۱۸ اسفند ۱۴۰۴، ۱۸:۳۸

‌آسیب به بناهای تاریخی دولتخانه صفوی اصفهان در پی حادثه استانداری

‌آسیب به بناهای تاریخی دولتخانه صفوی اصفهان در پی حادثه استانداری

اصفهان-مدیرکل میراث فرهنگی اصفهان گفت: در پی حملات هوایی رژیم صهیونیستی امروز در محدوده ساختمان استانداری اصفهان، بناهای تاریخی دولتخانه صفوی آسیب دیدند.

امیر کرم‌زاده در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: در پی حملات هوایی رژیم صهیونیستی امروز در محدوده ساختمان استانداری اصفهان، شماری از بناهای ارزشمند تاریخی در قلب مجموعه دولتخانه صفوی دچار آسیب‌هایی شده‌اند؛ مجموعه‌ای که از مهم‌ترین کانون‌های میراث فرهنگی ایران و از نقاط شناخته‌شده در تاریخ معماری جهان به شمار می‌رود.

وی با اشاره به گستره آثار تاریخی واقع در این محدوده گفت بر اثر موج انفجار، بخش‌هایی از بناهای تاریخی از جمله تالار اشرف، تالار تیموری و عمارت تاریخی رکیب‌خانه دچار خسارت‌هایی در اجزای معماری نظیر درها، پنجره‌ها و بخش‌هایی از تزئینات شده‌اند و کارشناسان میراث فرهنگی در حال ارزیابی دقیق میزان خسارت‌ها هستند.

مدیرکل میراث فرهنگی استان اصفهان همچنین از آسیب به کاخ عالی‌قاپو در میدان نقش جهان خبر داد و افزود: اگرچه فاصله این مجموعه جهانی با محل حادثه مانع از بروز خسارت‌های گسترده شده، اما در اثر شدت موج، تعدادی از شیشه‌های پنجره‌های این بنای تاریخی شکسته است و تیم‌های حفاظت و مرمت برای بررسی وضعیت سازه و تزئینات آن وارد عمل شده‌اند.

کرم‌زاده با بیان اینکه محدوده دولتخانه صفوی یکی از مهم‌ترین هسته‌های تاریخی شهر اصفهان محسوب می‌شود، تأکید کرد: این منطقه مجموعه‌ای از آثار ارزشمند از دوره‌های تیموری و صفوی را در خود جای داده و هرگونه آسیب به این بناها از منظر میراث فرهنگی، موضوعی با اهمیت ملی و حتی بین‌المللی تلقی می‌شود.

وی همچنین خاطرنشان کرد: به منظور صیانت از اشیای تاریخی، تدابیر حفاظتی از پیش در برخی مجموعه‌ها اجرا شده و آثار موزه‌ای موجود در عمارت رکیب‌خانه پیش از این به محل امن منتقل شده بود؛ اقدامی که مانع از وارد شدن خسارت به اشیای تاریخی این مجموعه شده است.

مدیرکل میراث فرهنگی استان اصفهان در پایان با اشاره به آغاز بررسی‌های تخصصی توسط تیم‌های فنی و مرمتی گفت: گزارش دقیق ارزیابی خسارت‌ها پس از بررسی کامل کارشناسان منتشر خواهد شد و برنامه‌های اضطراری برای حفاظت، تثبیت و مرمت این آثار ارزشمند تاریخی در سریع‌ترین زمان ممکن در دستور کار قرار گرفته است.

کد مطلب 6770275

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • حیف IR ۱۹:۰۶ - ۱۴۰۴/۱۲/۱۸
      1 4
      حیف
    • IR ۱۹:۰۷ - ۱۴۰۴/۱۲/۱۸
      2 10
      هدفشون ویران کردن ایرانه به هر شکلی، تبدیل به یک خرابه مثل سوریه و غزه، اگه توانایی دفاع نداشتیم خاک ایران رو به توبره میبستند