد مردم برسه بااین همه پول زیر میزی وبااین انحصار مافیای رشته های تخصصی که فقط به فکر جیب خود هستند
    • مریم IR ۱۳:۵۹ - ۱۴۰۴/۰۷/۰۷
      12 0
      متاسفم! فقط همین
    • م ک IR ۱۵:۵۴ - ۱۴۰۴/۰۷/۰۷
      14 16
      تو رو خداااا یکی به دادمون برسه.کیفیت آموزش خیلی خیلی مهمتره تا کمیت پزشکان
    • IR ۱۶:۱۰ - ۱۴۰۴/۰۷/۰۷
      14 15
      پزشکان بی سواد بدتر از کمبود پزشکی است چون سلامت جامعه به خطر می افتد قدری فکر کنید
      • مهدیلو US ۲۰:۱۱ - ۱۴۰۴/۰۷/۰۷
        5 11
        اقایان مسوول،امیدواریم که به فریاد آموزش پزشکی کشور برسید.الان خودتون از وضعیت پیش آمده و از این اموزش اسفناک با وضع پزشکان بیسواد در آینده که براتون قابل پیش بینی هست،رضایت دارید.کلاس درس ۴۰۰ یا ۶۰۰ نفره کجا دیده شده.آخه کلاس تشریح و یونیت دندانپزشکی که سینما نیست.به فریاد آینده سلامت کشور برسید.افزایش ظرفیت راه چاره نبود.شما وضعیت رو بدتر کردید.کیفیت رو فدا کردید.دیگه هیچی درست نمیشه.متاسفم
    • صادق IR ۱۷:۵۳ - ۱۴۰۴/۰۷/۰۷
      9 2
      متولی توسعه زیرساخت های آموزش پزشکی وزارت بهداشت است. باید پاسخگو باشند که چرا در سال های گذشته زیرساخت های آموزش پزشکی را توسعه نداده اند. البته دلیلش کاملا واضح است. تعارض منافع
    • سینا IR ۱۹:۵۴ - ۱۴۰۴/۰۷/۰۷
      1 13
      مبارکه مخالفان پزشکی در سطح کشور دیگه دیر شده برای این حرفا
    • اقدس IR ۰۰:۴۵ - ۱۴۰۴/۰۷/۰۸
      3 5
      پزشکی هم داره بی ارزش میشه باسواد و بیسواد برابر با جان مردم بازی میشه خدایی مسئولین عدالت را رعایت کنید
    • الهام IR ۰۷:۵۲ - ۱۴۰۴/۰۷/۰۸
      8 0
      عراقی افغانی نپذیرید تا کم بشن
    • کیان رصایی IR ۱۵:۵۵ - ۱۴۰۴/۰۷/۰۸
      4 0
      واسه کی این حرفا رو میزنی تو که میدونی نمیشه چرا میپذیری و چرا استفعا نمیکنی
    • کوروش IR ۱۶:۲۰ - ۱۴۰۴/۰۷/۰۸
      11 1
      نه عزیز کلاس با تعداد نفر بالا فاجعه نیست کلاس با پر شدن سهمیه ها فاجعه هست بله اقا
    • پیش دفاع غیر تخصصی ظالمانه و سلیقه ای IR ۱۸:۴۳ - ۱۴۰۴/۰۷/۰۸
      5 0
      باسلام و احترام فراوان کیفیت آموزش اهمیت بسیار دارد. خدمت به علم و دانش کشور اهمیت دارد. تربیت متخصصان وظیفه دانشگاه است. از افزایش تعداد پزشکان نهراسید. اما برگزاری شیوه پیش دفاع متمرکز دانشگاه آزاد کیفیت بخشی محسوب نمیشه نه کاربردی است و نه خروجی داره خروجی آن با بهانه کیفی سازی رساله ها عملا صفر بوده و فقط صف فارغ التحصیلی دکتری را طولانی تر کرده و سرمایه دانشجویان و انگیزه خدمات علمی را سرکوب می کند.
    • یک دندانپزشک IR ۰۰:۳۴ - ۱۴۰۴/۰۷/۱۱
      10 0
      جناب سهمیه ها رو حذف کنید مشکل حل خواهد شد هم تعداد کلاس ها به حد استاندار میرسه هم افراد مستعد تحت اموزش قرار میگیرند وهم پزشکان باسواد تربیت میشوند هم بچه های با استعداد مهاجرت نمی کنند
    • بهمن US ۱۵:۰۷ - ۱۴۰۴/۰۷/۱۲
      1 0
      نتیجه ای جز بی اعتبار کردن حرفه پزشکی ندارد. بالاخره یا آموزش لازم است یا خیر، اگر لازم است باید شرایط و استاندارد های آموزشی را رعایت کرد؛ آن هم برای آموزش پزشک که زندگی و سلامت جامع به دانش و توانمندی آنها وابسته است.متاسفم.
    • مرضیه IR ۰۷:۰۶ - ۱۴۰۴/۰۷/۱۳
      0 0
      سلام، وقتی کسی که مستحق صندلی پزشکی هست وتمام دوازده سال تحصیل معدل زیر ۱۸/۵۰ نداره، وسال دوازدهم هم با معدل۱۹تمام میکنه با رتبه ۵۰۰کنکور مجدد میکنید،، چرا؟؟ چون سهمیه خاص نداره، چرا چون سمپاد نبوده، وچرا های دیگه،،، وفقط صندلی ها را با پول وسهمیه های الکی وبدون دانش لازم پر میکنید باید هم از آینده پزشک بی علم بترسید،،، متاسفم برای این همه بی عدالتی.
    • علی IR ۱۹:۲۱ - ۱۴۰۴/۰۷/۱۳
      4 1
      کیفیت جوابگویی پزشکان بالا تر میرود ولی قیمت خدمات پزشکان محترم پایین تر می آید ،چون انحصار شکسته می‌شود و این عزیزان از جایگاه خداوندی پایین آمده و در مرتبه خلق قرار می‌گیرند...
    • احمد IR ۲۰:۵۲ - ۱۴۰۴/۰۷/۱۳
      0 0
      عجب این همه افراد از کجا آمده اند زمان انتخاب رشته که هر کلاس کمتر از 30نفر می باشدیا 20 نفر می باشد بجای کاهش سهمیه دنبال افراد مازاد انتخاب رشته در دفترچه ها باشید 180نفر باشید