۳۰ دی ۱۴۰۴، ۱۲:۴۷

جمعیت آهوان دشت سهرین ۸.۵ درصد رشد دارد؛ کاهش پوشش گیاهی منطقه انگوران

جمعیت آهوان دشت سهرین ۸.۵ درصد رشد دارد؛ کاهش پوشش گیاهی منطقه انگوران

زنجان- معاون محیط زیست استان زنجان از افزایش ۸.۵ درصدی جمعیت آهوان دشت سهرین خبر داد و گفت: کاهش پوشش گیاهی منطقه انگوران تامین غذای قوچ‌ومیش را با چالش مواجه کرده است.

امجد باقری در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: در سرشماری پستانداران شاخص استان در منطقه حفاظت شده فیله خاصه و سرخ‌آباد یک هزار و ۲۰۶ راس آهو سرشماری شد که در مقایسه با آمار سال قبل که یک هزار و ۱۱۶ راس بود ۸.۵ درصد افزایش نشان می‌دهد.

وی افزود: در منطقه شکارممنوع خرمنه‌سر طارم که زیستگاه کل و بز است، نتیجه سرشماری امسال یک هزار و ۹۶ راس شد و تعداد این گونه‌ها در مقایسه با آمار سال قبل که یک هزار و ۳۱ راس بود ۶ درصد افزایش یافته است.

معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی اداره‌کل حفاظت محیط‌زیست استان زنجان ادامه داد: برای جمعیت قوچ و میش در منطقه حفاظت شده و پناهگاه حیات وحش انگوران نیز یک هزار و ۶۲۷ راس قوچ و میش سرشماری شد که سال قبل تعداد آن‌ها یک هزار ۶۱۸ راس بود که حدود نیم درصد افزایش پیدا کرده است.

وی با اشاره به اینکه با توجه به شرایط، تغییر اقلیم، کم شدن بارش‌ها و تشدید بحران آب، شرایط برای زیستگاه گونه‌های جانوری سخت شده است، عنوان کرد: با تلاش شبانه‌روزی همکاران نتایج سرشماری خوشبختانه نسبتا خوب بود.

باقری تصریح کرد: منطقه حفاظت شده و پناهگاه حیات وحش انگوران پرچالش‌ترین زیستگاه ما از نظر پوشش گیاهی است و در تامین علوفه برای حیات وحش با بحران مواجه بودیم.

وی یادآور شد: با کاهش بارندگی برای اولین بار در این منطقه در شهریورماه مجبور به توزیع علوفه شدیم تا قوچ و میش برای تامین غذا از زیستگاه اصلی خود خارج نشود.

معاون محیط زیست طبیعی اداره‌کل محیط‌زیست استان زنجان با بیان اینکه برنامه‌ریزی لازم برای تامین علوفه در فصل زمستان نیز انجام شده، ابراز کرد: ولی برای پایدار ماندن پوشش طبیعی گیاهی قرار است با مسئولان منابع طبیعی استان نشستی داشته باشیم.

وی به اشاره به اینکه انگوران یکی از قدیمی‌ترین مناطق حفاظت شده و پناهگاه حیات وحش ایران است که از سال ۱۳۴۹ حفاظت می‌شود، عنوان کرد: ۹۲ هزار هکتار وسعت منطقه حفاظت‌شده انگوران و ۳۰ هزار هکتار هم وسعت پناهگاه حیات وحش انگوران است که گونه‌های مختلف جانوری مثل قوچ و میش، کل و بز، سیاه‌گوش، گرگ، گراز و انواع پرندگان را در خود جای داده است.

باقری با اشاره به اینکه سه پاسگاه محیط‌بانی در این منطقه داریم که محیط‌بانان شبانه‌روزی در آن حضور دارند، خاطرنشان کرد: ساکنان جوامع محلی نیز عموما در حفاظت از این زیستگاه‌ها همراه هستند تا شاهد تنوع زیستی در منطقه باشیم.

وی در مورد تامین غذا در زمستان اظهار کرد: دررحال حاضر بارش چندانی که حیات وحش در تامین علوفه دچار مشکل شوند، نداریم اما آمادگی کامل داریم که به محض نیاز علوفه را توزیع کنیم و توزیع علوفه عموما برای تامین غذای آهو در منطقه حفاظت شده سرخ آباد و فیله خاصه صورت گرفته است.

معاون محیط زیست طبیعی اداره‌کل محیط‌زیست استان زنجان ادامه داد: در تامین آب حیات وحش نیز دچار مشکل هستیم اما اقداماتی مثل احداث آبشخورهای مصنوعی و نصب در محل‌های مناسب انجام شده است.

کد خبر 6726121

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha