پیام‌نما

كُتِبَ عَلَيْكُمُ الْقِتَالُ وَ هُوَ كُرْهٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تَكْرَهُوا شَيْئًا وَ هُوَ خَيْرٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تُحِبُّوا شَيْئًا وَ هُوَ شَرٌّ لَكُمْ وَاللَّهُ يَعْلَمُ وَأَنْتُمْ لَا تَعْلَمُونَ * * * جنگ [با دشمن] بر شما مقرّر و لازم شده، و حال آنکه برایتان ناخوشایند است. و بسا چیزی را خوش ندارید و آن برای شما خیر است، و بسا چیزی را دوست دارید و آن برای شما بد است؛ و خدا [مصلحت شما را در همه امور] می‌داند و شما نمی‌دانید. * * * بس بود چیزی که می‌دارید دوست / لیک از بهر شما شرّی دو توست

۲۵ اردیبهشت ۱۳۸۷، ۱۴:۳۶

مه آبادی در گفتگو بامهر:

ارکستر سمفونیک را نباید تضعیف بکنیم

ارکستر سمفونیک را نباید تضعیف بکنیم

ارکستر سمفونیک در کشور ما سمبل موسیقی علمی است و هرگونه تضعیف این ارکستر تضعیف موسیقی علمی و خیانت به این هنر است .

بهمن مه آبادی آهنگسازوعضو بازنشسته ارکستر سمفونیک با انتقاد به برخی صحبت های مطرح شده در خصوص وضعیت موسیقی کلاسیک در ایران گفت : من وهمه موسیقیدان ها و موسیقی شناسان می دانیم که موسیقی کلاسیک در ایران شرایط خوبی ندارد چون این نوع موسیقی نیاز به تلاش ، مقاومت و دانش کافی از سوی موزیسین دارد و از سوی دیگر نیز حمایت های همه جانبه مسئولان را می طلبد که متاسفانه این اتفاق در طول سالها فعالیت ارکستر سمفونیک تهران نیافتاده است ولی با همه این اوصاف دلیل نمی شود به هر عنوانی این ارکستر و موسیقی کلاسیک توسط عده ای تضعیف شود.

وی در ادامه خاطر نشان کرد : از سوی دیگر شاهد هستیم که بعضی افراد که کار موسیقی کلاسیک می کنند به اسم نوآوری و خروج از تکرار به انجام تلفیق موسیقی ایرانی و کلاسیک روی می آورند و به نظرمن این تلفیق از اساس اشتباه است چراکه وقتی یک آهنگساز قطعه و یا اثر سمفونیکی می نویسد دیگر موسیقی تلفیقی و یا غیر تلفیقی معنا ندارد ولی اگر بخواهیم موسیقی بتهوون را با سنتور اجرا کنیم این کار یک امر نشدنی است به عنوان مثال مگر می توان کوک دقیقی که در آثار بتهوون اندازه گیری شده را با سنتور اجرا کنیم -البته سنتور سازخوبی است و قابلیت های بسیاری دارد- همانطور که با ساز طوبی نمی توان قطعه در دستگاه ماهور و یا همایون اجرا کرد. 

سرپرست گروه موسیقی "سل"در ادامه به چرایی برگزار نکردن کنسرت  این گروه اشاره کرد و گفت : برگزار کردن کنسرت شرایط خاص خودش را می خواهد که مهمترین آن وجود سالنی مناسب برای اجرای کنسرت است و متاسفانه یکی از مسائل آزاردهنده در برگزاری کنسرت چگونگی واگذاری سالنها به گروه های موسیقی است به این معنا که سالنهای موجود را مانند تالارهای عروسی با قیمت های بالا کرایه می دهند بدون اینکه مسئولان متوجه باشند که قرار است در این سالنها کار فرهنگی ارائه شود .

وی در پایان افزود : چنین برخوردهای کاسب کارانه و بازاری با روحیه و افکار یک موزیسین سازگاری ندارد و این مسئله برای گروههای کوچکی که شنونده های خاصی دارند به هیچ عنوان مناسب نیست به همین منظور ترجیح می دهم که تا شرایط مناسب و در خور هنر موسیقی فراهم نشود گروه " سل" به هیچ عنوان کنسرت ندهد.

کد خبر 683042

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha