به گزارش خبرگزاری مهر، یک گروه تحقیقاتی هندی در حال توسعه فرستنده ها، گیرنده ها و حسگرهایی هستند که قادر به جمع آوری و ارسال اطلاعات مربوط به رطوبت خاک زمین در هنگام رشد گیاهان با کیفیتی بالا بوده و می تواند شیوه های کشاورزی را بهبود دهد.
این سیستم همچنین در آینده حرارت و میزان مواد غذایی موجود در خاک را نیز مشخص خواهد کرد. گیرنده های استفاده شده در این سیستم 5 سانتیمتر عرض، 10 سانتیمتر طول و کمتر از 2 سانتیمتر ضخامت دارد.
با استفاده از این سیستم می توان نحوه حرکت آب و چرخه کربن و نیتروژن را در میان خاک درک کرده و شیوه های موثری را برای تولید و بهره برداری از گیاهان ارائه کرده و میزان آب و کود مورد نیاز را مشخص کند.
هدف اصلی محققان ساختن حسگرهای کوچکی است که بدون نیاز با کابل ارتباطی قادر به فعالیت در زیر خاک بوده و یا به شکل آنتن هایی بر روی خاک مورد استفاده قرار گیرند.
در عین حال حسگرهای این سیستم مکان قرار گیری خود را برای جلوگیری از عبور گاوآهن و یا به منظور تعویض باطری، مشخص می کنند.
به گفته محققان حسگرها به گونه ای طراحی و ساخته شده اند که در عمق 30 سانتیمتری و با فاصله 24 تا 48 متری از یکدیگر در زیر زمین کار گذاشته شوند. اطلاعات به دست آمده از این سیستم در نهایت به رایانه ای مرکزی برای استفاده دانشمندان و کشاورزان، منتقل خواهد شد.
بر اساس گزارش زی نیوز، آزمایش های متعدد بر روی این سیستم نتایج موفقیت آمیزی را در زمینه بهبود شیوه های کشاورزی در بر داشته و محققان قصد دارند با بررسی میزان هزینه مورد نیاز برای تولید آن به نسبت تاثیر استفاده از آن بر صنعت کشاورزی،امکان تولید انبوه سیستم حسگر رطوبتی را مورد بررسی قرار دهند.
نظر شما