ایرج بنیادی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: اگر صنایع تبدیلی به ویژه صنایع بسته بندی این محصول در گیلان گسترش یابد، میزان صادرات کیوی به مراتب چند برابر خواهد شد.
وی با اعلام اینکه استان گیلان به دلیل داشتن شرایط آب و هوای مساعد یکی از مناطق مهم تولید کیوی شمال ایران است، ادامه داد: گیلان دو هزار و 500 هکتار باغ کیوی بارور دارد که سالانه بیش از 45 هزار تن کیوی از این باغات برداشت می شود.
معاون جهاد کشاورزی گیلان با اشاره به اینکه دراستان گیلان متوسط عملکرد تولید کیوی در هکتار بالای 25 تن است، افزود: گیلان با قرار گرفتن در مسیر کریدور صادراتی کشورهای آسیای میانه این محصول از نظر ارز آوری برای استان اهمیت خاصی دارد.
وی همچنین به مسئله صادرات کیوی اشاره کرد و اظهارداشت: اقلام صادراتی در کشورهای خریدار باید شرایط خاصی از قبیل سالم بودن، میزان مواد باقی سموم در محصولات کشاورزی، بسته بندی و شکیل بودن بسته های صادراتی و سایر موارد مورد توجه و دقت قرار گیرد.
بنیادی با اعلام اینکه صنایع جانبی کیوی در گیلان توسعه نیافته است، اظهار امید واری کرد: با سرمایه گذاری مناسب در این عرصه بتوان محصول کیوی با بسته بندی های مشتری پسند در اختیار صادر کنندگان قرار گیرد.
وی مدیریت صحیح، بکارگیری اصول فنی در باغ کیوی در مراحل کاشت، داشت و برداشت همچنین استفاده از ارقام مناسب آب و هوای استان گیلان را در افزایش تولید این محصول موثر دانست و بر لزوم آماده سازی بستر صادرات و ساخت انبار ذخیره سازی و سردخانه متناسب با این نوع میوه را در حفظ تولید کیوی تاکید کرد.
معاون جهاد کشاورزی گیلان همچنین با اشاره به اقتصادی بودن کشت کیوی در مقایسه با سایرمیوه ها یاد آورشد: باروری زود میوه کیوی، محصول فراوان از سال سوم پس از کشت، متعادل بودن هزینه تولید و قیمت مناسب موجب شده که باغداران استقبال بیشتری به تولید این میوه داشته باشند.
نظر شما