به گزارش خبرگزاري "مهر" به نقل از مركز فرهنگي ايران در اتريش ، وي با اشاره به ابعاد شخصيت ناشناخته و روح بلند حضرت امام خميني و رهبري هاي داهيانه ايشان در طول تاريخ مبارزات ملت مسلمان ايران كه در حال حاضر و آينده موضوع تحقيق و مطالعه در مركز پژوهشي و دانشگاهها خواهد بود، مقاطعي از رهبري هاي تاريخ ساز امام خميني را تشريح نمود.
دكتر افروز استواري در راي و نظر، استقامت و پايمردي در سختي ها و ناملايمات ، شجاع و مصمم بودن در عمل به تكليف شرعي، بزرگي و رادمردي در برابر بيگانگان و تواضع و فروتني در برابر دوستان و خوديها را از ويژگي هاي بارز حضرت امام برشمرد.
وي به اهميت بسياري كه امام خميني (ره) براي بانوان و جوانان قائل بودند اشاره كرده و نتيجه اين حسن توجه را حضور گسترده بانوان در صحنه مبارزه و تظاهرات عليه رژيم شاه و همچنين نقش تعيين كننده جوانان در دوران پيروزي انقلاب اسلامي ودر سالهاي دفاع مقدس در طول جبهه تحميلي دانست.
دكتر افروز در مقايسه انقلاب اسلامي ايران با ديگر انقلابهاي بزرگ تاريخ، همچون انقلاب فرانسه ، روسيه و چين ، بر دو ويژگي استقلال از قدرتهاي بزرگ جهان و حضور همه جانبه تمامي اقشار جامعه تاكيد كرد.
وي يادآور شد كه انقلاب اسلامي ايران با برافراشتن شعار " نه شرقي نه غربي، جمهوري اسلامي " هرگونه وابستگي و گرايش به سوي دو قطب سياسي و اقتصادي شرق و غرب را نفي كرد و برخلاف انقلاب فرانسه كه عمدتا با تلاش قشر خاص بورژواها و تكنوكراتها به پيش رفت و يا انقلاب روسيه كه بر نيروي بازوي طبقه كارگر تكيه داشت، و يا انقلاب چين كه بر پايمردي و مبارزات كشاورزان تكيه كرد، در طول مبارزات و پيروزي انقلاب اسلامي ايران، همه اقشار و صنف ها از مرد و زن و جوان، و روحاني و دانشجو و بازاري ، و كارگر و كارمند و كشاورز، همگي حضور فعال و گسترده داشتند.
دكتر افروز در پايان سخنراني خود با بيان شرايط سخت و پيچيده سياسي ، اقتصادي ، اجتماعي و فرهنگي پس از پيروزي انقلاب اسلامي و دوران جنگ تحميلي ، شرايط فعلي را كم مخاطره تر از آن دوران ندانست و اشاره به پديده جهاني شدن بويژه در بعد فرهنگي ، بر خطورت آثار و پيامدهاي تهاجم فرهنگي و ضرورت تدارك و مقابله با آن تاكيد كرد.
نظر شما